Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Retards en els pagaments: La Comissió sol·licita aclariments a Itàlia i Eslovàquia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1167294464-story227m01-Malta-in-the-clear-as-EU-s-late-payment-directiAvui (18 de juny) la Comissió ha decidit demanar aclariments a Itàlia i Eslovàquia sobre la seva aplicació i implementació del Directiva de pagaments amb retard de la UE. La sol·licitud d'informació en ambdós casos es concreta en una carta de notificació formal en virtut dels procediments d'infracció de la UE.

Segons la informació de la Comissió, Itàlia no aplica correctament la Directiva a la pràctica. La Comissió ha rebut diverses queixes que van posar de manifest el fet que a Itàlia les administracions públiques triguen, de mitjana, 170 dies a pagar els serveis o béns prestats i 210 dies a les obres públiques. A més, alguns organismes públics italians utilitzen contractes que apliquen termes de tipus d’interès als pagaments endarrerits que són clarament inferiors al tipus d’interès exigit per la Directiva (que ha d’estar com a mínim un 8% superior al tipus de referència del Banc Central Europeu). També es va informar a la Comissió que alguns organismes públics italians posposen la publicació d'informes de progrés dels treballs per tal de permetre'ls endarrerir els pagaments que s'han de fer a les empreses que realitzen obres públiques.

Segons la informació de la Comissió, Eslovàquia no ha implementat correctament la Directiva a la seva legislació nacional. En particular, Eslovàquia preveu un sistema dual per als tipus d'interès de demora, un fix i un variable. En el cas d’un tipus fix, el deutor haurà de pagar interessos de demora iguals al tipus d’interès base del Banc Central Europeu (BCE), augmentat un 9%. En el cas d’un tipus variable, el deutor haurà de pagar interessos de demora iguals al tipus base del BCE, augmentat un 8%. Si el creditor no ha sol·licitat explícitament cap de les dues taxes d'interès per demora, la taxa fixa preval. La Comissió té dubtes sobre la compatibilitat d’aquest sistema amb la directiva de demora.

anunci

Gran obstacle per al mercat únic

Els pagaments endarrerits constitueixen un obstacle important per a la lliure circulació de mercaderies i serveis al mercat únic. Poden impedir el comerç transfronterer i distorsionar la competència. Cada any les empreses europees fan fallida a l'espera que es paguin les factures. El retard en els pagaments té, per tant, un efecte negatiu sobre tota l’economia europea.

La Directiva sobre pagaments endarrerits pot ajudar de manera considerable a les empreses, especialment a les petites i mitjanes empreses (pimes), que constitueixen el 99% de totes les empreses de la UE. Adoptada el 2011, la Directiva responia a una necessitat real de canviar a una cultura de pagament ràpid.

anunci

La correcta implementació i aplicació de la Directiva a la pràctica són particularment importants per al bon funcionament de l'economia. Una correcta aplicació de la Directiva hauria de desbloquejar el flux de caixa a les empreses europees i ajudar-les a superar la crisi econòmica.

Els països de la UE van acordar incorporar els requisits de la Directiva a les seves legislacions nacionals en un termini de dos anys des de la seva adopció, és a dir, abans del 13 de març de 2013.

Propers passos

Itàlia i Eslovàquia tenen dos mesos per reaccionar a l'advertiment de la Comissió. Si la informació rebuda pels estats membres es considera insuficient, la Comissió pot consideren que els Estats membres infringeixen la legislació de la UE i han de solucionar-ho ràpidament. En aquest moment, la Comissió ho faria emetre un dictamen motivat d’acord amb l’article 258 del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea. L’incompliment d’aquest últim pot comportar la remissió del cas al Tribunal de Justícia Europeu i la eventual imposició de multes.

Fons

La Directiva 2011/7 / UE (una reforma de la Directiva 2000/35 / CE) sobre la lluita contra els pagaments endarrerits en les transaccions comercials té com a objectiu eliminar un obstacle important a la lliure circulació de mercaderies i serveis. La Directiva conté, entre d’altres, les mesures següents:

  • Harmonització del termini de pagament per part de les autoritats públiques a les empreses: les autoritats públiques han de pagar els béns i serveis que adquireixen en un termini de 30 dies o, en circumstàncies molt excepcionals, en un termini de 60 dies. S'estima que una correcta aplicació d'aquesta norma significaria que les empreses disposarien de liquiditat addicional per valor de gairebé 180 milions d'euros.

  • Llibertat contractual en les transaccions comercials de les empreses: les empreses han de pagar les seves factures en un termini de 60 dies, tret que acordin expressament el contrari i si no és greument injust amb el creditor.

  • Les empreses tenen dret a reclamar automàticament interessos per demora i, a més, també podran obtenir un import fix mínim de 40 € com a compensació dels costos de recuperació. Poden reclamar una indemnització per la resta de costos raonables de recuperació.

Més informació

Directiva de demora en els pagaments 2011/7 / UE
Política de demora en la UE
IP-13-216: PIMES: la cultura perjudicial perjudicada finalitzarà el 16 de març

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències