Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La infraestructura de transport: Vicepresident Siim Kallas anuncia el llançament de la primera € 12 milions de dòlars per a projectes en el sector del transport

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

AutopistesEn 26 març, la Comissió va adoptar una decisió de fer el primer tram 12 milions de € disponibles per als projectes de la xarxa transeuropea de transport. El pressupost impulsarà projectes clau dels corredors de la xarxa de nou centrals i ajudar a promoure els objectius de la política de transport, com ara l'assoliment de la interoperabilitat, el foment de la intermodalitat i l'estimulació de la innovació. És vital per salvar la distància entre l'est i l'oest de la Unió.

El vicepresident Siim Kallas, comissari de mobilitat i transports, va dir: "Estic convençut que aquest important impuls financer aportarà els avantatges esperats per millorar les connexions de transport i que el valor afegit invertit en infraestructures genuïnament europees serà clarament visible per als inversors i usuaris del transport i ciutadans ".

El mecanisme Connecting Europe (CEF), que regula el finançament de la UE per a projectes d’infraestructura en els camps del transport, les telecomunicacions i l’energia durant el període 2014-2020, preveu una dotació de 26 milions d’euros per a infraestructures de transport, dels quals 11.3 milions d’euros es destinen a projectes als estats membres elegibles per al finançament del Fons de Cohesió. El finançament es concentrarà en les prioritats establertes a les Directrius de la Unió per al desenvolupament de la xarxa transeuropea de transport1 i s'especifica en el Reglament CEF2.

anunci

La Comissió ha aprovat els primers programes de treball dins d'aquest marc: un programa de treball plurianual sobre projectes de major grandària i més durada que comprenen un pressupost total de € 11bn i un programa de treball anual per 2014 abordar projectes de menor grandària i complexitat amb una pressupost de € 1 milions d'euros. Les prioritats de finançament establerts en aquests programes inclouen:

  • El tancament dels enllaços fracassats en els punts fronterers entre els estats membres i l'eliminació de grans colls d'ampolla, en particular al llarg dels nou passadissos de la xarxa bàsica TEN-T;
  • la promoció de la interoperabilitat per superar les barreres tecnològiques en les fronteres nacionals, en particular en el sector ferroviari;
  • l'enfortiment de les múltiples modalitats per tal de facilitar les cadenes sense costura de transport de persones i mercaderies (inclosos els serveis de transport de mercaderies), així com la plena integració dels nodes urbans a la xarxa i en particular en els corredors de la xarxa principal;
  • l'estimulació d'enfocaments innovadors en línia amb les tendències tecnològiques futures (que cobreix també la comunicació indispensable entre infraestructura i vehicles, entre maquinari i programari);
  • el fort èmfasi en la política i legislació de transport de la UE, en camps com la política ferroviària o la política marítima, la "potència neta per al transport", la mobilitat urbana, la seguretat i les aplicacions telemàtiques per a tots els modes de transport, i;
  • L'obertura de possibilitats de finançament per a tercers països, especialment per als projectes transfronterers i la participació en grans projectes europeus com SESAR, Serveis de Transport Intel·ligent, Serveis d'Informació del Riu o Autopistes del Mar.

Sobre la base d'aquests programes de treball, les propostes de projectes seran publicats per 1 2014 setembre.

Podeu trobar més informació aquí.

anunci

Seguiu Vicepresident Kallas en Twitter

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències