Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

Aviació: la Comissió informa d'una major transparència en la fixació de les taxes aeroportuàries, però d'una implementació desigual de les normes per part dels estats membres

COMPARTIR:

publicat

on

imatge-d'avió-en-vol-per-piotrus-de-wikimedia-amb-llicència-sota-la-llicència-creative-commonsLa Comissió Europea ha publicat avui (19 de maig) un informe sobre l'aplicació de la UE per part dels estats membres normes sobre les taxes aeroportuàries — les taxes que les companyies aèries paguen als aeroports per l'ús de pistes i terminals. S'estima que les tarifes aeroportuàries representen fins a un 10% dels costos operatius de les companyies aèries, que finalment els paguen els passatgers com a part del preu del bitllet. Assegurant-se que els aeroports fixen el preu de les seves instal·lacions d'acord amb els principis del mercat, la directiva ajuda els passatgers a obtenir una bona relació qualitat-preu quan volen des dels aeroports europeus. Actualment, la directiva s'aplica a uns 75 aeroports de l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

L'informe mostra que des de la introducció de les normes el 2011, els aeroports europeus més grans s'han tornat més transparents a l'hora de prendre decisions sobre aquests càrrecs. En general, ara s'estan duent a terme consultes entre aeroports i companyies aèries, tal com exigeix ​​la directiva, i s'han constituït autoritats de supervisió independents dels estats membres. No obstant això, els problemes identificats en una sèrie d'aeroports importants mostren que la directiva no s'ha aplicat de manera coherent a tota la UE i cal un seguiment addicional de la situació. En gran part, com a resultat del desenvolupament d'un veritable mercat europeu de l'aviació i la competència que això ha comportat, els aeroports de la UE han passat per una important transformació dels seus negocis, que també té un impacte en la fixació de les taxes aeroportuàries.

El vicepresident de la Comissió, Siim Kallas, responsable de transport, va dir: "Es tracta d'una relació qualitat-preu per a les companyies aèries i, per descomptat, per als passatgers. Si les companyies aèries europees volen respondre als reptes que s'enfronten i continuen oferint connectivitat intra-UE i global, és fonamental que hi hagi serveis aeroportuaris competitius. Aquest és l'objectiu de la directiva de taxes aeroportuàries, que hem de veure aplicada de manera coherent i exhaustiva a tot Europa".

Per tal de promoure una aplicació més coherent de la directiva i més cooperació entre les autoritats de supervisió independents dels estats membres, la Comissió està creant el Fòrum de Reguladors de Taxes Aeroportuàries de Tessalònica. La primera reunió d'aquest fòrum, acollida per la Presidència grega del Consell de la Unió Europea, tindrà lloc a Tessalònica el 13 de juny. El fòrum es reunirà regularment en el futur.

Fons

L'informe fa un balanç de la implementació dels estats membres Directiva de taxes aeroportuàries, que es va adoptar a nivell de la UE el 2009 i va entrar en vigor el 2011. La directiva estableix una sèrie de principis sobre les taxes aeroportuàries que han de seguir l'aeroport principal de cada estat membre i tots els aeroports que tracten més de 5 milions de passatgers a l'any i ofereix per a la creació d'òrgans independents de seguiment de la seva aplicació:

  • Consulta: els aeroports haurien de consultar regularment les companyies aèries sobre les tarifes, en particular quan es fan canvis.
  • Transparència: els aeroports estan obligats a compartir determinada informació sobre els costos de pistes i terminals amb els seus clients aèries.
  • No discriminació: els aeroports no han de discriminar entre companyies aèries. La directiva no impedeix la modulació de taxes per a qüestions d'interès públic i general (per exemple, taxes ambientals), però els criteris han de ser rellevants, objectius i transparents.
  • Autoritat de supervisió independent: cada Estat membre ha de crear o designar una autoritat de supervisió independent (ISA), responsable de la supervisió de l'aplicació de la directiva.

L'informe de la Comissió es basa en els resultats d'un estudi sobre l'aplicació de la directiva, basat en enquestes entre les principals parts interessades i anàlisis de les tarifes aplicades a una mostra d'aeroports europeus.

anunci

Seguiu el vicepresident Kallas Twitter.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències