Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió Europea adopta el primer "Acord de col·laboració" de la UE sobre l'ús dels fons estructurals i d'inversió de la UE per al creixement i l'ocupació el 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

multianual_financial_framework_2014_2020_bigLa Comissió Europea ha adoptat el primer dels acords de col·laboració 28 que estableixen les estratègies als estats membres i regions de la UE per als fons estructurals i d'inversió europeus. L'acord d'avui es va signar amb Dinamarca i prepararà el camí per uns milions d'euros de 553 (preus actuals) en el finançament total de la política de cohesió i 629m € per a la inversió del desenvolupament rural a l'economia real del país. L'assignació en matèria de pesca i política marítima es finalitzarà i es publicarà aquest estiu. Les inversions de la UE fomentaran la competitivitat, afrontaran l’atur i el creixement mitjançant el suport a la innovació, l’economia amb baixes emissions de carboni i la formació i educació. També promouran l’emprenedoria, lluitaran contra l’exclusió social i treballaran per aconseguir una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient dels recursos.

El estructural i de Fons d'Inversió (ESIF) són:

• El Fons Europeu de Desenvolupament Regional

anunci
  • El Fons de Cohesió (no aplicable a Dinamarca)

• El Fons Social Europeu

• El Fons Europeu de Pesca Marítima i

• El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

anunci

En comentar l’adopció, el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: "Ara hem adoptat el primer dels 28 acords de col·laboració i felicito Dinamarca pel seu treball i eficiència per aconseguir avui aquest sòlid pla d’inversions. Els acords de col·laboració són documents vitals per guiar els estats membres i les regions durant els pròxims deu anys. Reflecteixen la nostra determinació que a l’hora d’utilitzar fons de la UE ja no pot ser “el normal”, algunes carreteres locals aquí, alguns aeroports regionals allà. Les nostres inversions han de ser estratègiques, segons la nova política de cohesió, centrada en l’economia real, el creixement sostenible i la inversió en persones, però la qualitat no la rapidesa és l’objectiu primordial i en els propers mesos estem plenament dedicats a negociar el millor resultat possible per a les inversions de l’àmbit estructural i europeu. Fons d’inversió el 2014-2020. Es necessita el compromís d’ambdues parts per garantir la posada en marxa de programes de bona qualitat ”.

Sobre Dinamarca, el comissari Hahn va afegir: "L'acord adoptat avui posa en marxa la important contribució que Dinamarca pot fer a la Unió Europea assolint els seus objectius de creixement ecològic per a tothom. Dinamarca té ara una base ferma en aquest Acord de col·laboració que cobreix tots els aspectes estructurals i Fons d’inversió i dóna orientació estratègica als futurs programes que millorin la innovació, transformin les pimes daneses en models de creixement i assegurin el paper de Dinamarca en l’economia verda. Els fons ESI ajuden les regions i ciutats de Dinamarca a afrontar aquests reptes. "

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Lázló Andor, va dir: "Felicito Dinamarca per finalitzar el seu Acord de col·laboració tan ràpidament com a resultat de la seva intensa col·laboració amb la Comissió i insto els altres Estats membres a seguir el bon exemple de Dinamarca. Estic molt satisfet que Dinamarca ha decidit dedicar el 50% del finançament de la política de cohesió en el marc de l’objectiu de creixement i ocupació del Fons Social Europeu (FSE), de manera que es garanteixi que les accions finançades pel FSE poden tenir un impacte significatiu per assolir els objectius d’ocupació i pobresa de la UE 2020. ajudarà a maximitzar el potencial de creixement de cada regió atenent les seves necessitats específiques, centrant-se en l’emprenedoria i la creació d’ocupació, la mobilitat transfronterera, la inclusió mitjançant l’educació i l’ocupació i la formació professional i l’educació superior. També em complau veure més sinergies entre les accions amb el suport dels diferents fons. "

Dacian Cioloş, comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, va dir: "El desenvolupament rural és un pilar fonamental de la nostra política agrícola comuna, que aborda elements relacionats amb aspectes econòmics, ambientals i socials a les zones rurals, però que permet als estats membres o regions dissenyar programes adequats. per a les seves pròpies situacions i prioritats. El concepte d’acords de col·laboració és molt important per assegurar que les autoritats nacionals o regionals, en l’elaboració dels seus programes de desenvolupament rural, tinguin un enfocament coherent amb els plans que estan elaborant per a altres mesures estructurals de la UE per complementar-les i coordinar-se amb aquests sistemes. sempre que sigui possible i així obtenir una major eficiència en l’ús dels diners dels contribuents de la UE. "

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va dir: "Igual que amb la resta de fons, el Fons Europeu Marítim i de Pesca tracta d'invertir en comunitats locals per ajudar-los a desbloquejar el tipus de creixement i d'ocupació que Europa necessita i amb el qual la UE es compromet. No prescriurem com s’haurien de gastar cada cèntim; es tracta de deixar que aquells que coneixen el seu ofici, la seva indústria i les seves regions locals treballin cap a un futur sostenible per a les seves pròpies comunitats - aquest és l’esperit de nova política pesquera comuna ".

La Comissió ha rebut tots els projectes de col·laboració del projecte 28. La seva adopció hauria de complir-se en els propers mesos 3, després que es prengui un procés de consulta amb la Comissió que faci constar les observacions.

veure aquí per a l'acord de col·laboració amb Dinamarca.

Més informació

MEMO sobre els acords de col·laboració i els programes operatius MEMO / 14 / 331
Portal ESIF

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències