Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Eurostat: taxa d'atur de la zona euro en 11.7%

COMPARTIR:

publicat

on

eurosLa taxa d’atur desestacionalitzada de la zona euro era de l’11.7% a l’abril del 2014, baixava de l’11.8% al març del 2014 i del 12.0% a l’abril del 2013. La taxa d’atur de la UE-28 era del 10.4% a l’abril del 2014, respecte del 10.5% del març del 2014 i del 10.9% a l’abril del 2013. Aquestes xifres són publicades per Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea.

L’Eurostat calcula que 25.471 milions d’homes i dones a la UE-28, dels quals 18.751 milions a la zona euro, estaven a l’atur a l’abril de 2014. En comparació amb el març de 2014, el nombre de persones a l’atur va disminuir en 151 000 a la UE-28 i 76,000 a la zona euro. En comparació amb l’abril de 2013, l’atur va caure en 1.167 milions a la UE-28 i en 487,000 a la zona euro.

Els estats membres

Entre els estats membres, les taxes d’atur més baixes es van registrar a Àustria (4.9%), Alemanya (5.2%) i Luxemburg (6.1%), i les més altes a Grècia (26.5% el febrer de 2014) i Espanya (25.1%).

En comparació amb fa un any, la taxa d’atur va caure en divuit estats membres, es va mantenir estable en dos i va augmentar en vuit. Els descensos més importants es van registrar a Hongria (10.6% a 7.8% entre març de 2013 i març de 2014), Portugal (17.3% a 14.6%) i Irlanda (13.7% a 11.9%) i els majors augments a Xipre (15.6% a 16.4 %) i els Països Baixos (6.5% a 7.2%).

A l’abril de 2014, la taxa d’atur als Estats Units era del 6.3%, des del 6.7% del març del 2014 i del 7.5% a l’abril del 2013.

gràfic
La desocupació juvenil

anunci

L’abril de 2014, 5.259 milions de joves (menors de 25 anys) estaven a l’atur a la UE-28, dels quals 3.381 milions es trobaven a la zona euro. En comparació amb l’abril de 2013, l’atur juvenil va disminuir en 415 a la UE000 i en 28 a la zona euro. A l’abril de 202, la taxa d’atur juvenil era del 000% a la UE2014 i del 22.5% a la zona euro, en comparació amb el 28% i el 23.5% respectivament a l’abril de 23.6. A l’abril de 23.9, les taxes més baixes es van observar a Alemanya (2013%), Àustria (2014%) i els Països Baixos (7.9%), i les més altes a Grècia (9.5% el febrer de 11.0), Espanya (56.9%) i Croàcia (2014% el primer trimestre del 53.5).

  1. La zona euro inclou Bèlgica, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Xipre, Letònia, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Àustria, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia i Finlàndia.

La UE-28 inclou Bèlgica (BE), Bulgària (BG), la República Txeca (CZ), Dinamarca (DK), Alemanya (DE), Estònia (EE), Irlanda (IE), Grècia (EL), Espanya (ES) ), França (FR), Croàcia (HR), Itàlia (IT), Xipre (CY), Letònia (LV), Lituània (LT), Luxemburg (LU), Hongria (HU), Malta (MT), Països Baixos ( NL), Àustria (AT), Polònia (PL), Portugal (PT), Romania (RO), Eslovènia (SI), Eslovàquia (SK), Finlàndia (FI), Suècia (SE) i el Regne Unit (Regne Unit).

Les taules també inclouen Islàndia, Noruega i els Estats Units. Les dades de tendències i no estacionals es poden trobar a la base de dades estadístiques del lloc web d’Eurostat. Per a més detalls, consulteu el document Estadístiques d’atur article d'Estadístiques explicades. L’Eurostat produeix taxes d’atur harmonitzades per a cada estat membre de la UE, la zona euro i la UE. Aquestes taxes d'atur es basen en la definició recomanada per l'Organització Internacional del Treball (OIT). El mesurament es basa en una font harmonitzada, l'Enquesta sobre la població activa de la Unió Europea (EPA).

D'acord amb la definició de l'OIT, Eurostat defineix aturats com a persones d'edat 15 74 al fet que:

– Estar sense feina;

– estan disponibles per començar a treballar en les properes dues setmanes, i;

– haver buscat feina activament en algun moment durant les quatre setmanes anteriors.

El taxa d'atur és el nombre de persones aturades en percentatge de la població activa. El mà d'obra és el nombre total de persones ocupades més aturades. En aquest comunicat, les taxes d’atur es basen en dades d’ocupació i atur que cobreixen les persones de 15 a 74 anys. Les dades d’aquest comunicat normalment estan subjectes a petites revisions, causades per les actualitzacions de la sèrie ajustada per estacionalitat cada vegada que s’afegeixen noves dades mensuals. Es poden fer revisions més grans quan s’inclouen les dades LFS més recents al procés de càlcul. En comparació amb les taxes publicades al comunicat de premsa 70/2014 del 2 de maig de 2014, les taxes d’atur de març de 2014 per a les EA18 i la UE28 es mantenen sense canvis. Entre els estats membres, les taxes s’han revisat entre 0.2 i 0.4 punts percentuals per a Irlanda, Polònia i Portugal. La revisió per a Portugal també reflecteix la inclusió dels últims resultats del cens en la ponderació de la LFS. Les taxes s'han revisat a la baixa en 0.5 punts percentuals a Xipre i a l'alça en 1.1 punts percentuals a Lituània. El joves taxa d'atur és el nombre de persones de 15 a 24 anys aturats en percentatge de la població activa de la mateixa edat. Per tant, la taxa d’atur juvenil no s’ha d’interpretar com la proporció de persones sense feina en la població juvenil global. Per a més detalls, consulteu el document Joventut desocupació article a Estadístiques explicades. Per a Alemanya, els Països Baixos, Àustria, Finlàndia i Islàndia, s’utilitza el component de tendència en lloc de les dades més volàtils ajustades estacionalment. Per a Dinamarca, Estònia, Hongria i el Regne Unit, s’utilitzen mitjanes mòbils de tres mesos de dades LFS en lloc d’indicadors mensuals purs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències