Connecteu-vos amb nosaltres

Demografia

Seguretat i salut en el treball: el marc estratègic estableix els objectius de la UE per al 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Seguretat i salut 2La Comissió Europea va presentar un nou per protegir els més de 217 milions de treballadors de la UE dels accidents i malalties professionals Marc estratègic de seguretat i salut en el treball 2014-2020 el 6 de juny, que identifica els principals reptes i objectius estratègics per a la seguretat i la salut en el treball i presenta accions i instruments clau per abordar-los. Aquest nou marc té com a objectiu garantir que la UE continuï exercint un paper de lideratge en la promoció d’alts estàndards de condicions de treball tant a Europa com a nivell internacional, d’acord amb el Estratègia 2020 Europa.

Ocupació, Afers Socials i Inclusió Comissari László Andor va dir: "Avui renovem el compromís de la Comissió d'actualitzar contínuament les condicions laborals de les persones a la UE. Les persones tenen dret a treballar sense afrontar riscos per a la salut ni la seguretat en el lloc de treball. Tot i això, cada any més de 3 milions de treballadors són víctimes d'un greu accident de treball a la UE i 4000 moren en accidents laborals. Els accidents i malalties relacionats amb el treball afecten tots els sectors i professions, independentment de si la gent està asseguda darrere d’un escriptori, condueix un camió o treballa en una mina o en un lloc de construcció. No només causen problemes personals Aquest nou marc estratègic té com a objectiu contribuir a millorar la qualitat laboral i la satisfacció laboral, alhora que millora la competitivitat i la productivitat de les empreses europees, especialment les petites empreses, i redueix els costos dels sistemes de seguretat social. . "

El marc estratègic identifica tres grans reptes de salut i seguretat en el treball:

anunci
 1. Millorar la implementació de les normes de seguretat i salut existents, en particular mitjançant la millora de la capacitat de les microempreses i les petites empreses per implementar estratègies de prevenció de riscos eficaces i eficients;

 2. millorar la prevenció de malalties relacionades amb el treball abordant riscos nous i emergents sense deixar de banda els riscos existents; i

 3. tenir en compte l'envelliment de la força de treball de la UE.

  anunci

El marc estratègic proposa abordar aquests reptes amb una sèrie d'accions sota set objectius estratègics clau:

 1. Consolidar més les estratègies nacionals de seguretat i salut mitjançant, per exemple, la coordinació de polítiques i l’aprenentatge mutu.

 2. Proporcionar suport pràctic a les petites i microempreses per ajudar-les a complir millor les normes de seguretat i salut. Les empreses es beneficiarien d 'assistència tècnica i eines pràctiques, com ara Avaluació de riscos interactius en línia (OiRA), una plataforma web que proporciona eines d’avaluació de riscos sectorials.

 3. Millorar l'aplicació dels estats membres, per exemple, avaluant el rendiment de les inspeccions laborals nacionals.

 4. Simplificar la legislació existent, si escau, per eliminar càrregues administratives innecessàries, tot preservant un alt nivell de protecció per a la salut i la seguretat dels treballadors.

 5. Abordar l'envelliment de la força de treball europea i millorar la prevenció de malalties relacionades amb el treball per fer front als riscos existents i nous, com ara nanomaterials, tecnologia verda i biotecnologies.

 6. Millorar la recopilació de dades estadístiques per tenir millors proves i desenvolupar eines de control.

 7. Reforçar la coordinació amb organitzacions internacionals (com l'Organització Internacional del Treball (OIT), l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i socis) per contribuir a la reducció dels accidents de treball i malalties professionals i a la millora les condicions laborals a tot el món.

El marc estratègic identifica instruments per implementar aquestes accions: diàleg social, sensibilització, aplicació de la legislació de la UE, sinergies amb altres àrees polítiques (per exemple, salut pública, educació) i fons de la UE, com Fons Social Europeu (FSE) i la Programa d’Ocupació i Innovació Social (EaSI), estan disponibles per donar suport a la implementació de normes de seguretat i salut.

El marc es revisarà el 2016 per tal de fer un balanç de la seva implementació i tenir en compte els resultats de l’avaluació integral en curs de la legislació de seguretat i salut laboral de la UE que estarà disponible a finals del 2015.

Fons

Especialment en el context de la crisi econòmica, invertir en una cultura de prevenció de riscos i promoure millors condicions en el lloc de treball ofereix avantatges econòmics i socials, com ara menys contratemps laborals, millora del benestar del personal i de la satisfacció laboral. Normes similars a tota la UE també creen condicions de joc equitatives per a totes les empreses del mercat únic, tot abordant la necessitat de prevenir el dumping social.

El nou marc estratègic es basa en el 2007-2012 Estratègia de seguretat i salut en el treball de la UE, que va tenir èxit, en particular, en ajudar a reduir el nombre d’accidents de treball que van suposar absències de més de tres dies en un 27.9% a la UE. Aquesta estratègia proporcionava un marc comú per a la coordinació i un sentit comú de la direcció. 27 estats membres tenen ara una estratègia nacional de SST, adaptada al context nacional i a les àrees prioritàries clau. El resultats de l'avaluació de l'estratègia SST 2007-12 va confirmar el valor d’un marc estratègic de la UE per a l’acció política en el camp de la SST i va destacar la necessitat de revisar els objectius, les prioritats i els mètodes de treball per adaptar el marc polític de la UE als patrons de treball canviants i als riscos nous i emergents.

El marc té en compte les opinions expressades per les institucions de la UE i els representants de les organitzacions de treballadors i d'empresaris i els resultats d'un 2013 consulta pública per obtenir informació sobre reptes actuals i futurs en l'àrea de seguretat i salut laboral (IP / 13 / 491) i de les opinions expressades al Conferència sobre condicions de treball el 28 d'abril de 2014, que va tancar el cicle de consultes.

Més informació

veure MEMO / 14 / 400
Marc estratègic de seguretat i salut en el treball 2014-2020
Web de László Andor
Seguiu László Andor a Twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Demografia

Els diputats europeus insten els estats membres a que arribin a un acord sobre la lluita contra les crisis de migració

publicat

on

Els diputats diputats diuen que ha arribat el moment que els líders de la UE prenguin una decisió sobre la qüestió ardent de la reforma de la política de migració de la UE.

En un debat que avalua els resultats de la darrera cimera de la UE del març, en presència del president del Consell Europeu, Donald Tusk i del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, els eurodiputats van insistir en la necessitat de tornar al paquet de migració de la UE a l’ordre del dia de les properes cimeres. demaneu als líders de la UE que assoleixin un gran avenç i defineixin una posició comuna

Entre altres mesures, els diputats europeus van demanar una millor protecció de les fronteres externes de la UE, introduint quotes nacionals per rebre immigrants i va reiterar la idea d'un pla Marshall per a l'Àfrica.

anunci

Els diputats també van destacar la necessitat de continuar amb la reforma de la zona euro, completant la Unió Bancària de la UE, incorporant el mecanisme europeu d’estabilitat en el marc comunitari, treballant cap a la capacitat fiscal de la zona euro i introduint un mecanisme per controlar la corrupció i l’estat de dret Països de la UE. Alguns eurodiputats volen que la situació a Hongria i Polònia es posi sobre la taula al Consell Europeu per a un debat entre els caps d’Estat o de govern.

Podeu veure el debat al ple aquí.

Feu clic als noms per veure vídeos de declaracions individuals

anunci

Donald Tusk, per al Consell

Jean-Claude Juncker, per a la Comissió

Manfred Weber (EPP, DE)

Maria João Rodrigues (S&D, PT)

Syed Kamall (ECR, Regne Unit)

Guy Verhofstadt (ADLE, BE)

Sven Giegold (Verds / ALE, DE)

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, EL)

Nigel Farage (EFDD, Regne Unit)

Harald Vilimsky (ENF, AT)

Tancament de Jean-Claude Juncker

Tancament de Donald Tusk

Seguir llegint

Demografia

#Migration I seguretat fronterera: Com Parlament està ajudant a mantenir a Europa segura

publicat

on

20160708PHT36567_width_600La crisi migratòria va mostrar que no es pot tenir una zona de Schengen de lliure circulació sense fronteres externes forts. Segons l'última enquesta de l'Eurobaròmetre, 71% dels europeus volen que la UE ha de fer més per protegir aquestes fronteres. Parlament està treballant en una sèrie d'iniciatives per reforçar els controls.

El que el Parlament està treballant en

Els eurodiputats van aprovar al juliol 6 plans per establir una sistema de control de fronteres de la UE, Que reuneix Frontex i la gestió de les fronteres nacionals autoritats de l'Agència de fronteres de la UE. Les autoritats nacionals seguiran gestionar les seves fronteres en una base del dia a dia, però, si les seves fronteres exteriors de la UE estan sota pressió, que serà capaç d'obtenir ajuda de la frontera Europea i l'Agència de guardacostes de desplegar ràpidament els equips de guàrdia de fronteres van agrupar per a aquells fronteres. Un cop Consell aprova la proposta, que podria entrar en vigor aquesta tardor.

anunci

membre de PPE de Letònia Artis Pabriks, que s'encarrega de dirigir els plans a través del Parlament, va dir: "El Reglament de la Guàrdia Costera i de Fronteres garantirà que les fronteres externes de la UE siguin més segures i millor gestionades. No es tracta d'una bala de plata que pugui resoldre la crisi migratòria que la UE s’enfronta avui o restaura totalment la confiança a l’espai Schengen, però és molt necessari el primer pas ”.

A més Parlament està negociant amb el Consell perquè viatjar a l'estranger amb fins terroristes un delicte en tots els països de la UE. Això inclouria activitats com la formació o ser entrenat, la incitació al terrorisme o el finançament activitats terroristes.

El Parlament també està negociant amb el Consell una proposta per tenir els detalls de tots els ciutadans de la UE controlades amb bases de dades de documents perduts o robats a les fronteres aèries, marítimes i terrestres exteriors.

anunci

Sobre l'enquesta

L'enquesta es va realitzar entre les persones 27,969 de tots els països de la UE entre abril i 9 18 abril. Es va crear per a ser representatiu de la població com un tot.

A nivell de la UE, el 71% dels enquestats volia que la UE treballés més en la protecció de les fronteres exteriors en comparació amb 67% a Irlanda i 67% al Regne Unit. Marqueu aquí per esbrinar els resultats per a altres països.

Més informació

Seguir llegint

Demografia

#Eurostat: més de 5.1 milions de nadons nascuts el 2014: les dones van esdevenir primeres mares amb gairebé 29 anys de mitjana

publicat

on

a prova de nadons-1

En 2014, 5.132 milions de nadons han nascut a la Unió Europea, en comparació amb 5.063 milions en 2001.

Entre els estats membres, França va continuar registrant el major nombre de naixements (819 300 en 2014), per davant del Regne Unit (775 900), Alemanya (714 900), Itàlia (502 600), Espanya (426 100) i Polònia ( 375 200).

anunci

De mitjana a la UE, les dones que van donar a llum al seu primer fill a 2014 es van envellir gairebé 29 28.8 (anys). A l'altra banda dels estats membres, les mares primerenques són els més joves a Bulgària i el més antic d'Itàlia.

En general, la taxa de fecunditat a la UE va augmentar de 1.46 en 2001 1.58 que al 2014. Es va variar entre els estats membres de 1.23 a Portugal per 2.01 a França en 2014. Una taxa de fecunditat total de naixements entorn 2.1 vius per dona es considera que és el nivell de reemplaçament en els països desenvolupats: en altres paraules, el nombre mitjà de fills nascuts vius per dona requerit per mantenir constant en l'absència de migració cap a dins o cap a fora mida de la població.

Aquesta informació prové d'un article publicat per Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. Els indicadors de fertilitat es presenten en aquest comunicat de premsa mostren només una petita part de la gran quantitat de dades relacionades amb la demografia disponible a Eurostat.

anunci

 

eurostat

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències