Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Iniciativa d'Ocupació Juvenil: La Comissió adopta un primer programa amb França per utilitzar 620 milions de € per abordar la desocupació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

jovesLa Comissió Europea ha adoptat avui (3 de juny) el primer programa operatiu amb França que utilitza el finançament disponible de la Youth Employment Initiative (YEI) per combatre l’atur juvenil. França rebrà 620 milions d’euros del YEI i del Fons Social Europeu (FSE) per ajudar els joves que no treballin, no tinguin educació o formació (els anomenats NEET) a trobar feina, en aquelles regions amb taxes d’atur juvenil superior al 25% . És el primer programa adoptat a la UE per a aquesta iniciativa de 6 milions d’euros que cobreix 20 estats membres.

"Felicito calorament a França per fer ús de la possibilitat de llançar un programa per a l’ocupació juvenil abans de tots els altres programes que es cofinançaran amb fons de la UE el 2014-20. La Iniciativa d’Ocupació Juvenil beneficiarà directament al voltant d’un milió de joves francesos que actualment tenen feina, educació o formació,"va dir el comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor.

El comissari Andor ha participat avui en una conferència organitzada pel govern francès a París sobre garantia juvenil, l’ambiciosa reforma de tota la UE que té com a objectiu garantir que a tots els joves de fins a 25 anys se’ls ofereixi una oferta d’ocupació, educació o formació de qualitat en un termini de quatre mesos després de quedar-se a l’atur o deixar l’educació formal. 13 regions franceses, a saber, Aquitània, Alvèrnia, Centre, Xampanya-Ardenes, Guadalupe, Guyana, Alta Normandia, Llenguadoc-Rosselló, Martinica, Nord-Pas de Calais, Reunió, Mayotte i Picardia són elegibles per al finançament YEI, que inclou finançament del Fons Social Europeu (FSE). França també ha optat per assignar el 10% dels seus recursos de YEI a subregions de les seves regions Ile de France, Provença-Alps-Costa Blava i Migdia-Pirineus. Els recursos de YEI es programen en el PO nacional dedicat a YEI adoptat avui (que cobreix el 65% del total), així com en els propers programes operatius regionals del FSE.

anunci

El YEI a França donarà suport a diferents accions per ajudar aquells joves amb pitjors possibilitats en el mercat laboral, per exemple, assessorant i formant els menys qualificats; permetre la mobilitat dels aprenents a nivell regional, nacional i, en alguns casos, transfronterer; ajudar a prevenir l’abandonament escolar precoç i identificar millor els joves NEETS, i donar una segona oportunitat a aquells que van deixar l’escola sense cap diploma ni titulació per posar un peu al mercat laboral mitjançant experiència laboral o pràctiques (per exemple, garantie jeunes, Ecole de la deuxième chance ...). Els serveis públics d’ocupació tenen un paper rellevant per assolir aquests objectius i aquest programa operatiu serà una oportunitat per millorar la seva difusió als joves NEET.

Fons

Actualment, al voltant de 5.6 milions de joves europeus estan sense feina, 650,000 a França. Actualment, al voltant d’un milió de joves francesos estan sense feina, educació o formació (NEET).

anunci

Per evitar el risc de perdre la generació, la Comissió va proposar la Garantia Juvenil el desembre de 2012 (vegeu el document IP / 12 / 1311 MEMO / 12 / 938), que va ser adoptada formalment pel Consell de Ministres de la UE el 22 d'abril de 2013 (vegeu MEMO / 13 / 152) i aprovat pel Consell Europeu de juny de 2013. Els 28 estats membres han presentat els seus plans d’implementació de la garantia juvenil i estan fent els primers passos per establir els seus sistemes de garantia juvenil.

L' Fons Social Europeu, proporcionar més de 10 milions d’euros cada any durant el període 2014-2020, serà una font clau de finançament de la UE per implementar la Garantia Juvenil.

Per recarregar el suport financer de la UE disponible a les regions on les persones tenen més dificultats amb l’atur juvenil i la inactivitat, el Consell i el Parlament Europeu van acordar crear un programa dedicat Iniciativa d'Ocupació Juvenil (YEI). El finançament de YEI consistirà en 3 milions d’euros d’una nova línia pressupostària específica de la UE dedicada a l’ocupació juvenil (anticipada al 2014-15), que s’acompanya d’almenys 3 milions d’euros de les assignacions nacionals del Fons Social Europeu. Això amplificarà el suport proporcionat pel Fons Social Europeu per a la implementació de la Garantia Juvenil mitjançant el finançament d’activitats per ajudar directament els joves que no treballin, no tinguin educació o formació (NEET) de fins a 25 anys o quan els estats membres ho considerin rellevant, fins a 29 anys. Aquestes activitats inclouen la provisió de llocs de treball, pràctiques i aprenentatges, suport a la creació d'empreses, etc. La YEI es programarà com a part del FSE 2014-20.

Per tal d’aconseguir el finançament de la Iniciativa per a l’Ocupació Juvenil el més ràpidament possible, els estats membres poden fer ús de diverses normes especials: Quan l’assistència YEI es programa mitjançant un programa operatiu específic, com ara a França, aquest programa es pot adoptar fins i tot abans de l’Acord de col·laboració que estableix les bases per a l’ús de tots els fons estructurals i d’inversió de la UE al país el 2014-20. A més, la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil pot reemborsar les despeses realitzades pels estats membres des de l'1 de setembre de 2013, és a dir, fins i tot abans de l'adopció dels programes. A més, el finançament complementari de la UE en virtut del YEI no requereix cap cofinançament nacional; només cal cofinançar la contribució del FSE al YEI.

Més informació

notícia a la pàgina web de la DG Ocupació
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències