Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Ajudes estatals: la Comissió aprova dues mesures de compensació per servei públic a l'oficina de correus francesa

COMPARTIR:

publicat

on

measures_parliament_taxpayersLa Comissió Europea ha conclòs que la desgravació fiscal concedida per França a l'oficina de correus francesa (La Poste) per garantir que es mantingui una alta densitat de serveis postals durant el període 2013-2017 s'ajusta a les normes de la UE sobre ajudes estatals. També ha autoritzat el pagament d'una subvenció per finançar la tasca de transport i lliurament de premsa de La Poste durant el període 2013-2015. La Comissió va considerar que les dues mesures d'ajuda no són susceptibles de falsejar indegudament la competència al mercat únic, en particular perquè només compensen parcialment els costos nets de les tasques de servei públic que corresponen a La Poste.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "La decisió d'avui permetrà a La Poste continuar exercint el seu paper social i econòmic fonamental i les importants tasques de servei públic, sense distorsionar indegudament la competència."

La tasca de 'presència territorial' de La Poste està dissenyat per garantir l’alta densitat de la xarxa postal, més enllà de l’obligació de servei universal, especialment a les zones rurals. Per finançar-ho, el contracte de serveis públics entre l'Estat i La Poste per al període 2013-2017 preveu que La Poste rebrà una desgravació fiscal d'uns 170 milions d'euros a l'any (850 milions d'euros en total durant el període en qüestió).

La tasca de transportar i lliurar la premsa obliga La Poste a oferir tarifes regulades avantatjoses a publicacions d’interès general reconegut. El memoràndum d’entesa signat el 2008 per l’Estat, La Poste i els sindicats de premsa preveu que La Poste rebrà subvencions per import de 597 milions d’euros durant el període 2013-2015 per tal de dur a terme aquesta tasca.

La Comissió va examinar les dues mesures segons les normes sobre ajuts estatals en forma de compensació per serveis públics, adoptades el 2011 (vegeu IP / 11 / 1571). Aquestes normes pretenen, en particular, evitar distorsions de la competència derivades de la sobrecompensació. La Comissió està satisfeta que La Poste no es compensaria excessivament per les dues mesures en qüestió, sobretot perquè l'import de la compensació només cobreix parcialment els costos nets de les obligacions de servei públic.

Fons

La Poste és una corporació francesa de titularitat pública des del 23 de març de 2010 i és l’operador postal actual amb responsabilitat del servei postal universal i de diverses obligacions de servei públic, incloses la cobertura territorial i el transport i lliurament de premsa.

anunci

La seva tasca de 'presència territorial' està dissenyat per garantir l’alta densitat de la xarxa postal, més enllà de l’obligació de servei universal, especialment a les zones rurals i d’acord amb els objectius de planificació regional. La Poste compleix les seves obligacions a través de 9,000 punts de venda, i les oficines de correus es van substituint gradualment per col·laboracions amb botigues i ajuntaments locals per proporcionar punts de contacte que siguin més econòmics i que, per tant, contribueixin a reduir gradualment els costos.

La tasca de transportar i lliurar la premsa obliga La Poste a oferir tarifes regulades avantatjoses a les publicacions d’interès general reconegut, en particular aquelles que proporcionen informació general i política als ciutadans. Aquesta tasca està dissenyada per fomentar i promoure el pluralisme d'opinions.

La versió no confidencial de la decisió estarà disponible sota el número de cas SA.36512 al Registre d'ajudes estatals al pàgina web del concurs, un cop resolts els problemes de confidencialitat. El butlletí electrònic Notícies electròniques setmanals sobre ajudes estatals recull les decisions més recents sobre ajuts estatals publicades al Diari Oficial i a Internet.

Vegeu també el resum de la política de competència.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències