Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

Els eurodiputats insisteixen en la limitació de les quotes de pagament amb targeta i les garanties en línia

COMPARTIR:

publicat

on

20140331PHT41236_originalEl Parlament vol que les tarifes de la targeta de crèdit es limitin uniformement a un tipus màxim del 0.3% del valor de la transacció. ©BELGAIMAGE/JUICEIMAGES/I.Lishman

Les tarifes que els bancs cobren als minoristes per processar els pagaments dels compradors estarien limitades segons les noves normes votades pel Parlament el 3 d'abril. El mateix dia es van adoptar mesures per fer els pagaments en línia més segurs, reduir costos i oferir més opcions als usuaris.

Les comissions de pagament amb targeta dels bancs costen als minoristes de la UE més de 10 milions d'euros cada any, segons les xifres de la Comissió Europea. Aquestes tarifes no estan clares per als usuaris de la targeta. També difereixen entre els estats membres, perquè no estan fixats per la llei sinó per les autoritats nacionals de competència. Els minoristes cobren per cada transacció amb targeta i afegeixen els costos als preus dels béns o serveis que venen.

Tarifes: clares i limitades

Les comissions de servei o d'intercanvi que cobren els bancs per processar transaccions en règims com Visa i MasterCard tindrien un límit del 0.3% del valor de la transacció per a les transaccions amb targeta de crèdit i 7 cèntims d'euro, o el 0.2% del valor de la transacció (el que sigui inferior). , per a les de targetes de dèbit.

Aquests límits s'aplicarien tant a les transaccions transfrontereres com a les nacionals a la UE i tindrien efecte un any després de l'entrada en vigor de les normes. Amb el temps, les tarifes més baixes haurien de traduir-se en preus més baixos per als usuaris de la targeta.

Garanties de pagament en línia

Les regles de seguretat dels pagaments en línia, també votades dijous, s'actualitzaran per seguir el progrés tècnic, l'evolució del mercat i el nombre creixent de pagaments en línia. Els usuaris de serveis de pagament en línia també obtindrien un conjunt uniforme d'informació, com ara tots els càrrecs, els temps d'execució, la informació de contacte i, si escau, els tipus de canvi, s'haurien d'indicar clarament.

anunci

Els pagaments no autoritzats haurien de ser reemborsats dins de les 24 hores següents a la seva notícia i els clients podrien estar obligats a suportar les pèrdues derivades de l'ús il·legal d'una targeta o dispositiu de pagament perdut o robat fins a un màxim de 50 €.

Menors costos i més àmplia selecció de serveis de pagament

Un pagador que utilitzi un compte en línia tindria dret a utilitzar el programari o els dispositius de pagament proporcionats per un tercer autoritzat de la seva elecció i que aquest proveïdor executi els seus pagaments en nom seu sense que el beneficiari afegeixi càrrecs addicionals.

Els proveïdors de serveis de pagament estarien obligats a revelar el cost real de processar els pagaments a petició. A més, s'han d'establir límits per als càrrecs dels serveis de pagament a les properes normes de la UE sobre pagaments amb targeta i s'haurien d'aplicar independentment del dispositiu de pagament o mitjà d'execució específic.

Propers passos

El Parlament Europeu va votar les seves esmenes al projecte de normes per tal de consolidar la feina feta fins ara i lliurar-la al proper Parlament. Això garanteix que els eurodiputats recentment elegits al maig puguin decidir no començar de zero, sinó que es basen en el treball realitzat durant el mandat actual.

Procediment: codecisió (procediment legislatiu ordinari), primera lectura, votació parcial només d'esmenes.

#comissions d'intercanvi #serveis de pagament

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències