Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ajudes estatals: la Comissió aprova dues mesures de compensació per servei públic a l'oficina de correus francesa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

measures_parliament_taxpayersLa Comissió Europea ha conclòs que la reducció fiscal concedida per França a l'oficina de correus francesa (La Poste) per garantir que es mantingui una alta densitat de serveis postals durant el període 2013-2017 s'ajusta a les normes de la UE sobre ajuts estatals. També ha autoritzat el pagament d'una subvenció per finançar la tasca de La Poste de transportar i lliurar premsa durant el període 2013-2015. La Comissió va considerar que és probable que les dues mesures d'ajut no distorsionin indegudament la competència al mercat únic, sobretot perquè només compensen parcialment els costos nets de les tasques de servei públic que incumbeixen a La Poste.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "La decisió d'avui permetrà a La Poste continuar desenvolupant el seu paper social i econòmic fonamental i importants tasques de servei públic, sense distorsionar indegudament la competència."

Tasca de "presència territorial" de La Poste està dissenyat per garantir l’alta densitat de la xarxa postal, més enllà de l’obligació de servei universal, especialment a les zones rurals. Per finançar-ho, el contracte de serveis públics entre l'Estat i La Poste per al període 2013-2017 preveu que La Poste rebrà una desgravació fiscal d'uns 170 milions d'euros a l'any (850 milions d'euros en total durant el període en qüestió).

anunci

La tasca de transportar i lliurar la premsa obliga La Poste a oferir tarifes regulades avantatjoses a publicacions d’interès general reconegut. El memoràndum d’entesa signat el 2008 per l’Estat, La Poste i els sindicats de premsa preveu que La Poste rebrà subvencions per import de 597 milions d’euros durant el període 2013-2015 per tal de dur a terme aquesta tasca.

La Comissió va examinar les dues mesures segons les normes sobre ajuts estatals en forma de compensació per serveis públics, adoptades el 2011 (vegeu IP / 11 / 1571). Aquestes normes pretenen, en particular, evitar distorsions de la competència derivades de la sobrecompensació. La Comissió està satisfeta que La Poste no es compensaria excessivament per les dues mesures en qüestió, sobretot perquè l'import de la compensació només cobreix parcialment els costos nets de les obligacions de servei públic.

Fons

anunci

La Poste és una corporació francesa de titularitat pública des del 23 de març de 2010 i és l’operador postal actual amb responsabilitat del servei postal universal i de diverses obligacions de servei públic, incloses la cobertura territorial i el transport i lliurament de premsa.

La seva tasca de "presència territorial" està dissenyat per garantir l’alta densitat de la xarxa postal, més enllà de l’obligació de servei universal, especialment a les zones rurals i d’acord amb els objectius de planificació regional. La Poste compleix les seves obligacions a través de 9,000 punts de venda, i les oficines de correus es van substituint gradualment per col·laboracions amb botigues i ajuntaments locals per proporcionar punts de contacte que siguin més econòmics i que, per tant, contribueixin a reduir gradualment els costos.

La tasca de transportar i lliurar la premsa obliga La Poste a oferir tarifes regulades avantatjoses a les publicacions d’interès general reconegut, en particular aquelles que proporcionen informació general i política als ciutadans. Aquesta tasca està dissenyada per fomentar i promoure el pluralisme d'opinions.

La versió no confidencial de la decisió estarà disponible sota el número de cas SA.36512 al Registre d'ajudes estatals al pàgina web del concurs, un cop resolts els problemes de confidencialitat. El butlletí electrònic Notícies electròniques setmanals sobre ajudes estatals recull les decisions més recents sobre ajuts estatals publicades al Diari Oficial i a Internet.

Vegeu també el resum de la política de competència.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències