Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Discurs: Fòrum Econòmic de Brussel·les: De la lluita contra incendis al canvi estructural

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Olli-RehnOlli Rehn, parlant al Fòrum Econòmic de Brussel·les (BEF), el 10 de juny de 2014.

"Europa va sorgir fa un any de la Gran Recessió. Molt important, la recuperació no s'ha limitat al nucli, sinó que també ha beneficiat els països estressats. La recuperació s'està ampliant, tot i que segueix sent fràgil. La nostra estratègia econòmica ha ens hem basat en dos objectius: enfortir el nostre potencial de creixement i la nostra capacitat per crear llocs de treball, tot posant les finances públiques en un peu més sostenible. On ens situem en aquests objectius?

"En primer lloc, s'estan reparant les finances públiques europees. El 2011, ni més ni menys que 24 estats membres de 27 encara estaven en el procediment de dèficit excessiu. Sempre que el Consell adopti les nostres recomanacions de la setmana passada, el nombre de dèficits excessius baixarà a 11 dels 28 estats membres actuals. Això demostra que el Pacte d’Estabilitat i Creixement està funcionant i aconseguint. En segon lloc, s’han donat la volta als dèficits insostenibles del compte corrent i s’ha avançat en les reformes estructurals. Diversos països han abandonat els seus programes d’assistència financera. el procés de reforma es basa ara en el semestre europeu. I, en tercer lloc, la política monetària continua sent acomodatica, fins i tot és fins i tot expansiva. El BCE continua actuant amb decisió en el seu mandat per fer front als riscos d’un període prolongat de baixa inflació i millorar transmissió monetària.

anunci

"Al mateix temps, es mantenen reptes. El deute encara és elevat i l'atur també. Això és molt preocupant per a la nostra cohesió social i pot danyar seriosament el nostre potencial de creixement per al futur, sobretot perquè la generació més jove és la pitjor Encara tenim un sistema financer fragmentat on les empreses viables, especialment les pimes d’alguns països, tenen molt difícil obtenir finançament. Al mateix temps, hem d’assegurar pensions adequades, segures i sostenibles, tot i l’evolució demogràfica desfavorable. Ambdues empreses i els consumidors també han de poder accedir a energia assequible i hem d’afrontar la immensa tasca de mitigar el canvi climàtic: l’economia verda és alhora un repte i una oportunitat per a Europa.

"Això ens condueix a la qüestió de la inversió. La unió bancària és important perquè els bancs tinguin un millor rendiment i, per tant, ajudin al creixement sostenible. Però, a més, hem d'aprofitar fonts alternatives de finançament, per exemple, de fons de pensions i assegurances, per finançar la inversió Hem introduït bons per projectes amb èxit. Estem treballant per millorar els mercats de titulització. El nou pressupost de la UE del 2014 al 2020 ampliarà l’ús d’instruments financers. Les recents decisions del BCE van en la mateixa direcció per donar suport als préstecs per a les pimes.

"Al mateix temps, els alts nivells de deute continuen requerint una política fiscal sòlida. La consolidació de la despesa continua sent important. Això no és contradicció amb el creixement: el disseny de sistemes d’innovació eficients, per exemple, ajudarà a finançar les finances públiques i la innovació al mateix temps Juntament amb Maire Geoghegan-Quinn, hi diré més detalls més tard aquest matí. De la mateixa manera, la consolidació i l’equitat social tampoc no són en contradicció: intensificar encara més la lluita contra l’evasió fiscal també és una qüestió d’equitat social i d’ètica cívica.

anunci

"Una de les lliçons de la crisi és que quan s'enfronta a una crisi financera amb el risc real d'una gestió bancària i, per tant, un gran risc per a l'estabilitat financera, cal actuar amb força per contrarestar el pànic. Tim Geithner es refereix a això com a "Doctrina Powell" a les seves recents memòries, defensant l'ús d'una força aclaparadora: una combinació de política fiscal, política monetària i extinció d'incendis financers. "Hauríeu d'errar en fer massa que fer massa poc ... és més fàcil arrestar un pànic financer que netejar després d’un desastre econòmic ”. Això és, en general, vàlid també sobre la base de l’experiència europea. En primer lloc, la UEM 1.0 de Maastricht no estava completament preparada per al tipus de crisi financera que vam viure. Sembla que aquestes crisis no estaven al mapa mental. dels creadors originals de la UEM, i quan es va produir una crisi així, no hi havia instruments de lluita contra incendis per afrontar-la. I un cop dissenyats aquests mecanismes d’estabilitat per evitar un pànic financer i un posterior desastre econòmic, és millor tenir el famós "gran" bazooka "i disparar en gran mesura. De fet, sobrepassar. Retrospectivament, a la zona de l'euro els anys 2010-11 es van dedicar a la lluita immediata contra incendis, que es va convertir en una experiència d'aprenentatge i va implicar moltes baralles internes entre les institucions i els governs. Des de 2012, l'eurozona va actuar millor gràcies a la creació del tallafoc permanent, o el mecanisme europeu d’estabilitat, i a la decisió d’operacions LTRO i OMT del BCE.

"Paral·lelament a la lluita contra incendis, els arquitectes van fer la seva feina. La governança econòmica de l'eurozona va ser profundament reformada i reforçada, cosa que ara proporciona un marc sòlid per a la consolidació consistent de les finances públiques i l'avanç de les reformes econòmiques. El marc legal de regulació financera i s'ha revisat la supervisió, per la qual cosa vull felicitar el meu company Michel Barnier, així com el Consell i el Parlament per legislar-la. Com a conseqüència, la UEM 2.0 actual és molt més intel·ligent, més resistent i més persistent als xocs econòmics i financers que els Ara, la zona de l’euro s’ha de centrar en la implementació i l’ús de la caixa d’eines ampliada i reforçada. De fet, es tracta de les recomanacions polítiques de la Comissió als estats membres de la UE la setmana passada. Confio que el Consell les avalarà la setmana vinent i així ajudarà Europa mantindrà el curs de la reforma econòmica, que és una condició necessària per impulsar un creixement més fort i la creació d'ocupació.

"La bona notícia és que els estats membres consideren cada vegada més les seves polítiques econòmiques com una qüestió d'interès comú, com hauria de ser en una unió monetària i tal com també està escrit al Tractat. L'assessorament polític independent de la Comissió permet als estats membres No es tracta d’un camí unidireccional, sinó d’un procés mutu per a tothom, basat en l’associació entre la Comissió i cada estat membre, on la propietat de les reformes per part de l’estat membre en qüestió és essencial. temps, els estats membres mantenen la responsabilitat màxima de les seves polítiques pressupostàries i reformes estructurals i, per tant, en última instància, del creixement sostenible i la creació d’ocupació. Les recomanacions del semestre europeu es basen en el poder argumental. La qualitat de l’anàlisi és el fonament de la seva credibilitat i legitimitat. Vull aprofitar aquesta ocasió per reconèixer i agrair a tots els meus companys de la DG ECFIN la seva inestimable tasca i la seva dedicació incansable durant els darrers quatre anys en el redisseny i la implementació dels mecanismes de governança econòmica d’Europa i per ajudar a treure Europa de la crisi i situar-la en el camí de la recuperació.

"No es pot negar que l'ajust estructural que està patint Europa encara requereix decisions difícils i una forta voluntat política. La responsabilitat i la responsabilitat democràtica de la nostra estratègia de resolució de crisi recau en moltes espatlles i mans. Estic molt honrat que quatre d'aquests parells tan forts De mans s’ha unit a aquest grup d’avui. Permeteu-me dir-li a Maria Luis Albuquerque que tinc una gran admiració per les decisions sovint difícils que s’han hagut de prendre i pels esforços realitzats pel poble portuguès durant els darrers tres anys per donar la volta A causa de la millora de la competitivitat, l’estabilitat financera i les finances públiques més sòlides, Portugal experimenta avui una moderada recuperació econòmica i una caiguda de l’atur. Som conscients que assegurar i aprofitar aquests èxits continua comportant decisions difícils.

"Letònia també ha viscut un dolorós procés d'ajust, en què els votants van donar suport a la voluntat i la persistència del govern, tal com ens pot dir Valdis Dombrovskis. Els estats bàltics de ràpid creixement demostren que el canvi es pot aconseguir ràpidament. Letònia va introduir l'euro aquest any, i estic desitjant el "ple ple bàltic" l'any vinent, quan també s'uneixi Lituània. Trobar un enfocament inclusiu de les "sortides" o "pre-ins" de la zona de l'euro, tot prenent possibles altres passos en la integració dels "ins" 'seguirà sent vital per a la Unió, i m'alegro que puguem beneficiar-nos de les idees de Valdis per ambdues parts.

"A Jörg Asmussen, tenim un defensor ferm i constant de l'estabilitat a Europa. No només penso aquí en el respecte a les normes fiscals, cosa que no cal dir-ho. També estic pensant en el paper de Jörg en el dramàtic cap de setmana del 9 al 10 El maig del 2010, quan Europa va haver de crear ràpidament estructures que no es preveien, l'EFSF i l'EFSM, per a una situació que tampoc no es preveia. Mecanisme europeu d’estabilitat.

"Va ser també en aquest moment quan va aparèixer la Troika. En reunir l'experiència i l'experiència de les tres institucions, el model de Troika ha demostrat ser una innovació institucional necessària, si no necessàriament una persona estimada, per afrontar els reptes. amb els seus coneixements i professionalitat, l'FMI va contribuir de manera crucial a la lluita contra la crisi. M'alegro que Reza Moghadam pogués acompanyar-nos i compartir la seva experiència i idees amb nosaltres avui.

"Permeteu-me concloure. De la lluita contra incendis a la reforma estructural: aquest ha estat el focus canviant de la política econòmica europea en els darrers quatre anys. Avui en dia, s'està desenvolupant una onada de reformes per eliminar els obstacles de llarga data al creixement i l'ocupació. Hem de construir un tipus d’Europa que obre possibilitats als nostres ciutadans per innovar i crear noves empreses i llocs de treball. Una Europa que combina empenta empresarial i cultura d’estabilitat. Una Europa on els ciutadans i les empreses puguin beneficiar-se d’un mercat únic genuí. Una Europa que garanteixi els drets civils a l’era digital. El creixement verd és un cas. La UE és el líder mundial a l’hora de lluitar contra el canvi climàtic. En ser eficients en termes de recursos i rendibles, hauríem de convertir-lo en un avantatge competitiu que no només ofereixi innovació tecnològica, però també creixement i ocupació. El mateix passa amb els serveis digitals i el comerç electrònic. Les empreses, especialment les pimes, han de ser capaços de posar els seus serveis digitals a disposició dels 500 milionsConsumidors europeus sense barreres artificials. És absurd que el moviment de mercaderies, persones i capitals a Europa s’hagi assegurat des de fa dècades, mentre que els bits i els megabytes s’aturen massa sovint quan arriben comercialment a una frontera nacional.

"Els aniversaris (1914, 1944, 1989) que celebrem aquests dies ens recorden que la Unió Europea és un gran projecte de pau i prosperitat: és un projecte per a una Europa lliure amb democràcia, estat de dret, protecció de drets ciutadans i economia social de mercat. Fa vint-i-cinc anys, el 1989, va començar la gran transformació per superar la divisió europea de la postguerra. Mireu Varsòvia, Riga, Praga i Bucarest, com han canviat. La lliçó clau dels darrers 25 anys és que es poden obrir oportunitats amb un fort compromís amb les reformes estructurals, amb l’esperit emprenedor, amb la justícia social i amb el respecte a l’estat de dret. No intentaré predir exactament la forma La unió s’aprofundirà encara més. Necessitarà temps, lideratge i àmplia legitimitat. Però, mentrestant, el que necessitem és un reformisme realista. Necessitem esforços sostinguts tant a la UE com als estats membres per obrir oportunitats de creixement i ocupació, al benef de tots els nostres ciutadans. D’això tracta molt el Fòrum Econòmic d’avui ".

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

"Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta al terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de Team Europe. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en millors condicions per perseguir la nostra ambició mundial en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

La informació d'antecedents

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Permet finançar a llarg termini una inversió sòlida per contribuir als objectius de la política de la UE.

Visió general dels projectes aprovats pel Junta del BEI.

Seguir llegint

Negocis

Reporter de la UE atacat

publicat

on

La setmana passada un article de la publicació Politico Europe al·legava que tenia EU Reporter es va dedicar al "lobby de la UE disfressat de periodisme" perquè la nostra literatura de màrqueting diu: "Utilitzeu EU Reporter per influir".

Reporter de la UE rebutja totalment aquesta acusació de lobby encobert, que va ser un atac de Politico Europe a una publicació rival més petita però reeixida i al seu editor.

Ens van donar poques hores per respondre a aquestes acusacions mal fonamentades, basades principalment en un arrossegament a través d’històries que hem publicat durant els darrers deu anys, per defensar el nostre ben merescut bon nom.

anunci

Per tranquil·litzar el nostre públic, hem demanat a l'organització independent de control de notícies NewsGuard, per supervisar la nostra producció a partir d’ara i fer públics els seus resultats.

Reporter de la UE creu Politico EUL'atac contra nosaltres és un intent cínic per assolir el domini del mercat i convida els nostres lectors a veure el Politico Brussels Playbook d'avui, que ofereix:

“POLITICO Media Solutions proporciona a les marques les solucions per crear, convocar i connectar amb reproductors avançats. Creem oportunitats perquè les marques puguin connectar amb el nostre públic influent ”

anunci

Un cas de gent en cases de vidre que llença pedres potser?

Seguir llegint

Pesca

Mar Mediterrània i Negre: la Comissió proposa possibilitats de pesca per al 2022

publicat

on

La Comissió ha adoptat una proposta d’oportunitats de pesca per al 2022 al Mediterrani i als mars Negres. La proposta promou la gestió sostenible de les poblacions de peixos a la Mediterrània i el mar Negre i compleix els compromisos polítics adquirits a la Mediterrània MedFish4Ever Declaracions de Sofia. Reflecteix l'ambició de la Comissió per aconseguir una pesca sostenible en aquestes dues conques marines, en línia amb la recentment adoptada Estratègia 2030 de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM).

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La gestió sostenible de la pesca a totes les conques marines de la UE és el nostre compromís i responsabilitat. Tot i que hem vist algunes millores en els darrers anys al Mediterrani i als mars Negres, encara estem lluny d’assolir nivells sostenibles i cal fer més esforç per assolir aquest objectiu. Per tant, estem fent avui la nostra proposta de captures de peixos a les dues conques marines basant-nos plenament en els consells científics ”.

Al mar Adriàtic, la proposta de la Comissió implementa el pla de gestió plurianual de la CGPM mediterrània per als estocs demersals i el seu objectiu d’assolir la sostenibilitat d’aquests estocs el 2026 mitjançant una disminució de l’esforç pesquer. La proposta d'avui també implementa el pla de gestió plurianual (MAP) de la Mediterrània occidental per als estocs demersals amb l'objectiu de reduir encara més la pesca, d'acord amb els consells científics. Al Mar Negre, la proposta inclou límits de captura i quotes de turbot i espadat. La proposta es completarà en una fase posterior, basada en els resultats de la sessió anual de la CGPM (2-6 de novembre de 2021) i la disponibilitat d’assessorament científic. Més informació a el comunicat de premsa.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències