Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

2014 de maig: El sentiment econòmic s'eleva a la zona euro, es manté pràcticament estable a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

paisatge_ pressupostAl maig, el Indicador de sentiment econòmic (ESI) va augmentar a la zona de l’euro (0.7 punts, fins als 102.7), després del seu gairebé descens significatiu a l’abril. A la UE, l'indicador general es va mantenir generalment estable (+0.2 punts, a 106.5).

Indicador de sentiment econòmic (SA)

Abril UE: 106.5 - Eurozona: 102.7

Evolució de la zona euro

A la zona euro, la millora del sentiment va ser impulsada per una major confiança entre els consumidors, així com els directius de la indústria i de la construcció. La confiança en els serveis i el comerç al detall es va mantenir (en general) sense canvis en comparació amb l'abril. Entre les cinc economies més importants de la zona euro, l’ESI va augmentar a Espanya (+0.4), Itàlia (+0.5), Alemanya (+0.7) i, especialment, els Països Baixos (+1.3). Només França va veure que el sentiment va disminuir lleugerament (-0.4).

L'augment moderat de confiança de la indústria (+0.5) estava recolzat pels gestors més optimistes expectatives de producció i una avaluació més brillant del nivell actual de llibres de comandes generals. La valoració de existències de productes acabats es va mantenir pràcticament sense canvis. De les preguntes que no s’inclouen a l’indicador de confiança, el nivell de producció passada i, en menor mesura, el nivell actual de exportar llibres de comandes es van veure de manera més positiva. El desenvolupament àmpliament pla a confiança en els serveis (+0.3) es va derivar de la valoració més positiva dels directius de situació empresarial passada i demanda passada sent parcialment compensat per inferior exigir expectativesConfiança del consumidor més alegre (+1.5) gràcies a l’avaluació més optimista dels consumidors de tots els components de l’indicador de confiança (atur futurexpectatives d’estalvi, situació econòmica general futura, situació financera esperada). El desenvolupament pla a confiança en el comerç al detall (± 0.0) va ser el resultat d'un fort increment en l'avaluació dels directius de la situació empresarial actual això va quedar totalment absorbit per una avaluació més negativa de tots dos volum d’estocs i la situació empresarial esperada. La lleugera millora en confiança en la construcció (+ 0.4) va ser cuit per gestors més opinions optimistes sobre expectatives d’ocupació, mentre que la seva avaluació del nivell de encarregar llibres va empitjorarConfiança en els serveis financers (no inclòs a l'ESI) es va registrar un altre fort augment (+6.2). Es van registrar millores importants en els tres components de l'indicador de confiança (situació empresarial passadademanda passadaexigir expectatives).

Plans d’ocupació va augmentar en la construcció i la indústria, mentre que es va deteriorar en el comerç al detall i, en particular, en els serveis. Venda de expectatives de preus es van revisar a l'alça en la construcció i els serveis, mentre que van disminuir en el comerç al detall. No es preveien canvis significatius a la indústria. Després de tres disminucions seguides, les expectatives de preus dels consumidors van augmentar.

anunci

Evolució de la UE

L’indicador principal de la UE es va mantenir generalment estable (+0.2), cosa que reflecteix la caiguda del sentiment en la major economia de la UE que no pertany a la zona euro (Regne Unit, -1.0). El sentiment a Polònia era pla (± 0.0). En línia amb els resultats de la zona euro, la confiança en la UE va millorar entre els consumidors i en els serveis financers. Per contra, mentre la confiança de la UE va augmentar en el comerç al detall, l'evolució dels altres sectors empresarials va ser pitjor que a la zona euro.

Les opinions dels consumidors sobre l'atur futur, així com els plans d'ocupació dels directius en construcció i serveis per a l'eurozona, van ser paral·lels a nivell de la UE. A diferència de l’eurozona, els directius de la indústria de la UE van revisar les expectatives d’ocupació a la baixa, mentre que els plans d’ocupació de la UE en comerç al detall van ser avaluats de manera més positiva.

Pel que fa a les expectatives de preus, els resultats de la UE van ser similars a l’evolució de la zona euro, a excepció d’una revisió a la baixa de les expectatives de preus de venda dels serveis.

Indicador de confiança industrial (SA)

Abril UE: -1.8 - Eurozona: -3.0

Indicador de confiança del servei (SA)

Abril UE: 8.2 - Eurozona: 3.8

Indicador de confiança del consumidor (SA)

Abril UE: -4.1 - Eurozona: -7.1

Indicador de confiança del comerç al detall (SA)

Abril UE: 4.1 - Zona euro: -2.5

Indicador de confiança de la construcció (SA)

Abril UE: -25.6 - Zona euro: -30.0

Indicador de confiança en serveis financers (NSA)

Abril UE: 21.9 - Eurozona: 17.1

La propera Enquesta sobre empreses i consumidors s’haurà de publicar el 27 de juny de 2014.

Les taules completes estan disponibles a:

http://ec.europa.eu/economy_finance/db_indicators/surveys/index_en.htm

Dates de publicació previstes

Estimació de flaix

Alliberament final de la UE, la zona euro i els estats membres

juny 2014

20 juny 2014

27 juny 2014

juliol 2014

23 juliol 2014

30 juliol 2014

agost 2014

21 agost 2014

28 agost 2014

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències