Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Conferència "Garantia juvenil: fer que passi"

COMPARTIR:

publicat

on

BallymunLa Comissió Europea acollirà una conferència a Brussel·les el 8 d'abril per discutir els avenços cap a la lluita contra l'atur juvenil mitjançant la garantia juvenil i com els països de la UE estan implementant l'esquema. El president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, obrirà la conferència 'Garantia juvenil: fer-ho realitat'. Els ponents inclouen Ocupació, Afers Socials i Inclusió El comissari László Andor i el director general de l'Organització Internacional del Treball Guy Ryder.

Abans de la conferència, el president Barroso va dir: "Amb l'atur juvenil inacceptablement alt a tota la UE, hem de fer alguna cosa amb urgència per ajudar els joves a trobar feina. Les garanties juvenils han demostrat la seva vàlua en diversos estats membres, i per això la Comissió Europea ha va intervenir per recomanar que s'apliquin a tota la UE. I ho hem recolzat amb almenys 6 milions d'euros de finançament dedicat de la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil que ara els estats membres han de fer un bon ús. Aquest és un compromís al més alt nivell que estem treballant activament per donar esperança al futur als joves".

El comissari Andor va dir: "La Garantia Juvenil no funciona com sempre. És una política ambiciosa i innovadora per a l'ocupació juvenil que té com a objectiu un resultat clar: que cada jove tingui una bona oportunitat de mercat laboral en quatre mesos. Això requereix inversió i molts canvis estructurals en la manera com els joves reben suport per passar de l'escola a la feina. No podem esperar que les perspectives laborals de tots els joves millorin d'un dia per l'altre. Però esperem que tots els estats membres implementin ràpidament la Garantia Juvenil per donar a tothom una oportunitat real".

A la jornada es tractaran les mesures introduïdes i proposades per implementar la Garantia Juvenil, amb exemples de bones pràctiques. Es prestarà especial atenció als reptes d'aplicació als quals s'enfronten els països amb l'atur juvenil més alt i es debatrà com es poden utilitzar millor els fons de la UE per donar suport a la Garantia Juvenil. Representants de l'OIT, l'OCDE i Austràlia (en nom de la Presidència rotativa del G20) posaran la discussió sobre l'atur juvenil en un context global i mostraran com la Garantia Juvenil d'Europa es relaciona amb les mesures d'ocupació juvenil d'altres grans economies. Els interlocutors socials també participaran i debatran quins canvis sistèmics calen per millorar les competències que s'ajustin a les necessitats del mercat laboral. També serà important la implicació del sector privat, i a la conferència es parlaran de les contribucions concretes de les empreses implicades en l'Aliança Europea per a l'Aprenentatge per millorar la disponibilitat d'aprenentatges i desenvolupar sistemes de formació.

El programa complet es pot veure al pàgina web de l'esdeveniment, des d'on els espectadors també podran transmetre la conferència en streaming.

Fons

Amb 5.5 milions de persones menors de 25 anys que no poden trobar feina, l'atur juvenil continua sent una de les dificultats més grans a què s'enfronta Europa. És per això que la Comissió ha estat treballant en mesures per ajudar a fer front a això, és a dir, el garantia juvenil, proposat el desembre de 2012 i adoptat pel Consell de Ministres de la UE l'abril de 2013.

anunci

La Garantia Juvenil és una de les reformes estructurals més crucials i urgents que els estats membres han d'introduir per abordar l'atur juvenil i millorar les transicions de l'escola al treball.

Els estats membres han d'oferir a tots els joves de fins a 25 anys una feina de qualitat, formació continuada, un aprenentatge o un període de pràctiques en un termini de quatre mesos després de deixar l'educació formal o quedar-se a l'atur. La lògica és senzilla: els estats membres han de garantir que els joves rebin un assessorament personalitzat que els permeti trobar una feina adequada a la seva formació, habilitats i experiència o bé adquirir l'educació, les habilitats i l'experiència que siguin directament rellevants per augmentar les seves possibilitats de trobar una feina. feina en el futur.

La Comissió insta a tots els estats membres a establir una Garantia Juvenil amb l'ajuda del suport financer del Fons Social Europeu, per valor de més de 80 milions d'euros entre 2014 i 20, i de la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil (YEI) amb un pressupost d'euros. 6.4 milions (preus actuals) anticipats per al 2014 i el 2015.

La Garantia Juvenil es complementa amb a Marc de qualitat per a les pràctiques, adoptat pel Consell de Ministres de la UE el 10 de març (vegeu IP / 14 / 236), per tal de permetre als joves adquirir una experiència laboral d'alta qualitat en condicions de seguretat, i per la Aliança Europea per a l'Aprenentatge, llançat per la Comissió el juliol de 2013 per millorar la qualitat i l'oferta d'aprenentatges a tota la UE (vegeu IP / 13 / 634).

Més informació

Pàgina de l'esdeveniment al lloc web de la DG Ocupació
La desocupació juvenil
Marc de qualitat en pràctiques
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències