Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Comentari: Mercats de capitals i estratègia de creixement de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

 Adam Jacobs, febrer de 2013Per Adam Jacobs (a la foto), Director, cap de regulació de mercats, AIMA

La crisi financera del 2008 va provocar un fort alleujament de les debilitats del sector bancari, cosa que va provocar grans rescats estatals i una decisiva acció de supervisió per part dels països del G20.

Però això ha deixat els responsables polítics de la UE amb un dilema. Com garanteixen que la construcció d’un sistema financer més estable i resistent no passi a costa del creixement econòmic? Les noves normes han obligat els bancs a reduir la quantitat de diners que presten, cosa que al seu torn significa que les empreses europees, en particular la legió de petites i mitjanes empreses (pimes) de la regió, tenen menys accés al capital que necessiten. per poder invertir i fer créixer el seu negoci.

anunci

Això ha conduït a un interès creixent per part dels responsables polítics de la UE pel paper que podrien tenir les finances de mercat (de vegades referides com a part del sistema de "banca ombra") en termes de suplir la bretxa creditícia i permetre a les empreses accedir al capital necessitat de creixement.

En la seva forma més senzilla, el finançament del mercat es basa en un model mitjançant el qual les empreses poden obtenir capital dels inversors mitjançant l’emissió d’accions i bons, accedint als mercats de capitals.

Europa és una regió interessant a tenir en compte, perquè es caracteritza per diferències entre països pel que fa a l’equilibri entre els finançaments de mercat i els préstecs bancaris. A AIMA, l’organisme mundial de la indústria dels fons de cobertura, teníem moltes ganes d’explorar aquestes diferències per veure si això podia aportar informació més àmplia sobre l’estructura financera mundial i la seva evolució futura. Concretament, què signifiquen les diferències en el saldo entre els préstecs bancaris i els mercats de capitals per al creixement econòmic? Els mercats de capitals ofereixen una font de finançament que té efectes secundaris positius sobre l’economia?

anunci

AIMA va preguntar a dos acadèmics alemanys destacats en aquest camp: Christoph Kaserer, professor de finances, president de gestió financera i mercats de capitals, TUM School of Management, Munic; i Marc Steffen Rapp, professor de finances, Grup de Comptabilitat i Finances, Facultat d’Economia i Empresa, Philipps-Universität Marburg, per explorar aquestes qüestions. El seu treball ha donat lloc a la publicació d’un nou estudi, titulat Mercats de capitals i creixement econòmic: tendències a llarg termini i reptes polítics, que es va llançar a Brussel·les el 20 de març.

La constatació clau de l’estudi és que el balanç entre finançament de mercat i préstecs bancaris és important i que la confiança excessiva en els bancs té un cost en termes de creixement econòmic reduït.

De manera significativa, els autors de l'estudi han calculat l'impacte econòmic dels mercats de capitals "més profunds" (més grans i més líquids). Calculen que el creixement dels mercats borsaris i borsaris europeus en un terç podria augmentar la taxa de creixement real a llarg termini del PIB per càpita al voltant del 20%, ja que els mercats borsaris i bons milloraran la reassignació del capital entre les indústries.

Com sabem, els fons de cobertura són proveïdors importants de liquiditat, gestió de riscos i descobriment de preus als mercats de capitals. L’estudi constata que l’espectre més ampli de gestors d’actius, des d’inversors passius fins a inversors dinàmics i actius com ara els fons de cobertura, complementa encara més l’eficàcia dels mercats de capitals, tant en termes de millora de la liquiditat del mercat com en termes de subministrament de capital per a empreses potencialment més arriscades. inversions.

Algunes de les conclusions més sorprenents es refereixen a l’impacte positiu dels mercats borsaris i dels seus participants en el creixement econòmic. Els autors diuen que les borses són fonts útils de finançament per a inversions arriscades a llarg termini. Proporcionen proves que les empreses de les economies bancàries tenen menys flexibilitat en les seves decisions de finançament i, per tant, segueixen una estratègia de finançament més conservadora. Això pot conduir a una subinversió en R + D.

Altres beneficis provenen de les millores en el govern corporatiu impulsades pels participants en la borsa. En particular, els accionistes actius, com ara els fons de cobertura, poden fer canvis de govern positius a les empreses en què inverteixen, en virtut de la seva experiència i voluntat de col·laborar amb la direcció d’una empresa.

Augment de la convergència

L'estudi també explora fins a quin punt les economies de la UE que tradicionalment es consideraven bancàries han adoptat els mercats de capitals en els darrers anys. Suggereix que les velles distincions entre l'estructura econòmica basada en bancs de parts d'Europa i l'estructura més basada en el mercat del Regne Unit (i els EUA) estan desapareixent ràpidament.

A tall d’il·lustració, la capitalització mitjana borsària a les economies europees amb sistemes financers bancaris (històricament coneguda per ser molt inferior a la de les economies amb sistemes financers basats en el mercat) va ser del 35% del PIB durant la dècada de 1990, però va augmentar fins al 58% entre el 2000 i el 2012. Durant el mateix període, la capitalització borsària a les economies europees basades en el mercat només va augmentar del 110 al 117 per cent. Això vol dir que, en termes relatius, el creixement borsari va ser molt més acusat a les economies europees bancàries.

La convergència també ha estat evident a nivell micro. Avui en dia, les empreses europees tendeixen a confiar molt més en el finançament de renda variable que en els anys noranta. I les diferències en les estructures de capital entre els diferents països europeus han estat menys acusades en els darrers anys. De la mateixa manera, el nivell de concentració de la propietat en empreses cotitzades, històricament conegut per ser més elevat en economies bancàries, s’ha anat equilibrant amb el pas del temps a mesura que la propietat s’ha dispersat en empreses ubicades en economies bancàries.

Un programa de polítiques per donar suport als mercats de capitals

L'estudi continua explorant com els responsables polítics de la UE podrien construir un programa polític que tingui com a objectiu donar suport al desenvolupament dels mercats de capitals i aprofitar el seu potencial de creixement infraexplotat.

És evident que els mercats de capitals podrien contribuir de manera important a l’estratègia de creixement de la UE. Els mercats de capitals es podrien reforçar millorant la qualitat dels drets de protecció dels accionistes minoritaris, de la mateixa manera que es podria millorar el paper dels inversors institucionals independents. L’estudi també assenyala que les normes d’estalvi per jubilació i les lleis fiscals es podrien dissenyar de manera que afavoreixin una major part de l’estalvi nacional a invertir a través dels mercats de capitals, cosa que també ajudaria als sistemes de pensions finançats a proporcionar una població envellida. I, finalment, val la pena considerar com les normes fiscals podrien millorar el paper que juguen les borses.

Els governs de la UE es beneficiarien d’una política de mercats de capitals ben desenvolupada que reconegui que una característica crítica d’un sistema financer estable és tenir mercats de capitals forts amb una necessària diversitat de participants clau. Pel que fa a traduir-ho en accions legislatives i normatives, creiem que es podrien considerar els següents passos concrets:

  • Desenvolupament d’un vehicle de fons de pensions que es pugui comercialitzar a tot Europa segons un conjunt de normes harmonitzades.
  • Reforma dels requisits de govern corporatiu europeus per tal de reforçar la protecció dels accionistes.
  • Desenvolupament d'un marc harmonitzat per a la creació de préstecs fora del sector bancari.
  • Desenvolupament d’un marc de insolvència harmonitzat i reforçat a tota la UE.
  • Revisió de les normes existents per a les titulitzacions per garantir que el mercat pugui funcionar eficaçment.
  • Eviteu l’homogeneïtzació dels participants als mercats financers que estengui els enfocaments reguladors d’un sector a sectors amb models de negoci radicalment diferents.

En última instància, creiem que un programa polític coordinat i ambiciós en aquesta línia podria ajudar a proporcionar fonts addicionals de finançament per a l’economia real, alhora que permetria un sector financer més fort.

 

Seguir llegint
anunci

Rússia

La UE ha d'estar preparada per no reconèixer les eleccions a la Duma russa, segons el PPE

publicat

on

Rússia [nid: 114228]

“Necessitem una revisió de la política europea davant Rússia. Hem de dissuadir les amenaces russes, contenir la interferència russa dins de la UE i el seu veïnatge i donar suport estratègic a les forces pro-democràtiques de Rússia. Hem de treballar suposant que el canvi és possible en aquest país i que "la democràcia primer" és la nostra primera tasca en les nostres relacions amb Rússia. Rússia pot ser una democràcia ", va dir Andrius Kubilius, eurodiputat del PPE abans del debat plenari del 14 de setembre sobre el futur de les relacions polítiques UE-Rússia.

Un informe parlamentari, autor de Kubilius i que es votarà avui (15 de setembre), subratlla que Europa hauria de col·laborar amb Moscou en qüestions d’interès comú, com ara el control d’armes, la construcció de la pau, la seguretat mundial o el canvi climàtic. Tanmateix, aquesta cooperació hauria d’estar estrictament condicionada per la voluntat del Kremlin d’observar els drets humans i les lleis internacionals. “La cooperació en determinats camps específics no hauria de conduir a cap concessió sobre els valors de la UE i mai no hauria de prescindir de les implicacions per als nostres socis. Necessitem més valor per adoptar una actitud ferma davant del règim del Kremlin per defensar els drets humans. Hem d'assegurar-nos que qualsevol altre compromís amb el Kremlin depèn de la voluntat de Putin d'acabar amb les agressions, les repressions i les intimidacions dins i fora de Rússia ", va subratllar Kubilius.

anunci

L'informe també subratlla que la UE ha d'estar preparada per no reconèixer la Duma russa i suspendre el país de les assemblees parlamentàries internacionals, inclosa la del Consell d'Europa, en cas que les eleccions parlamentàries d'aquesta setmana a Rússia siguin reconegudes com a fraudulentes. “Les persones a Rússia han de tenir el dret d’elecció, com les de qualsevol altre país democràtic. Quan els principals jugadors de l’oposició i els opositors al partit governant rus estan a la presó o sota arrest domiciliari, no hi ha més remei. La contínua repressió del Kremlin contra tots els candidats de l’oposició, mitjans lliures o ONG soscava la legitimitat i l’equitat de les eleccions. Reiterem que el líder de l'oposició Alexei Navalny ha de ser alliberat, així com tots els que el van donar suport durant les protestes pacífiques ", va concloure Kubilius.

anunci
Seguir llegint

Germany

El co-líder dels Verds alemanys defensa el candidat a canceller enganxat

publicat

on

By

Els codirectors del partit verd alemany Robert Habeck i Annalena Baerbock, també candidata a la cancellera dels Verds, escolten al líder de l'associació NABU Christian Unselt mentre passegen pels erms de la reserva natural de la conca del Biesenthaler després de presentar un programa immediat de protecció del clima a Biesenthal a prop de Bernau, al nord-est d'Alemanya, el 3 d'agost de 2021. Tobias Schwarz / Pool via REUTERS

El codirector dels Verds d’Alemanya va defensar diumenge (8 d’agost) el candidat del partit a la cancelleria a les eleccions federals del mes vinent i va suprimir els suggeriments per substituir-la després d’haver comès una sèrie d’errors costosos. escriu Paul Carrel, Reuters.

Els ecologistes van augmentar breument a les enquestes per superar el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel després de nomenar Annalena Baerbock (a la foto) com a candidat a canceller a l’abril, però des de llavors han minvat.

La campanya esquitxada per errors de Baerbock ha inclòs errors al seu currículum i un escàndol per un pagament de la prima de Nadal que no va poder declarar al parlament. Baerbock també ha dit que l'escrutini masclista la reté. Llegir més.

anunci

"La senyora Baerbock és adequada per al càrrec de canceller i la nostra tasca és assegurar que els Verds siguin forts", va dir a l'emissora ZDF el co-líder del partit, Robert Habeck.

Preguntat sobre si els Verds haurien de substituir a Baerbock per ell com a candidat a canceller, Habeck va respondre: "No, això no és un debat".

A més dels problemes dels Verds, el partit quedarà exclòs de la votació a l’estat de Sarre a les eleccions nacionals del 26 de setembre a causa d’irregularitats en la selecció de candidats regionals després de baralles internes.

anunci

"La campanya dels Verds va tenir alguns problemes però ... Estic desitjant agost i setembre", va dir Habeck, que és co-líder del partit amb Baerbock. "Tot és possible."

Una enquesta d'opinió publicada diumenge anteriorment mostrava que els socialdemòcrates d'esquerres (SPD) empatjaven a l'esquerra amb els Verds en un 18%, per darrere dels conservadors de Merkel en un 26%. Merkel, al poder des del 2005, té previst retirar-se després de les eleccions. Llegeix més.

L'enquesta de l'INSA va demostrar que en un hipotètic vot directe per a canceller, el candidat de l'SPD, Olaf Scholz, estava molt per davant, amb un 27% de suport. El conservador Armin Laschet esgotava un 14%, un punt per davant de Baerbock, un 13%.

Els Verds van presentar dimarts un "programa d'emergència per a la protecció del clima" amb l'objectiu de restablir la seva campanya. Llegeix més.

Seguir llegint

Acord Verd Europeu

Les famílies amb pocs ingressos i els propietaris de cases de classe mitjana no han de pagar Green Deal, segons EPP

publicat

on

El Grup PPE vol que Europa esdevingui neutral en termes climàtics per al 2050. "Aquesta transformació de gran abast de les nostres economies i societats s'ha de fer d'una manera intel·ligent, perquè volem lluitar contra el canvi climàtic amb innovació, competitivitat i llocs de treball europeus. Volem converteix la transformació necessària en una oportunitat. Volem descarbonització, no desindustrialització. No només volem fixar objectius, sinó trobar la millor manera perquè Europa assoleixi aquests objectius, amb especial atenció a l'hidrogen i, en alguns casos, el gas, com a tecnologia de transició ", va dir la eurodiputada d'Esther de Lange, vicepresidenta del grup PPE encarregada d'economia i medi ambient.

La seva declaració s’avança a la presentació per part de la Comissió Europea de l’anomenat paquet “Fit for 55”, un enorme paquet de lleis sobre lleis sobre energia i clima dirigit a traduir l’objectiu de reducció del 55% de CO2 en noves normes concretes per al transport, la indústria, els edificis i altres sectors.

"Hem d'estar molt atents a qui paga la factura del Green Deal. No poden ser les famílies amb ingressos baixos, els propietaris de cases de classe mitjana o els propietaris de vehicles de les zones rurals sense transport públic que hagin de pagar la factura més alta", va afegir de Lange, explicant que el Grup PPE vol un instrument social creïble per fer front a la pobresa en calefacció i mobilitat dins i entre els estats membres.

anunci

El Grup PPE vol promoure cotxes nets. "Volem prioritzar el desenvolupament de vehicles nets, la mobilitat elèctrica i els combustibles de zero emissions. No volem que el debat sobre les emissions de CO2 dels cotxes es converteixi en una altra batalla ideològica de dogmes. La indústria automobilística europea ha de conservar la seva competitivitat mundial i ha de romandre líders tecnològics i creadors de tendències per a cotxes nets per a Europa i la resta del món. També dependrà molt del desplegament de la infraestructura de càrrega. Per tant, el Grup PPE insisteix en la presentació d'informes periòdics de la Comissió sobre els progressos realitzats aquí i les seves implicacions per a la realització del Objectius de reducció de CO2 ", va concloure de Lange.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències