Completant unió bancària de la UE: El Parlament Europeu vota en tres textos legislatius clau

euro_coins_and_banknotes_shutterstockDes de l'inici de la crisi financera, la Unió Europea i els seus estats membres s'han compromès en una revisió fonamental de la regulació i supervisió bancària. A mesura que la crisi financera va evolucionar i es va convertir en la crisi de deute de la zona euro en 2010 / 11 es va fer evident que, per als països que comparteixen una moneda, més que calia fer, en particular, per trencar el cercle viciós entre els bancs i les finances nacionals.

Al juny de 2012, caps d'estat i de govern van acordar Per crear una unió bancària Per centralitzar el lliurament de normes a tota la UE per a la zona de l'euro (i els Estats membres que no pertanyin a l'euro que vulguin unir-se).

Tots els textos en què s'està construint la unió bancària estan ara en vigor o es deuen a ser adoptada pel Parlament Europeu en la seva propera sessió plenària. Ells es complementaran amb un acord intergovernamental per a ser signat pels Estats membres al maig.

En 15 d'abril, el Parlament Europeu votarà sobre aquests tres textos clau per completar el treball legislatiu es basa la unió bancària.

  • Recuperació del Banc i de la Directiva Resolució (BRRD) - Relator Gunnar Hökmark
  • (Refosa) la Directiva relativa als sistemes de garantia de dipòsits (SGD) - Relator Peter Simon
  • Reglament sobre el mecanisme de resolució única (SRM), Relator Elisa Ferreira

En aquesta ocasió, el Comissari Barnier va participar en una conferència de premsa conjunta amb els tres ponents.

Fons

La profunda reforma del sector bancari europeu té com a objectiu fer que sigui més robust i resistent, per reduir l'impacte de la fallida de bancs potencials, i assegurar el sector financer està al servei de l'economia real.

La crisi de l'eurozona va destacar el cercle viciós potencialment entre els bancs i el deute sobirà. La necessitat d'una unió econòmica i monetària millor governats i més profunda per una moneda única per treballar en el llarg termini es va fer evident. Per aquest cercle que es trenca, un sector financer més sòlid no és suficient. En particular, per als països que comparteixen una moneda, un enfocament més integrat més profund és necessari - la garantia de lliurament bàsicament centralitzada de les regles per a tots els Estats membres 28.

Aquesta és la raó per caps d'estat i de govern es van comprometre a una unió bancària al juny 2012. La visió es va desenvolupar més en actitud de la Comissió Europea per a la unió econòmica i monetària al novembre 2012.

La primera etapa de la unió bancària ja està en funcionament amb el Mecanisme de Supervisió Única: el BCE serà el màxim supervisor de tots els bancs 6,000 a la zona de l'euro a partir de la tardor 2014. Mentrestant, s'està realitzant una avaluació integral de la salut financera dels bancs.

En 15 d'abril, el Parlament Europeu ha d'adoptar la segona etapa de la unió bancària, El mecanisme de solució individual, el que permetrà a les crisis bancàries a ser gestionats de manera més eficaç, juntament amb dues propostes legislatives sobre les quals la unió bancària és la construcció de la refosa de la Directiva sobre el dipòsit garanteix l'esquema i la recuperació del Banc i de la Directiva Resolució.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *