Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La Comissió llança l'Observatori del Mercat de la llet

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Cow_and_milk_churn_Newtownmanor _-_ geograph.org_.uk _-_ 799328Dacian Cioloş, comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, posa en marxa avui (16 d’abril) un nou Observatori Europeu del Mercat de la Llet. A la llum del final del règim de quotes làctiques el 31 de març de 2015, l’Observatori reforçarà la capacitat de la Comissió per controlar el mercat lacti i ajudar el sector a adaptar-se al nou entorn, després d’uns 30 anys sota règim de quotes.

L’Observatori té com a objectiu augmentar la transparència i proporcionar les dades de mercat més precises, de manera que els agents de la cadena de subministrament de llet puguin prendre decisions empresarials ben informades i la Comissió pugui prendre decisions polítiques ben informades. A partir del seu llançament aquesta tarda (16h), l'Observatori Europeu del Mercat de la Llet proporcionarà una única interfície web amb una gran quantitat de dades crues per als grups d'interès del sector de la llet. A més, seguirà i analitzarà les tendències passades i actuals dels mercats lactis de la UE i del món, la producció, l’equilibri entre l’oferta i la demanda, els costos de producció, les perspectives dels mercats, etc.

El comissari Cioloş va dir: "La nova PAC reforça el paper de les parts interessades per garantir un desenvolupament equilibrat del sector de la llet. Perquè puguin fer-ho, necessitem tant transparència de dades com una anàlisi exacta del mercat. El veritable afegit de l'Observatori el valor rau en l'avaluació constructiva de diferents anàlisis de mercat. Serà una eina crucial per a la presa de decisions per part de la Comissió i els estats membres ".

anunci

Seguint el concepte presentat per primera vegada pel comissari Cioloș al Conferència Làctia el setembre de 2013, l’Observatori proporcionarà transparència de dades, complementada amb anàlisis de mercat, informes de perspectives a curt termini i perspectives a mitjà termini, així com per reunions periòdiques d’un consell econòmic. Aquest consell format per les parts interessades en el mercat de la llet discutirà les dades i afegirà informació rellevant i informació valuosa que no estigui disponible a les estadístiques. Les reunions de l'Observatori del Mercat de la Llet es reflectiran en informes que també es faran públicament disponibles.

Fons

La supressió del sistema de quotes làctiques el 2015, acordada en el "PEC Health Check" del 2008, crearà un nou context per als operadors econòmics que han estat tractant les quotes làcties des de la seva introducció el 1984. Per preparar el sector per a aquest nou entorn operatiu , es van desenvolupar una sèrie de nous instruments en el context del 2012 "Paquet de llet", sobretot en la cooperació entre els productors lactis. A més, el sector de la llet va ser objecte d'intenses discussions durant les negociacions de reforma de la PAC de l'any passat i l'acord final (MEMO / 13 / 621) proporciona una major orientació al mercat amb una xarxa de seguretat reforçada per als agricultors en el context d’incerteses externes, principalment a través de pagaments directes, però també amb opcions per a la gestió del risc en virtut dels programes de desenvolupament rural i una nova reserva flexible de crisi del mercat en cas de dificultats del mercat.

anunci

Més informació

Observatori Europeu del Mercat de la Llet (actiu avui (16 d'abril) a les 16h).

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències