Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Dia Marítim Europeu 2014: Innovar per a un ús sostenible dels oceans

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

logo_emd_cmjn_enLa innovació i la investigació en l’economia marítima poden impulsar un creixement europeu i la recuperació de l’ocupació, tot assegurant un futur sostenible per als mars, els oceans i tots aquells els mitjans de vida dels quals depenen. Aquest és el focus d’enguany Dia marítim europeu celebrat a Bremen, Alemanya, del 19 al 20 de maig, que acollirà un intercanvi d’idees entre experts, grups d'interès de tots els sectors marítims i responsables polítics de tota la UE.

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, co-amfitrió de l'esdeveniment, Maria Damanaki, va dir: "L'economia europea encara es troba en aigües agitades i tenim el deure de maximitzar cada gota de potencial per ajudar a la seva recuperació. Els nostres mars i oceans tenen aquest potencial en abundància. Ens comprometem a explorar la millor manera que ens puguin ajudar a crear llocs de treball i creixement, però de manera que no comprometi els nostres ecosistemes. El Dia Marítim Europeu és una ocasió per a la comunitat marítima per debatre sobre com assegurar-se que el creixement i la sostenibilitat es desenvolupin de la mà en l’economia blava ".

L’agenda Blue Growth de la Comissió Europea vol convertir la sostenibilitat en la pedra angular del creixement marítim i, per tant, serà el centre de les discussions a Bremen. Amb el context dels anuncis recents de la UE sobre Blue Innovation (IP / 14 / 536), Planificació del territori marítim (IP / 14 / 459), turisme costaner i marítim (IP / 14 / 171) i l'energia oceànica (IP / 14 / 36), l'esdeveniment reunirà cada sector de l'economia marítima per debatre sobre com poden cooperar, compartir coneixements i fer realitat el creixement sostenible.

anunci

El comissari Damanaki s’acompanyarà a Bremen del ministre federal alemany de transports i de la infraestructura digital Alexander Dobrindt, Jens Böhrnsen, president del Senat de la ciutat hanseàtica lliure de Bremen, Martin Günthner, senador d’Afers Econòmics, Treball i Ports de la zona hanseàtica lliure. Ciutat de Bremen, així com altres ministres i personalitats europees a la conferència de dos dies.

Amb 21 tallers organitzats per grups d'interès, dues sessions plenàries amb ponents principals, sessions d'alt nivell, una exposició especial sobre qüestions marítimes, esdeveniments públics i un esdeveniment de networking innovador, la conferència serà un centre de debat i intercanvi de bones pràctiques entre els dos. dies.

La ciutat de Bremen iniciarà el Dia Marítim Europeu celebrant-se a la vora del riu Weser el 18 de maig, amb esdeveniments de música en directe, exposicions d’instituts de recerca, visites a vaixells de recerca, esdeveniments familiars i altres festes. Tots els actes públics, així com la Conferència del Dia Marítim Europeu, són gratuïts i oberts al públic.

anunci

Fons

La setena edició de la Conferència del Dia Marítim Europeu està organitzada per la Comissió Europea en col·laboració amb el Ministeri Federal Alemany de Transports, Edificació i Desenvolupament Urbà i el Ministeri d'Afers Econòmics, Treball i Ports de la Ciutat Hanseàtica Lliure de Bremen. El tema de la conferència d’aquest any és “La innovació que impulsa el creixement blau”.

El Dia Marítim Europeu es va crear mitjançant una declaració tripartita dels presidents de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la UE el 20 de maig de 2008. Se celebra cada any el 20 de maig i al voltant i té com a objectiu augmentar la visibilitat de l’Europa marítima. . Les edicions anteriors del Dia Marítim Europeu es van celebrar a Brussel·les (2008), Roma (2009), Gijón (2010), Gdansk (2011), Göteborg (2012) i La Valetta (2013) respectivament.

Més informació

Per obtenir més informació sobre la conferència i el programa complet, clica aquí. Vegeu també: "Blue Innovation: Eliminació dels colls d'ampolla per a la inversió sostenible als nostres mars". Discurs del comissari sobre Blue Innovation (8 de maig de 2014): SPEECH / 14 / 362

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Normes de pesca: CCTV obligatori per a determinats vaixells per contrarestar les infraccions

publicat

on

El Parlament ha adoptat la seva posició de negociació sobre el nou sistema de control de la pesca, que reformarà les normes que regeixen les activitats pesqueres de la UE des del 2010. sessió plenària  PECH

Per 401 vots a favor, 247 en contra i 47 abstencions, els eurodiputats van acordar utilitzar les noves tecnologies per fer complir millor les normes de pesca i millorar la seguretat i la transparència. També insisteixen que els consumidors han de saber quan, on i com es capturen els productes que compren.

L'ús de càmeres de bord (CCTV) per dur a terme controls de les obligacions d'aterratge hauria de ser obligatori per a un "percentatge mínim" de vaixells de més de 12 metres i que s'hagi identificat com a "un risc greu d'incompliment". L’equip també s’imposarà com a sanció d’acompanyament per a tots els vaixells que cometin dues o més infraccions greus. Als vaixells que estiguin disposats a adoptar CCTV de forma voluntària se'ls hauria d'oferir incentius com l'assignació addicional de quotes o que se'ls eliminin els punts d'infracció.

anunci

Els eurodiputats responen a la proposta d'harmonitzar les sancions i exigeixen la creació d'un "registre de la Unió Europea" d'infraccions per centralitzar la informació de tots els estats membres. També demanen un "sistema adequat de sancions" per a les infraccions comeses per pescadors recreatius.

Reduir els residus, augmentar la seguretat i la transparència

En línia amb la UE Estratègia de granja a forquilla, El Parlament exigeix ​​que l'origen dels productes de la pesca i l'aqüicultura sigui rastrejable a tota la cadena alimentària, inclosos els productes transformats i importats. S’hauria de posar a disposició de les dades sobre les espècies de peixos, la ubicació, la data i l’hora de captura i el tipus d’engranatges utilitzats.

anunci

lara AGUILERA (S&D, ES), relator, va dir: "Vam fer passos importants per tenir normes comunes. Les inspeccions de la pesca a Espanya no han de diferir de les de Dinamarca, Polònia o Itàlia. Han d'estar harmonitzats i ser més eficients, sense que això generi més burocràcia per al sector ".

En un esforç per reduir les deixalles marines, els eurodiputats acorden que tots els vaixells haurien d'estar obligats a notificar les autoritats nacionals quan perdin aparells de pesca i a portar a bord l'equipament necessari per recuperar-los.

Tots els vaixells també haurien d’estar equipats amb un dispositiu de geolocalització que els permeti localitzar-los i identificar-los automàticament, una mesura que es considera necessària per millorar la seguretat a la mar, segons el text adoptat.

El Parlament també proposa augmentar el marge d'error acceptat sobre el pes d'algunes espècies estimat pels pescadors a bord (marge de tolerància).

Passos següents

Amb la votació d'avui, el Parlament ja està a punt per iniciar les negociacions amb el Consell. Segons la proposta actual, els operadors disposarien de quatre anys després de l’entrada en vigor de les normes per equipar els vaixells amb les noves tecnologies requerides.

Fons

El 5 de febrer, el Comitè de Pesca va adoptar la seva posició sobre la UE Sistema de control de la pesca. La proposta actualitza cinc regulacions existents i harmonitza els sistemes de control i inspecció, així com les sancions, a tots els països de la UE.

Més informació 

Seguir llegint

Brexit

Gran Bretanya va aconseguir una bona quantitat de peixos, diu el membre sènior de l'equip negociador

publicat

on

By

Un acord comercial entre Gran Bretanya i la Unió Europea és un bon acord per a la indústria pesquera, que li permet reconstruir-se durant una transició de cinc anys i mig, va dir aquest dimarts (29 de desembre) un alt membre de l'equip negociador del Regne Unit. , escriu Elizabeth Piper i Paul Sandle.

Els grups pesquers han criticat l'acord, dient que la indústria s'havia sacrificat en les converses comercials posteriors al Brexit.

"L'acord que tenim reconeix la sobirania del Regne Unit sobre les nostres aigües pesqueres, ho diu per davant", va dir el membre sènior de l'equip negociador.

“Creiem que és un bon negoci. Això permet que la indústria pesquera es reconstrueixi durant la transició; invertim 100 milions de lliures esterlines en programes per ajudar a modernitzar la indústria de la transformació del peix durant aquest període ”, va dir.

anunci

Seguir llegint

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Consell AGRIFISH: els ministres decideixen les possibilitats de pesca per al 2021 a l'Atlàntic nord-oriental i per a les poblacions d'aigües profundes

publicat

on

El 17 de desembre, el Consell va acordar les oportunitats de pesca per al 2021 per a les poblacions de peixos gestionades per la UE a l'Atlàntic nord-oriental, a partir d'una proposta de la Comissió. Pel que fa a les existències que es compartiran amb el Regne Unit, el Consell també va decidir com a mesura de transició transmetre proporcionalment les captures admissibles totals (TAC) de 2020, amb algunes excepcions limitades, tal com va proposar la Comissió. Això garantirà les oportunitats de pesca en les circumstàncies excepcionals que envolten les negociacions encara en curs sobre la futura relació entre la UE i el Regne Unit. Aquestes mesures complementen el Proposta de contingència de la Comissió de la setmana passada, que preveu la possibilitat d’accés recíproc a la pesca de vaixells de la UE i del Regne Unit a les aigües de cadascun d’ells, si s’acorda entre la UE i el Regne Unit, i s’han complert totes les condicions per a la continuació de les operacions pesqueres de la UE.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: "Estic molt satisfet que, per als estocs que la UE gestiona per si sola, hem posat vuit captures admissibles totals d'acord amb els nivells que garanteixen el màxim rendiment sostenible d'aquests estocs. Els ministres de la UE han seguit les meves propostes sobre l'enfocament de precaució per a nou quotes de captura de peix. Es tracta d’un pas en la direcció correcta. La proposta de la Comissió va ser molt ambiciosa i saludo el bon resultat global d'avui. També hem aconseguit donar resposta a la incertesa que envolta el Brexit i garantir la pesca continuada per a tots els pescadors i dones de la UE. Els vaixells poden sortir al mar l'1 de gener de 2021 i es pot assegurar al sector pesquer que el seu negoci és reconegut com una prioritat per a la UE ".

El Consell també ha decidit uns límits de captures sostenibles per al llobarro meridional (Cantàbric) d'acord amb el màxim rendiment sostenible (RMS). El Consell ha continuat la protecció dels taurons d’altura vulnerables mitjançant la prohibició de la pesca d’aquesta espècie. En línia amb la proposta de la Comissió, el Consell ha acordat establir captures accessòries molt limitades de bacallà a Kattegat (123 tones) i granaders de nas rodó a Skagerrak i Kattegat (5 tones), i un TAC científic per a nefrops al sud del Cantàbric ( 2.4 tones). Hi ha més informació disponible al comissari Sinkevičius ' comunicat de premsa online.

Basat en la Proposta de la Comissió, Els ministres de la UE van acordar les oportunitats de pesca per al 2021 per al Mediterrani i el mar Negre. Sinkevičius va dir: "En línia amb els nostres compromisos polítics adquirits a les Declaracions de MedFish4Ever i Sofia, vam implementar en la legislació de la UE mesures ambicioses preses en el context de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM). Pel que fa al pla plurianual de la Mediterrània occidental, lamento que els ministres no estiguessin disposats a acordar una reducció més gran de l’esforç, cosa que ens hauria permès recuperar les poblacions de peixos a nivells sostenibles més ràpidament i garantir la viabilitat social i econòmica a llarg termini dels pescadors dones que operen a la regió. Em complau, però, que la reducció de l’esforç s’acompanyi de mesures nacionals addicionals per protegir les existències ".

Per a la Mediterrània, la regulació acordada pels ministres continua amb la implementació del pla de gestió plurianual de la UE per als estocs demersals a la Mediterrània occidental, adoptat el juny del 2019, reduint l’esforç pesquer en un 7.5%. El Reglament també introdueix mesures adoptades per la Comissió General de la Pesca per a la Mediterrània el 2018 i el 2019, en particular mesures per a anguiles, corall vermell, dofins, espècies pelàgiques petites i estocs demersals a l’Adriàtic i estoc de gambetes d’aigües profundes al mar Jònic, Llevant. Mar i l’estret de Sicília. Per al Mar Negre, les quotes de turbot i espadat es mantenen al nivell del 2020. Hi ha més informació disponible al comissari Sinkevičius ' comunicat de premsa online.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències