Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els préstecs del BEI per reforçar el creixement i la innovació a tot Europa

COMPARTIR:

publicat

on

BEI-PIME El president del Banc Europeu d’Inversions, Werner Hoyer, ha confirmat avui (6 de maig) que la institució de préstecs a llarg termini d’Europa, com a part integral de la resposta d’Europa a la crisi, mantindrà la seva major activitat creditícia per donar suport a la inversió que ajudi a la recuperació econòmica, aturi l’atur i potenciï competitivitat mundial.

En parlar de la reunió anual del Consell de Govern del Banc Europeu d’Inversions, format pels 28 ministres de finances de la Unió Europea, el president Hoyer va destacar la importància d’un augment continu dels préstecs per a les pimes, la innovació, les infraestructures i l’acció climàtica. Va confirmar que esperava que els préstecs del BEI, la institució de préstec multilateral més gran del món, durant els propers dos anys fossin similars als 72 milions d'euros previstos per a la inversió a llarg termini el 2013.

“El Banc Europeu d'Inversions s'ha compromès a donar suport a la inversió a llarg termini que enforteixi la recuperació econòmica i la competitivitat mundial d'Europa. Com a banc de la UE, reconeixem que existeixen diferents reptes i prioritats d'inversió entre els diferents estats membres. El ferm suport i la confiança demostrats pel suport unànime de tots els accionistes a la recent ampliació de capital del BEI han establert nous objectius. Em complau que no només haguem proporcionat amb èxit un suport específic per al préstec i la inversió de les pimes que ajudi a aturar l’atur juvenil, sinó que també continuem contribuint a desbloquejar la inversió privada essencial per a una infraestructura crucial ”, va dir Hoyer.

També va aprofitar l'ocasió per conscienciar sobre els reptes d'Europa que miraven més enllà de la crisi. “Per descomptat, hem de continuar el nostre camí cap a la disciplina financera, la reforma estructural i la prestació de suport financer públic anticiclic on les empreses s’enfronten a mancances d’inversió. No obstant això, hem arribat a un punt en què ara hauríem de canviar el nostre enfocament de la gestió de crisi a assegurar la posició futura d'Europa en un món globalitzat ". El president va destacar que Europa, atesa la competència mundial, hauria d'iniciar un canvi estructural real: "Hem de millorar el potencial de creixement a llarg termini d'Europa donant suport a la inversió en recerca, desenvolupament, innovació i infraestructures".

La reunió del Consell de Govern també va permetre al president Hoyer proporcionar una actualització sobre el finançament del mercat de capitals i la qualificació triple A del banc i els desenvolupaments previstos després de l’augment de capital del Fons Europeu d’Inversions. El reforç de la capacitat de finançament del FEI, propietat majoritària del BEI, permetrà una important expansió de l’activitat del FEI a partir del 2014.

A més, el president Hoyer va confirmar el paper crucial dels préstecs del BEI fora d'Europa. Al voltant del 10% dels préstecs globals del BEI donen suport a la inversió a llarg termini en projectes fora d’Europa que contribueixin a l’estabilitat, el creixement econòmic i els interessos europeus. L'any passat, els préstecs del BEI fora d'Europa van representar 7 milions d'euros.

La reunió del Consell de Govern també va nomenar ministre de Finances holandès Jeroen Dijsselbloem com a nou president i va agrair al ministre de Finances maltès Edward Sciculuna la seva valuosa contribució com a president anterior.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències