Connecteu-vos amb nosaltres

Blogspot

Opinió: milions d’europeus amb discapacitat “exclosos del seu dret a vot”

COMPARTIR:

publicat

on

Imatges de persones amb discapacitat en un context electoralOn Dia d’Europa (maig de 9), poc més de dues setmanes abans de les eleccions europees, el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) deplora que milions de persones amb discapacitats siguin excloses del seu dret a vot.

Per primera vegada a la història de la UE, el resultat de les eleccions determinarà directament qui es converteix en president de la Comissió Europea, amb els millors candidats de les diferents forces polítiques que duen a terme campanyes europees.

En aquest moment crucial de crisi a Europa, tots els vots compten i cada veu s’ha de sentir.

EDF demana a la UE i als estats membres que eliminin les restriccions que impedeixen que els ciutadans amb discapacitats gaudeixin dels drets de vot i que siguin candidats, garantits pels Tractats de la UE, la Carta de la UE i la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (ONU CRPD) ). També demanem a la Comissió Europea que prengui mesures per garantir que el dret de vot a les eleccions europees consagrat en els Tractats sigui aplicat per a tots els ciutadans.

L'Agència dels Drets Fonamentals (FRA) ha revelat les principals conclusions de la seva enquesta a escala comunitària sobre el dret a la participació política de les persones amb discapacitat a la UE. L'enquesta, per a la qual FRA va col·laborar amb EDF, confirma que les persones amb discapacitat s'enfronten a grans barreres que els impedeixen gaudir del dret fonamental de vot i de ser candidats:

- Només 12 estats membres de 28 tenen l'accessibilitat com a estàndard per a tots els col·legis electorals. A més, la majoria dels estàndards se centren només en persones amb discapacitat física, de manera que encara exclouen altres persones amb discapacitat.
- A la majoria d’estats membres, els llocs web oficials que ofereixen instruccions per votar i informació sobre candidats no compleixen els estàndards d’accessibilitat a Internet reconeguts internacionalment.

Accessibilitat als debats de televisió

anunci

Els millors candidats participen en una sèrie de debats històrics sobre la televisió. Però sense la interpretació de la llengua de signes ni la subtitulació, els dos primers debats emesos a France24 a 9 abril i a Euronews a l'abril 28 no van aconseguir tots els europeus i van excloure milions de persones amb discapacitat.

És crucial que els ciutadans amb discapacitat tinguin accés als debats televisius propers entre els millors candidats, que contribueixin a proporcionar informació als votants a tot Europa en un moment especialment crític amb Europa i els seus ciutadans.

A la vista dels debats televisius actuals, EDF va contactar amb els organitzadors per rebre el seu compromís que el debat preveu una interpretació de la llengua de signes i que el lloc sigui accessible per a persones amb discapacitat. EDF també demana a tots els emissors i organitzadors que segueixin aquest exemple.

El moviment europeu de la discapacitat fa campanyes per incloure-les!

Uniu-vos a la nostra campanya aquí!

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències