Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

consulta pública sobre l'Estratègia Europa 2020: Cap a una estratègia de creixement després de la crisi per a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

2020Avui (5 de maig), la Comissió ha llançat una consulta pública en línia sobre l’Estratègia Europa 2020, el pla de creixement i ocupació a llarg termini de la UE. La consulta estarà oberta fins al 31 d'octubre de 2014. Mitjançant aquesta consulta pública, la Comissió busca l'opinió de totes les persones i organitzacions interessades sobre l'Estratègia Europa 2020.

L’objectiu de la consulta és treure lliçons dels primers quatre anys de l’estratègia i assegurar-se que actua com una estratègia efectiva post-crisi per al creixement i l’ocupació a Europa. Cobreix l'abast, la naturalesa, els instruments, la propietat i el lliurament de l'estratègia Europa 2020 i proporcionarà proves importants per a la revisió a mig termini de l'estratègia, prevista per al 2015.

S’ha fet molt en els darrers anys per ajudar els estats membres a desenvolupar les seves polítiques nacionals. Ara és el moment adequat per fer balanç d’Europa 2020 i per pensar quin ha de ser el seu enfocament en els propers anys. No només ens apropem a la meitat del camí de l’estratègia, sinó que també sortim de la pitjor crisi a què s’enfronten les nostres economies. També és oportú examinar on estan les coses mentre la UE es prepara per a un nou lideratge polític després de les eleccions al Parlament Europeu.

Preparació per a la consulta pública

El 5 de març de 2014, la Comissió va establir les bases de la consulta pública mitjançant la publicació d’una Comunicació, 'Fer un balanç de l'estratègia Europa 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu', analitzant com avança la implementació de l’estratègia a nivell de la UE i nacional (vegeu MEMO / 14 / 149).

Es va trobar que els avenços en els objectius del 2020 han estat mixtos. La UE està per complir o apropar-se als seus objectius en matèria d’educació, clima i energia, però, tenint en compte la magnitud dels reptes, està fora dels seus objectius d’ocupació, investigació i desenvolupament i reducció de la pobresa. No obstant això, els resultats i les previsions varien àmpliament entre els estats membres.

Propers passos

anunci

La Comissió es basarà en les contribucions que rep durant la consulta pública quan presenti propostes per a la revisió a mitjà termini de l'estratègia Europa 2020 a principis del 2015. A continuació, es farà un debat al Consell Europeu de primavera de l'any que ve.

Fons

L’Estratègia Europa 2020 es va llançar el 2010, en el context d’una crisi sense precedents. Estableix una visió per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu per a Europa el 2020, basada en cinc objectius principals:

  • Tenir almenys el 75% de les persones de 20 a 64 anys ocupades el 2020;
  • invertir el 3% del PIB en recerca i desenvolupament el 2020;
  • reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 20% com a mínim, augmentar la quota de renovables fins al 20% i millorar l’eficiència energètica un 20% el 2020;
  • reduir les taxes d'abandonament escolar per sota del 10% i augmentar la proporció de joves amb un títol o diploma de tercer nivell fins a un 40% com a mínim el 2020, i;
  • per garantir que 20 milions de persones menys estiguin en risc de pobresa o exclusió social el 2020.

Durant el semestre europeu es fa un seguiment dels avenços de l’Estratègia Europa 2020, el calendari de la UE per coordinar les polítiques econòmiques, pressupostàries i socials. Els objectius de l'estratègia s'inclouen en els diferents passos del semestre europeu i s'integren en les seves prioritats i en les recomanacions específiques per país adreçades als estats membres cada primavera.

Europa 2020 es recolza en el mercat únic, el marc financer plurianual i l’agenda comercial de la UE. A més, ha estat reforçada per set iniciatives emblemàtiques, que són projectes en àrees que són motors importants per al creixement: una agenda digital per a Europa, la Unió de la Innovació, Joventut en moviment, una Europa eficient en recursos, una política industrial per a la globalització. Era, una agenda per a noves habilitats i llocs de treball i la plataforma europea contra la pobresa.

L’estratègia es va concebre com una associació entre la UE i els seus estats membres, i el seu èxit depèn del compromís i la implicació dels governs nacionals, els parlaments, les autoritats locals i regionals, els interlocutors socials, les parts interessades i la societat civil. Per això, és crucial obtenir les opinions de tots els implicats en la implementació de l’estratègia i aprendre de les seves experiències i bones pràctiques.

Més informació

La consulta pública està disponible a través de La teva veu a Europa o al lloc web d'Europa 2020.
La comunicació de març, "Fer un balanç de l'estratègia Europa 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu", és disponible aquí.
Les dades per països d’Europa 2020 estan disponibles als annexos de la Comunicació de març
Per obtenir més informació sobre Europa 2020

Twitter: # Europa2020

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències