Connecteu-vos amb nosaltres

austeritat

Comentari: El cost humà de l'austeritat: La gent pobra pagar per una crisi que no va causar

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Cartell d’austeritat-20 d’octubreEl nou informe de Càritas Europa sobre l'impacte de la crisi revela nivells inquietants de pobresa i privació als set països de la UE més afectats per la crisi econòmica; Xipre, Grècia, Irlanda, Itàlia, Portugal, Romania i Espanya.

La UE i els seus estats membres continuen abordant la crisi actual centrant-se principalment en les polítiques econòmiques, a costa de les polítiques socials. Com a resultat, les polítiques adoptades tenen un impacte devastador sobre la gent d’Europa, sobretot als set països més afectats. El fracàs de la UE i els seus estats membres en proporcionar un suport concret a l’escala necessària per ajudar les persones amb dificultats, per protegir els serveis públics essencials i crear ocupació, probablement allargarà la crisi.

L'informe La crisi europea i el seu cost humà: una crida a alternatives i solucions justes és la segona edició anual d’una sèrie d’exàmens en profunditat de l’impacte humà que les polítiques d’austeritat tenen sobre les persones de la UE. També documenta el nombre creixent de persones que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social.

anunci

L'informe descriu una Europa injusta, on els riscos socials augmenten, els sistemes socials es redueixen i els individus i les famílies estan sotmesos a estrès. Mostra una Europa on la cohesió social s’esvaeix i on la confiança de les persones en les institucions polítiques es debilita cada vegada més. Això crea un risc per a Europa a una escala més gran i a llarg termini.

Amb l’informe, Càritas Europa desafia fermament el discurs oficial que suggereix que s’ha acabat el pitjor de la crisi econòmica. La crisi no s’ha acabat. Les opcions polítiques actuals tenen un impacte extremadament negatiu sobre les persones vulnerables i empenyen a molts altres a la pobresa per primera vegada.

Principals conclusions

anunci

Les conclusions de l'informe es basen en els testimonis de vida exclusius de la base que les organitzacions de Càritas estan assistint a través del seu treball amb persones amb pobresa.

La seva principal conclusió és que la política de priorització de l’austeritat no funciona i que s’hauria d’adoptar un enfocament alternatiu, com ara establir punts de referència que avaluin l’impacte social de les mesures econòmiques proposades abans d’implementar-les.

Les autoritats sí que tenen opcions. Poden decidir quins enfocaments polítics utilitzaran i a qui orientar-se, basant-se en la justícia i la justícia.

L’informe mostra clarament com les persones pobres, després de més de cinc anys de crisi econòmica, segueixen pagant per una crisi que no van provocar. Les persones pobres són cada vegada més pobres.

L'informe conclou amb recomanacions clares als principals responsables de la presa de decisions i als grups d'interès; Institucions de la UE, autoritats nacionals / regionals i organitzacions de la societat civil.

El secretari general de Càritas Europa, Jorge Nuño Mayer, va dir: "Creiem que aquest informe pot contribuir a una major consciència de l'impacte de la crisi en els grups vulnerables. Confirma les convocatòries de solucions polítiques alternatives. Els polítics tenen opcions a l’hora de decidir quines mesures s’han de prendre per pal·liar els pitjors efectes de la crisi. El món documentat en aquest informe no és només. A més, la priorització de les mesures d’austeritat no ha resolt la crisi, sinó que ha provocat problemes socials que tindran impactes duradors ”.

Sylvana Rapti, eurodiputada, va dir: "L'Estudi de Càritas, una vegada més i sobretot aquest any, que l'impacte social de la crisi és més evident que mai, marca la diferència. Va més enllà de la simple anàlisi de la situació actual. No es tracta només de fets, Aquest inestimable estudi aconsegueix fusionar experiència amb sensibilitat i representa solucions clarament articulades que activin la societat posant l’ésser humà en el centre. Això és el que necessitem avui dia: solucions, canvis reals, que millorin la vida de la gent normal i dignitat dels més vulnerables. L'única manera de tornar a cultivar l '"Elpis" (que significa "esperança" en grec) per a Europa és reactivar la solidaritat i la integració ".

Càritas Europa és una xarxa de 49 organitzacions de Càritas a 46 països europeus. Càritas Europa té un sincer compromís per analitzar i combatre la pobresa i l'exclusió social; i promoure el veritable desenvolupament humà integral, la justícia social i els sistemes socials sostenibles a Europa i a tot el món. Càritas Europa defensa i amb les persones necessitades per transformar la societat en una civilització més justa i inclusiva. Les organitzacions de Càritas es troben sobre el terreny als set països examinats. Aborden els reptes que afronten les persones vulnerables diàriament. Les organitzacions membres de Càritas Europa a tot Europa són testimonis de pobresa, atur, exclusió, angoixa creixent i desesperació entre el nombre creixent de persones que confien en els seus serveis. El seu treball va des de la provisió de productes bàsics com menjar i roba fins als més pobres, a classes d'idiomes per a immigrants recentment arribats, a microcrèdits o microcrèdits concedits a famílies i petites empreses, fins a oferir formació per ajudar a crear nous negocis. o cooperatives socials.

austeritat

La moral inversora de Germània cau a mesura que creixen les preocupacions de la guerra comercial

publicat

on

La moral dels inversors alemanys va caure al seu nivell més baix en més de cinc anys a l'abril, enmig de les creixents pors d'una guerra comercial amb els Estats Units que faria mal als exportadors i danyar una economia que ja mostra signes de debilitament, escriure Joseph Nasr René Wagner.

L’índex de sentiment econòmic recent de l’Institut de Recerca de ZEW entre els inversors va caure més que els punts 13 del mes, la seva forta caiguda des del juliol 2016.

La lectura d’Abril de -8.2 –de baixa de 5.1 al març– va ser la més baixa des del novembre de 2012 i va marcar la tercera caiguda mensual seguida. Una enquesta de Reuters va preveure una caiguda a -1.0.

anunci

"Les raons d’aquesta desacceleració de les expectatives es poden trobar principalment en el conflicte del comerç internacional amb els Estats Units i la situació actual de la guerra de Síria", va dir el president de ZEW, Achim Wambach.

"La significativa caiguda de la producció, les exportacions i les vendes al detall a Alemanya en el primer trimestre de 2018 també té un efecte negatiu".

Un mesurador diferent que mesura l’avaluació dels inversors de les condicions actuals de l’economia es va reduir a 87.9 de 90.7 el mes passat, i va caure just davant de la previsió de consens de Reuters per a una lectura de 88.0.

anunci
Els analistes van dir que la convergència de dades econòmiques febles en els dos primers mesos de l’any i el ZEW en descens podrien indicar un creixement més feble a Alemanya, tot i que la recessió era poc probable.

"Res no és tan dolent com sembla", va dir Thomas Gitzel, del VP del Banc. "L'impuls del creixement es podria alleugerir en els propers trimestres, però no es pot témer una important recessió econòmica".

Els principals instituts econòmics d'Alemanya semblen compartir aquest punt de vista. Les fonts van dir dimarts a Reuters (17 abril) que planegen elevar la seva previsió de creixement per a la major economia d’Europa a 2.2% aquest any de 2% anterior.

Però la perspectiva que una disputa comercial entre els Estats Units i la Xina podria augmentar està generant incertesa per al campió d'exportacions d'Alemanya i de la zona euro més àmplia, on la moneda de reforç ja fa mal al creixement.

Una enquesta realitzada per Reuters per part d’economistes va descobrir que la disputa comercial entre les dues economies més grans del món era probable que fos una altra cosa que l’expansió de la zona euro.

Després que el president nord-americà Donald Trump hagués imposat tarifes a les importacions d'acer i alumini el mes passat, el ministre de Finances alemany, Olaf Scholz, va dir dimarts que la Unió Europea ha de seguir actuant amb calma i respectar els seus principis de lliure comerç.

Una declaració de l’OMC dilluns va mostrar que la UE està buscant una indemnització dels Estats Units per les tarifes, com també ho ha fet la Xina.

Les dades febles a Alemanya i la zona euro podrien amenaçar el pla del Banc Central Europeu per posar fi al programa de compres d’actius d’aquest any i augmentar les taxes d’interès a 2019.

Carsten Brzeski, d'ING Diba, va dir que la forta disminució de la moral era un signe que els inversors prenien nota de les dades tartamudes alemanyes, però "no hi havia motius per preocupar-se massa".

Però només un fort repunt de les dades de març impediria un inesperat dèficit del primer trimestre, ha afegit.

"Mentre que el final de l'any passat es tractava d’una superació i una quantitat excessiva d’euro-phoria, les dades recents podrien ser el resultat d’un descens", va escriure Brzeski en una nota als clients.

"La veritat està en algun lloc del mig. Tot i això, la convergència actual de dades suaus i dures no és una convergència que els funcionaris del BCE els agrada veure ".

Seguir llegint

austeritat

#Draghi: El president del BCE sobre els tipus d'interès, mesures monetàries no convencionals, la independència i helicòpters

publicat

on

160310 MarioDraghiEl consell rector del BCE s'ha reunit avui a Frankfurt (21 d'abril) a Frankfurt. Després de la reunió, el president del BCE, Mario Draghi, va reafirmar la independència del Banc Central Europeu, va anunciar que les taxes es mantindrien inalterades i va proporcionar més detalls sobre la compra de mesures de política monetària "no estàndard".

Com era d’esperar, el BCE va anunciar que el tipus d’interès de les principals operacions de refinançament i els tipus d’interès de la facilitat de préstec marginal i de la facilitat de dipòsit es mantindran sense canvis en el 0.00%, el 0.25% i el -0.40%, respectivament.

Política monetària no estàndard

anunci

El BCE va anunciar que les mesures de política monetària "no estàndard" començarien al juny del 2016. S'espera que el programa de compra del sector empresarial (CSPP) sigui millor per arribar a l'economia real i que ajudi a la taxa d'inflació a nivells inferiors, però prop del 2% a mitjà termini. El programa es durà a terme a través de sis bancs centrals nacionals en nom de l’Eurosistema i estarà coordinat pel BCE. Per obtenir detalls tècnics complets sobre com funcionarà el CSPP, feu clic a CSPP.

Independència del BCE

El president Draghi va defensar fermament la independència del BCE, però, tot i així, es va sentir obligat a dir (i a tuitejar) que va comptar amb el suport unànime del consell rector, d’això podem deduir que es va fer la pregunta.

Es va necessitar la garantia després que es va informar que en un esdeveniment recent a prop de Frankfurt, on Schäuble va rebre el premi Wolfram-Engels (una mena de premi "Ordoliberal de l'Any"), havia atribuït l'èxit de l'ala ultradretana AfD ( Alternative für Deutschland) a les accions del BCE. El Dow Jones va informar que Schäuble havia dit que havia parlat amb Mario Draghi i li havia dit que hauria de sentir-se orgullós ja que el 50% dels resultats d'un "partit que sembla ser nou i reeixit a Alemanya" es podrien atribuir a les seves polítiques monetàries . La declaració va plantejar preocupacions per la interferència política en el funcionament del banc central independent.

A la conferència d’avui, el president del BCE va respondre desafortunadament a una pregunta, dient que Schäuble s’havia posat en contacte amb ell per dir-li que “no havia dit el que volia dir ni el que deia”, Draghi no recordava quina, i no sonava com si li importés particularment.

"Diners en helicòpter"

Malgrat moltes especulacions, Draghi va repetir que "mai no ho vam discutir" en resposta a diverses preguntes sobre el possible ús dels "diners de l'helicòpter". És poc probable que això acabi amb l'especulació, sobretot després de la publicació d'un Document de recerca del Deutsche Bank sobre aquest tema. Entre altres coses, el document examina si hi ha restriccions institucionals al BCE que recorren a aquest tipus d’instruments; segons el diari, no hi ha barreres legals per a algun tipus de diners en helicòpter.

160421 InstitucionalRestonHelicopterMoney

En les seves conclusions, el document de Deutsch Research especulava que, amb el Japó assolint ràpidament els límits de la seva política existent de tipus d'interès negatius, podria ser el primer a utilitzar aquest tipus d'instruments. Segons el document, Europa pot voler aprofitar aquesta eina, atesa la reticència a fer ús de "l'espai fiscal".

160421DBHelicopterMoney

Seguir llegint

austeritat

Grècia ha "tancat la porta" en les converses posteriors: Dijssebloem de l'Eurogrup

publicat

on

150105_Open_Europe_Blog_Greece

El govern grec ha rebutjat les darreres propostes dels seus creditors, va dir dissabte (27 de juny) el cap de l'agrupació del ministre de Finances de la zona euro, que va advertir que Atenes "va tancar la porta a noves converses" i que la zona euro parlarà de "més conseqüències" ".

"Em sorprenen molt negativament les decisions d'avui del govern grec. Aparentment han rebutjat les darreres propostes sobre les tres institucions i, sobre aquesta base negativa, han proposat al parlament fer un referèndum", va dir Jeroen Dijsselbloem, que presideix l'Eurogrup. , va dir als periodistes abans de la reunió d'emergència a Brussel·les.

anunci

"Aquesta és una decisió trista per a Grècia perquè ha tancat la porta a noves converses. Avui escoltarem el ministre grec (de Finances) a la reunió i després parlarem de les conseqüències futures".

(Reuters)

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències