Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Tolerància zero amb la falsificació de l'euro: la proposta de la Comissió Europea franqueja l'últim obstacle

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

euros_lgEl 6 de maig, els ministres de Finances de la UE van recolzar mesures que reforçaran la protecció de l'euro i altres monedes mitjançant mesures de dret penal (IP / 13 / 88). Les noves mesures inclouran sancions més dures per als delinqüents i eines millorades per a la investigació transfronterera. El Parlament Europeu va recolzar la directiva el 16 d'abril de 2014 (MEMO / 14 / 303) i s’espera que entri en vigor el juny de 2014.

Johannes Hahn, comissari responsable de justícia durant la baixa electoral de la vicepresidenta Viviane Reding, va dir: "Aquestes noves mesures ajudaran a protegir un dels nostres actius més valuosos: l'euro. Els ciutadans i les empreses han de poder confiar en els diners que tenen a la butxaca". és autèntic. I els delinqüents que intenten soscavar la força de l'euro han de ser degudament castigats. L'aprovació d'avui marca una ferma decisió de protegir la nostra moneda per a empreses i ciutadans honestos i envia una forta advertència als criminals "

Algirdas Šemeta, comissari fiscal, duaner, estadístic, d'auditoria i antifrau, va dir: "Aquestes noves normes contra la falsificació d'euros augmentaran la confiança en la nostra moneda comuna i contribuiran a protegir les empreses i els ciutadans honestos perquè acabin amb diners falsos a la butxaca. Tot i que el text final té menys mossegades del que la Comissió hauria desitjat, no obstant això, és un avanç important en la nostra posició actual. L'euro està millor protegit contra els delinqüents, gràcies a aquesta nova llei adoptada avui ".

anunci

Des que es va introduir l'euro el 2002, s'estima que la falsificació ha costat a la UE almenys 500 milions d'euros. Dades recents publicades per la Comissió Europea mostren que l'any passat es van retirar de la circulació un total de 175,900 monedes falses en euro. Segons les darreres xifres del Banc Central Europeu, durant el segon semestre del 353,000 es van retirar 2013 bitllets d’euro falsificats.

Les mesures proposades per la Comissió comportaran els canvis següents:

  • La directiva establirà el límit inferior per a les sancions màximes als estats membres: les sancions màximes han de ser com a mínim de vuit anys per a la producció i com a mínim de cinc anys per a la distribució de bitllets falsos i monedes.
  • També garantirà que es puguin utilitzar eines d’investigació contra el crim organitzat o casos greus previstos en la legislació nacional en casos de falsificació, millorant així la qualitat de la investigació transfronterera en aquest camp.
  • L’anàlisi de falsificacions confiscades serà possible abans dels procediments judicials, cosa que millorarà la detecció d’euros falsificats i evitarà la seva circulació.

Propers passos: Després de l'acord polític amb el Consell a la reunió del tríleg (MEMORIA 14/123), la votació a l’europeu del 16 d’abril que dóna suport a la directiva (MEMO / 14 / 303) i amb el suport del Consell, la directiva haurà de signar-la el president del Consell el 13 de maig de 2014 i el president del Parlament Europeu el 15 de maig de 2014. Després de la publicació de la directiva al Diari Oficial, que s’espera el juny de 2014, els estats membres tindran dos anys per transposar les noves normes a la legislació nacional.

anunci

Més informació

Preguntes freqüents: MEMO/ 14 / 334
Pàgina d'inici del comissari Algirdas Šemeta
Pàgina inicial del comissari Johannes Hahn, que ha assumit la responsabilitat provisional de la cartera de justícia fins al 26 de maig de 2014
Seguiu el comissari Šemeta a Twitter: @ASemetaEU
Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice
Seguiu el comissari Hahn a Twitter; @JHahnEU
Falsificació
Comissió Europea: política de dret penal

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències