Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Preparació de Ministres d'Economia i Finances del Consell: Brussel·les, maig 6

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

ecofinEl Consell de Ministres d'Economia i Finances de la UE (ECOFIN) tindrà lloc a Brussel·les el 6 de maig a les 11h. La Comissió Europea estarà representada per Siim Kallas, vicepresident i comissari en funcions per a assumptes econòmics i monetaris i l'aura, i Algirdas Šemeta, comissari responsable de tributació i unió duanera, auditoria i antifrau.

Directiva matriu-filial: tancament de les llacunes en la fiscalitat de les empreses (ET)

El Consell intentarà arribar a un acord polític per tancar una important escletxa de la Directiva matriu-subsidiària que algunes empreses han utilitzat per fugir dels impostos.

anunci

Al novembre de 2013, la Comissió va proposar esmenes a la Directiva sobre matrius i filials, que incloïa la prevenció d'arranjaments específics de planificació fiscal (acords de préstec híbrid) es beneficiïn d'exempcions fiscals (IP / 13 / 1149). Amb aquesta esmena, les empreses ja no podran aprofitar les diferències en la forma en què els estats membres tributen les distribucions de beneficis intragrup, per evitar pagar cap impost. El resultat serà que la Directiva matriu-subsidiària pugui continuar garantint condicions de joc equitatives per a les empreses del mercat únic, sense obrir oportunitats per a una planificació fiscal agressiva.

Aquesta proposta va ser una de les accions anunciades per la Comissió en el seu pla d’acció per lluitar contra el frau i l’evasió fiscals (IP / 12 / 1325).

Impost sobre transaccions financeres (ET)

anunci

La Presidència grega del Consell presentarà un estat de treball sobre l'impost comú sobre les transaccions financeres. Onze estats membres van decidir el febrer de 2014 procedir a l’Impost sobre les transaccions financeres (TTF) mitjançant una cooperació reforçada (IP / 13 / 115). La base dels seus debats ha estat la proposta original de l’Impost sobre les transaccions financeres, presentada per la Comissió el 2011. La proposta d’Impost sobre les transaccions financeres (TTF) té tres objectius bàsics. En primer lloc, enfortir el mercat únic reduint el nombre d'aproximacions nacionals divergents a la fiscalitat financera. En segon lloc, garantir que el sector financer contribueixi de manera justa als ingressos públics. En tercer lloc, donar suport a mesures reguladores per afavorir que el sector financer participi en activitats més responsables orientades a l’economia real. Des que es va posar en marxa la cooperació reforçada, hi ha hagut diversos grups de treball tècnics per debatre la proposta, amb la participació dels 3 estats membres, així com reunions entre només els 28 estats membres implicats, a nivell tècnic i polític.

Procediment de desequilibris macroeconòmics: revisions en profunditat (SOC)

S'espera que el Consell adopti conclusions que avalin les conclusions de la Comissió sorgides de les revisions en profunditat (IDR) realitzades a les economies de 17 estats membres. Aquestes revisions es van presentar el 5 de març en el context del procediment de desequilibri macroeconòmic (MIP) (IP / 14 / 216 MEMO / 14 / 158) i seguint les conclusions de l'Informe del mecanisme d'alerta (AMR) publicat el 14 de novembre de 2013.

Dels països examinats, la Comissió va trobar desequilibris en 14 estats membres (Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Eslovènia, Espanya, França, Hongria, Països Baixos, Finlàndia, Suècia i el Regne Unit), mentre que no es van identificar desequilibris a tres estats membres (Dinamarca, Luxemburg i Malta). Dels països amb desequilibris, en tres casos es va trobar que eren excessius (Croàcia, Itàlia i Eslovènia). El 5 de març, el vicepresident Rehn va dir: "En general, els desequilibris macroeconòmics, acumulats al llarg de molts anys, van disminuint gradualment, però al mateix temps han sorgit noves preocupacions que requereixen una atenció més detallada. Això es reflecteix en les conclusions de la Comissió sobre 17 estats membres sota control ".

La Comissió continuarà amb el seguiment específic de l'aplicació de la política per als països amb desequilibris excessius i per als països de la zona de l'euro per als quals els desequilibris requereixen una "acció política decisiva". En particular, la Comissió espera que els estats membres amb desequilibris responguin a aquestes conclusions en els seus programes nacionals de reforma (PNR) i el seguiment de les polítiques tindrà lloc al proper paquet del semestre europeu al juny.

Més informació

Seguiment de les reunions dels ministres i governadors de finances del G20 (10-11 d'abril) i del Fons Monetari Internacional (FMI) / Banc Mundial (13 d'abril) a Washington (SOC)

La Comissió informarà el Consell dels principals resultats de les reunions de primavera que van tenir lloc del 10 al 13 d’abril a Washington, on es van centrar els debats en l’economia global i les estratègies de creixement del G20, la reforma del Fons Monetari Internacional (FMI) i la regulació financera. El vicepresident Kallas va dir: "Considerem que és necessària una cooperació internacional més estructurada en les àrees reguladores financeres i ens comprometem a treballar amb els nostres socis internacionals en aquest sentit".

Hi va haver un ampli consens entre els ministres i governadors de Washington sobre que l’economia global ha anat millorant progressivament, però a un ritme diferenciat. Els membres del G20 havien presentat al març els primers esbossos de les seves estratègies de creixement per a la cimera de Brisbane. Els ministres i governadors de Washington van considerar que aquests encara no complien plenament l'objectiu acordat al febrer d'afegir un creixement del PIB superior al 2% en el conjunt del G20 en cinc anys. Per tant, els membres del G20 es van comprometre a afegir noves mesures a les seves estratègies de creixement.

Quant a la reforma del Fons Monetari Internacional, no es va fer un progrés insuficient en les reformes de quotes i governança acordades el 2010 i la 15a Revisió General de les quotes (GRQ), que incloïa una nova fórmula de quotes. Es va acordar donar als Estats Units fins a finals d'any la ratificació de la reforma del 2010.

Kallas va dir: "La nostra prioritat continua sent que tots els membres de l'FMI ratifiquin la reforma de la quota i la governança de 2010 tan aviat com sigui possible. Donem molta importància a la consecució d'aquest objectiu. Els 28 estats membres de la UE ja l'han ratificat completament. Animem a tots els FMI. els països membres que encara no l’han ratificat ho fan de manera ràpida. La implementació de la quota de la FMI 2010 i la reforma de governança són claus per a la legitimitat del Fons i donaran lloc a una estructura de govern que reflecteixi millor les realitats de l’economia mundial ".

Es va avançar en el marc de vigilància reforçat del fons, inclòs mitjançant l'Estratègia de vigilància financera, una anàlisi millorada dels vincles macro-financers en les consultes de l'article IV i assessorament personalitzat sobre la promoció del creixement inclusiu i la creació d'ocupació. Es va subratllar la necessitat de garantir una base de recursos sòlida per al Fons Monetari Internacional. Les qüestions principals que es van debatre sobre la reforma de la regulació financera van ser l’adequació de la capacitat d’absorció de pèrdues dels bancs d’importància sistèmica mundial en cas de resolució i la pertinença a la Junta d’estabilitat financera (FSB).

Més informació

https://www.g20.org/official_resources/communique_meeting_g20_finance_ministers_and_central_bank_governors_washington_10

http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2014/pr14169.htm

http://www.imf.org/External/spring/2014/imfc/statement/eng/EC.pdf

Seguir llegint
anunci

Bancari

#SustainableFinance: el grup d'experts de la Comissió demana retroalimentació sobre el sistema de classificació a tota la UE

publicat

on

L' Grup d'experts tècnics sobre finances sostenibles creat per la Comissió al juliol, 2018 ha presentat una crida a comentaris sobre l'acció de la UE per desenvolupar un sistema de classificació unificat -o la taxonomia- per a activitats econòmiques mediambientalment sostenibles.

L'anunci prové de la UE Pla d'Acció Financera Sostenible que la Comissió va publicar el mes de març 2018 i seguiu les instruccions del Proposta legislativa de la Comissió sobre una taxonomia de la UE presentat el maig del 2018. Pas a pas, la Comissió identificarà activitats que es considerin "sostenibles", tenint en compte les pràctiques i iniciatives de mercat existents i recorrent als consells del grup d'experts tècnics.

En una primera iniciativa, el grup comparteix els seus resultats preliminars sobre com es podria establir aquest sistema de classificació, alhora que demana informació tècnica de les parts interessades i dels experts. Els participants seran convidats a comentar les primeres activitats proposades que contribueixen substancialment a la mitigació del canvi climàtic i a respondre preguntes sobre la usabilitat de la taxonomia.

anunci

L'objectiu final és desenvolupar un sistema que proporcioni a les empreses i als inversors una claredat sobre quines activitats es consideren sostenibles perquè prenguin decisions més informades. També es preveu una sèrie de tallers per recollir l'experiència tècnica de les parts interessades. La invitació per a comentaris hauria d'ajudar al grup d'experts tècnics a participar amb una àmplia gamma de grups d'interès i experts i es tancarà a 22 February 2019.

Més informació disponible aquí.

anunci
Seguir llegint

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

#ECOFIN - La Comissió celebra els avenços assolits en el camí cap a un sistema reformat de l'IVA de la UE

publicat

on

La Comissió Europea ha acollit amb beneplàcit els progressos realitzats pels estats membres sobre les millores necessàries per a què funciona la UE a l'Impost sobre el valor afegit (IVA).

La reunió dels ministres de finances de la UE a Luxemburg va veure acords sobre diversos arxius en aquest camp, tots els quals haurien d'ajudar en el funcionament quotidià d'un sistema de l'IVA de la UE que necessita urgentment una reforma de gran envergadura.

"Les noves xifres publicades per la Comissió fa poques setmanes mostren que els estats membres segueixen perdent 150 milions d'euros d'IVA cada any. Els acords d'avui són un pas més cap a la resolució d'aquest problema i el canvi de les normes de l'IVA per a millor. Ara és el moment d'aprofitar l'impuls i acordar solucions per als problemes més fonamentals que afronta el sistema avui en dia ", va dir el comissari d'Afers Econòmics i Financers, Tributari i Duanes, Pierre Moscovici després dels acords.

anunci

Les mesures acordades inclouen:

- Noves normes per millorar el funcionament dia a dia del sistema actual de l'IVA fins que no s'hagi implementat l'estratègia global de reforma de l'IVA. Aquestes anomenades "solucions ràpides" haurien de reduir els costos de compliment i augmentar la seguretat jurídica de les empreses. Un cop el Parlament Europeu hagi publicat el seu informe sobre aquest fitxer, les noves normes haurien de ser aplicables el 2020.

- Una nova mesura per permetre als estats membres alinear els tipus d’IVA que estableixen per a les publicacions electròniques, que actualment tributen al tipus estàndard a la majoria d’estats membres, amb el règim més favorable actualment vigent per a les publicacions impreses tradicionals. La decisió és l’últim pas per garantir que el tractament desigual dels dos productes (paper contra digital) esdevingui una cosa del passat. Aquest acord és de bon auguri per a les properes discussions sobre l'última proposta de la Comissió per garantir que els estats membres tinguin més flexibilitat per fixar els tipus de l'IVA com considerin oportú.

anunci

- Adopció formal de noves normes per intercanviar més informació i fomentar la cooperació en matèria de frau penal de l'IVA entre les autoritats fiscals nacionals i les autoritats policials. La informació i la intel·ligència de l'IVA sobre les bandes organitzades implicades en els casos més greus de frau en l'IVA ara es compartiran sistemàticament amb els òrgans de control de la UE. La millora de la coordinació de la investigació entre els propis estats membres i els organismes de la UE garantirà que es faci un seguiment i una resposta més ràpida i eficaç de l’activitat criminal en moviment ràpid.

Per separat, avui els ministres han adoptat formalment normes reforçades per controlar els fluxos de caixa il·lícits dins i fora de la UE, una mesura clau en la lluita contra el finançament del terrorisme. L’adopció formal d’avui ho farà estrenyeu els controls d'efectiu a les persones que entren o surten de la UE amb 10,000 € o més en efectiu, permetrà a les autoritats actuar amb imports inferiors al llindar de declaració de € 10,000 on hi ha sospites d'activitat delictiva i estendre els controls duaners als efectius enviats en paquets postals o enviaments de mercaderies, targetes prepagament i productes preciosos com l'or. Una vegada que el Parlament Europeu també ha ratificat les normes acordades, la legislació es publicarà al Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor els dies 20 més tard.

Fons

El sistema comú de l’impost sobre el valor afegit (IVA) juga un paper important al mercat únic europeu. L’IVA és una font d’ingressos important i creixent a la UE, ja que va augmentar més d’un bilió d’euros el 1, que correspon al 2015% del PIB de la UE. Un dels recursos propis de la UE també es basa en l’IVA. S'han indicat estudis recents que al voltant de € 150 mil milions en ingressos de l'IVA es perd cada any a causa de problemes amb la recollida de l'IVA i el frau de l'IVA.

Les mesures acordades avui en endavant sobre la Pla d'Acció de l'IVA cap a una sola àrea de l'IVA de la UE presentada a l'abril 2016 i la Propostes de la Comissió per a una reforma profunda del sistema de l'IVA de la UE presentat a l'octubre 2017.

Ara els estats membres haurien de seguir endavant i acordar el més aviat possible la reforma molt més àmplia per reduir el frau de l'IVA al sistema de la UE, tal com va ser proposat l'any passat per la Comissió. El reinici milloraria i modernitzaria el sistema tant per a governs com per a empreses, fent que el sistema sigui més robust i senzill d'utilitzar per a les empreses.

Al mateix temps, la Comissió ha proposat aquest any també noves reformes per permetre als estats membres establir els tipus d'IVA que considerin oportuns.

Més informació

Paquet del mercat únic digital IVA

Pla d'Acció de l'IVA

Nota de premsa sobre cooperació administrativa

Nota de premsa sobre les correccions ràpides

Seguir llegint

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Acord sobre tres impostos importants que s'espera de l'últim #Ecofin de la presidència estoniana de la UE

publicat

on

Els ministres de Finances de la UE es reuneixen a Brussel · les per aprovar les conclusions del Consell de la UE sobre els impostos de l'economia digital, adoptar un paquet de l'IVA de comerç electrònic i confirmar la llista de jurisdiccions no cooperatives sobre qüestions fiscals.

Aquests fitxers han estat totes les prioritats de la presidència de l'ajuntament d'Estònia. El Consell Ecofin també és l'últim de la presidència estoniana de la UE.

Toomas Tõniste, ministre d'Hisenda d'Estònia, va presidir la reunió, va destacar la importància de les conclusions sobre la tributació dels beneficis en l'era de l'economia digital.

anunci

"La fiscalitat de l'economia digital no és només un canvi més en les normes fiscals, sinó que busquem un consens innovador que porti les normes tributàries a l'era digital", va dir Tõniste. "Estònia ha deixat clar que és una de les nostres prioritats i esperem que la Comissió Europea i l'OCDE puguin avançar sobre la base de les conclusions d'avui. El que necessitem a continuació és un enfocament global ".

També hi ha a l’agenda dos temes fiscals més: la llista de jurisdiccions que no cooperen i el paquet d’IVA de comerç electrònic transfronterer. "La llista de jurisdiccions és una crida clara perquè tothom segueixi les normes internacionals acordades sobre una fiscalitat justa", va dir Tõniste.

S'espera que el paquet de l'IVA del comerç electrònic s'adopti sense discussió. Els principals objectius del paquet són facilitar el comerç electrònic a distància per a les petites i mitjanes empreses i garantir una competència lleial a la UE.

anunci

Els ministres també discutiran dos informes d'unió bancària i es lliuraran a la presidència búlgara entrant. També es troben en l'ordre del dia temes relacionats amb el procés semestral europeu i les polítiques pressupostàries de Romania i del Regne Unit.

Més informació.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències