Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Tolerància zero a la falsificació de l'euro: la proposta de la Comissió elimina l'obstacle final

COMPARTIR:

publicat

on

eurosEls ministres de Finances de la UE han donat suport avui (6 de maig) a mesures que reforcaran la protecció de l'euro i altres monedes mitjançant mesures de dret penal (IP / 13 / 88). Les noves mesures inclouran sancions més dures per als delinqüents i eines millorades per a la investigació transfronterera. El Parlament Europeu va recolzar la directiva el 16 d'abril de 2014 (MEMO / 14 / 303) i s’espera que entri en vigor el juny de 2014.

Johannes Hahn, comissari responsable de justícia durant la baixa electoral de la vicepresidenta Viviane Reding, va dir: "Aquestes noves mesures ajudaran a protegir un dels nostres actius més valuosos: l'euro. Els ciutadans i les empreses han de poder confiar que els diners que tenen a la butxaca són autèntics. I els delinqüents que busquen minar la força de l'euro han de ser degudament castigats. L'aval d'avui marca una ferma decisió de protegir la nostra moneda per a empreses i ciutadans honestos i envia una advertència severa als delinqüents ".

Algirdas Šemeta, comissari fiscal, duaner, estadístic, d'auditoria i antifrau, va dir: "Aquestes noves normes contra la falsificació d'euros augmentaran la confiança en la nostra moneda comuna i contribuiran a protegir les empreses i els ciutadans honestos perquè acabin amb diners falsos a la butxaca. Tot i que el text final té menys mossegades del que la Comissió hauria desitjat, no obstant això, és un avanç important en la nostra posició actual. L'euro està millor protegit contra els delinqüents, gràcies a aquesta nova llei adoptada avui ".

Des que es va introduir l'euro el 2002, s'estima que la falsificació ha costat a la UE almenys 500 milions d'euros. Dades recents publicades per la Comissió Europea mostren que l'any passat es van retirar de la circulació un total de 175,900 monedes falses en euro. Segons les darreres xifres del Banc Central Europeu, durant el segon semestre del 353,000 es van retirar 2013 bitllets d’euro falsificats.

Les mesures proposades per la Comissió comportaran els canvis següents:

  • La directiva establirà el límit inferior per a les sancions màximes als estats membres: les sancions màximes han de ser com a mínim de vuit anys per a la producció i, com a mínim, de cinc anys per a la distribució de bitllets falsos i monedes.
  • També garantirà que es puguin utilitzar eines d'investigació per a la delinqüència organitzada o casos greus previstos en la legislació nacional en casos de falsificació, millorant així la qualitat de la investigació transfronterera en aquest camp.
  • L’anàlisi de falsificacions confiscades serà possible abans dels procediments judicials, cosa que millorarà la detecció d’euros falsificats i evitarà la seva circulació.

Després de l'acord polític amb el Consell a la reunió del tríleg (MEMORIA 14/123), la votació a l’europeu del 16 d’abril que dóna suport a la directiva (MEMO / 14 / 303) i amb el suport actual del Consell, la directiva haurà de signar-la el president del Parlament Europeu i el president del Consell el 15 de maig de 2014. Després de la publicació de la directiva al Diari Oficial, que s’espera al juny de 2014 , els estats membres tindran dos anys per transposar les noves normes a la legislació nacional.

Més informació

anunci

Preguntes freqüents: MEMO/ 14 / 334
Pàgina d'inici del comissari Algirdas Šemeta
Pàgina inicial del comissari Johannes Hahn, que ha assumit la responsabilitat provisional de la cartera de justícia fins al 26 de maig de 2014

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències