Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

2014 de maig: El sentiment econòmic s'eleva a la zona euro, es manté pràcticament estable a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

paisatge_ pressupostAl maig, el Indicador de sentiment econòmic (ESI) va augmentar a la zona de l’euro (0.7 punts, fins als 102.7), després del seu gairebé descens significatiu a l’abril. A la UE, l'indicador general es va mantenir generalment estable (+0.2 punts, a 106.5).

Indicador de sentiment econòmic (SA)

Abril UE: 106.5 - Eurozona: 102.7

anunci

Evolució de la zona euro

A la zona euro, la millora del sentiment va ser impulsada per una major confiança entre els consumidors, així com els directius de la indústria i de la construcció. La confiança en els serveis i el comerç al detall es va mantenir (en general) sense canvis en comparació amb l'abril. Entre les cinc economies més importants de la zona euro, l’ESI va augmentar a Espanya (+0.4), Itàlia (+0.5), Alemanya (+0.7) i, especialment, els Països Baixos (+1.3). Només França va veure que el sentiment va disminuir lleugerament (-0.4).

L'augment moderat de confiança de la indústria (+0.5) estava recolzat pels gestors més optimistes expectatives de producció i una avaluació més brillant del nivell actual de llibres de comandes generals. La valoració de existències de productes acabats es va mantenir pràcticament sense canvis. De les preguntes que no s’inclouen a l’indicador de confiança, el nivell de producció passada i, en menor mesura, el nivell actual de exportar llibres de comandes es van veure de manera més positiva. El desenvolupament àmpliament pla a confiança en els serveis (+0.3) es va derivar de la valoració més positiva dels directius de situació empresarial passada   demanda passada sent parcialment compensat per inferior exigir expectativesConfiança del consumidor més alegre (+1.5) gràcies a l’avaluació més optimista dels consumidors de tots els components de l’indicador de confiança (atur futurexpectatives d’estalvi, situació econòmica general futura, situació financera esperada). El desenvolupament pla a confiança en el comerç al detall (± 0.0) va ser el resultat d'un fort increment en l'avaluació dels directius de la situació empresarial actual això va quedar totalment absorbit per una avaluació més negativa de tots dos volum d’estocs i la situació empresarial esperada. La lleugera millora en confiança en la construcció (+ 0.4) va ser cuit per gestors més opinions optimistes sobre expectatives d’ocupació, mentre que la seva avaluació del nivell de encarregar llibres va empitjorarConfiança en els serveis financers (no inclòs a l'ESI) es va registrar un altre fort augment (+6.2). Es van registrar millores importants en els tres components de l'indicador de confiança (situació empresarial passadademanda passada  exigir expectatives).

anunci

Plans d’ocupació va augmentar en la construcció i la indústria, mentre que es va deteriorar en el comerç al detall i, en particular, en els serveis. Venda de expectatives de preus es van revisar a l'alça en la construcció i els serveis, mentre que van disminuir en el comerç al detall. No es preveien canvis significatius a la indústria. Després de tres disminucions seguides, les expectatives de preus dels consumidors van augmentar.

Evolució de la UE

L’indicador principal de la UE es va mantenir generalment estable (+0.2), cosa que reflecteix la caiguda del sentiment en la major economia de la UE que no pertany a la zona euro (Regne Unit, -1.0). El sentiment a Polònia era pla (± 0.0). En línia amb els resultats de la zona euro, la confiança en la UE va millorar entre els consumidors i en els serveis financers. Per contra, mentre la confiança de la UE va augmentar en el comerç al detall, l'evolució dels altres sectors empresarials va ser pitjor que a la zona euro.

Les opinions dels consumidors sobre l'atur futur, així com els plans d'ocupació dels directius en construcció i serveis per a l'eurozona, van ser paral·lels a nivell de la UE. A diferència de l’eurozona, els directius de la indústria de la UE van revisar les expectatives d’ocupació a la baixa, mentre que els plans d’ocupació de la UE en comerç al detall van ser avaluats de manera més positiva.

Pel que fa a les expectatives de preus, els resultats de la UE van ser similars a l’evolució de la zona euro, a excepció d’una revisió a la baixa de les expectatives de preus de venda dels serveis.

Indicador de confiança industrial (SA)

Abril UE: -1.8 - Eurozona: -3.0

Indicador de confiança del servei (SA)

Abril UE: 8.2 - Eurozona: 3.8

Indicador de confiança del consumidor (SA)

Abril UE: -4.1 - Eurozona: -7.1

Indicador de confiança del comerç al detall (SA)

Abril UE: 4.1 - Zona euro: -2.5

Indicador de confiança de la construcció (SA)

Abril UE: -25.6 - Zona euro: -30.0

Indicador de confiança en serveis financers (NSA)

Abril UE: 21.9 - Eurozona: 17.1

La propera Enquesta sobre empreses i consumidors s’haurà de publicar el 27 de juny de 2014.

Les taules completes estan disponibles a:

http://ec.europa.eu/economy_finance/db_indicators/surveys/index_en.htm

Dates de publicació previstes

Estimació de flaix

Alliberament final de la UE, la zona euro i els estats membres

juny 2014

20 juny 2014

27 juny 2014

juliol 2014

23 juliol 2014

30 juliol 2014

agost 2014

21 agost 2014

28 agost 2014

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències