Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Agricultura Els diputats aproven acord amb el Consell sobre la promoció dels productes agrícoles de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140407PHT42639_originalEl 8 d’abril, el Comitè d’Agricultura va aprovar un acord amb el Consell de Ministres de la UE sobre mesures per augmentar les vendes de productes agrícoles de la UE dins de la UE i a l’estranger i per restablir la confiança dels consumidors en cas d’alteracions del mercat.

"Aquest acord millorarà encara més la promoció de productes agrícoles de la UE a tot el món. Les noves mesures ajudaran els agricultors de la UE i la indústria alimentària a impulsar les seves vendes a l'estranger i a consolidar la seva posició al mercat únic de la UE", va dir la ponent del Parlament, Esther Herranz García (PPE). , ES). L'acord es va aprovar per 31 vots a favor, cinc amb dues abstencions.
Seguint la iniciativa del Parlament, el Consell de Ministres i la Comissió Europea van acordar permetre la promoció de productes agrícoles de la UE al mercat únic de la UE i no només a tercers països.

Les campanyes d'informació a la UE i a tercers països podrien centrar-se en els alts estàndards de seguretat alimentària, benestar animal, traçabilitat i sostenibilitat que han de complir els productors de la UE.
La contribució de la UE va augmentar

anunci

El finançament per a campanyes d'informació i promoció hauria de provenir exclusivament de la UE i de l'organització proposant, excloent així els estats membres de contribuir, segons l'acord.

Però per compensar la possible manca de finançament dels productors, les tres institucions van seguir el lideratge del Parlament i van permetre a la UE augmentar la seva quota de finançament.

Totes les campanyes de promoció i informació elegibles dins de la UE i a l’estranger haurien de tenir un cofinançament del 70% al 80%, enfront del 50% al 60% proposat per la Comissió.
En cas de greu interrupció del mercat o pèrdua de confiança dels consumidors, la quota de la UE s'hauria d'augmentar fins al 85% i es podria augmentar en cinc punts percentuals més si l'organització proposant és d'un estat membre en dificultats financeres, segons l'acord. .

anunci

Mesures flexibles per fer front a les crisis
A petició del Parlament, es permetrà a la Comissió iniciar campanyes ràpides per solucionar greus disturbis del mercat i pèrdues de confiança dels consumidors, com ara el 2011, quan es va culpar erròniament als cogombres espanyols de provocar un brot d'E. Coli.

Llista més llarga de productes coberts
L'acord també afegeix cervesa, xocolata, pa i pastisseria, pasta, sal, blat de moro dolç i cotó a la llista de productes elegibles per a tota la gamma de mesures de promoció recolzades per la UE. Els productes del peix i de l’aqüicultura es poden afegir a aquesta llista sempre que s’incorporin en una campanya de promoció o informació amb altres productes agrícoles elegibles, afegeix el text acordat.

El Parlament també es va assegurar que els vins inclosos amb denominació d'origen protegida (DOP) i indicació geogràfica protegida (IGP) poguessin beneficiar-se del suport de la UE sempre que les campanyes de promoció estiguin patrocinades per organitzacions de diversos estats membres. Per a les campanyes dissenyades per organitzacions d’un sol estat membre, el vi només es podria afegir a la llista si s’inclou amb altres productes elegibles.
Propers passos

L'acord provisional serà debatut pel ple del Parlament en la seva última sessió plenària d'Estrasburg (14-17 d'abril) abans de les eleccions europees. Si el Parlament hi vota, haurà de ser aprovat formalment pel Consell.

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències