Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Aprofitant al màxim l'"Economia basada en dades"

COMPARTIR:

publicat

on

-data-650 mónEl que és grans dades?

‘Big data’ is large amounts of data produced very quickly by many different sources. It can be created by people or generated by machines, such as sensors gathering climate information, satellite imagery, digital pictures and videos, purchase transaction records, GPS signals, etc. It covers many sectors, from health care to transport and energy.

Les grans dades presenten grans oportunitats: ens pot ajudar a desenvolupar nous productes i serveis creatius, com ara aplicacions en telèfons mòbils o productes d'intel ligència empresarial per a empreses.

But big data is also challenging: today’s data sets are so huge and complex to process that they require new ideas, tools and infrastructures. It needs also the right legal framework, systems and technical solution in place to ensure that individual privacy is respected and that data is used for good. (MEMO / 13 / 965)

La Comissió farà servir tota la gamma d'instruments normatius i legals, i invertir en recerca i innovació perquè Europa aprofitar al màxim el economia basada en dades.

1. La recerca i la inversió en grans idees de dades

La Comissió convidarà a les comunitats de dades i recerca (de la salut, l'energia, el medi ambient, les ciències socials i els sectors estadístics oficials) Grans iniciatives de fars de dades.

anunci

The Commission is looking for game-shifting ideas inpersonalized medicine, tracking food from farm to fork; integrated transport and logistics; and others areas which would improve daily life, Europe’s competitiveness and our public services. The aim is to make the most of EU investment in strategically important sectors and to attract the public and private support needed.

En paral·lel, la Comissió s'està preparant per llançar una de diversos milions d'euros associació publicoprivada en les dades grans amb la indústria cap al final d'aquest any. APP similars a supercomputació, robòtica, 5G i fotònica ja estan transformant la investigació i la innovació en aquests sectors (vegeu MEMO / 13 / 1159). Investigadors, institucions acadèmiques, inversors i representants de l'economia de dades de la UE, incloent no només les grans empreses de programari que treballen amb dades, sinó també el nombre creixent d'empreses que tenen sectors intensius en dades, com ara la salut, el comerç minorista, la banca, l'assegurança i Tots els sectors de fabricació presenten propostes per a agenda d'investigació estratègica a finals de juny.

2. Infraestructura per a una economia basada en dades

Els investigadors, empreses, sector públic i privat necessiten tenir accés a banda ampla d'alta velocitat, potència de processament i serveis per a manejar milers de milions de bytes de dades grans, per a la revolució de dades a refermar-se. La Comissió:

 1. El treball amb els estats membres per crear una la xarxa d'instal·lacions de processament de dades especialment per a les PIME, les organitzacions de recerca, acadèmics i el sector públic;

 2. invertir en el GÉxarxa ANT per a la comunitat d'investigació i educació i ampliar encara més a fora de la UE i els països emergents de manera que gran processament de dades és cada vegada més globalitzat;

 3. establir centres de supercomputació d'excel·lència per fer front als reptes científics, industrials o socials a través del PPP a Computació d'Alt RendimentI;

 4. invertir en els fonaments tecnològics d'Internet mòbil de dades gran a través de la PPP 5G i Impulsar el canvi normatiu a través de la continent connectat Paquet per incentivar la inversió privada i pública en banda ampla.

3. Desenvolupar els blocs de construcció de grans volums de dades

El ràpid creixement d'una economia basada en les dades dependrà també de fàcil accés a la informació en brut, fitxa experts qualificats i el suport a les empreses que fan els primers passos en grans volums de dades. En els propers mesos, la Comissió:

 1. Impartir directrius sobre els Llicències estàndard, conjunts de dades i càrrega per a la reutilització de documents, per ajudar els estats membres a aprofitar al màxim la reutilització de dades públiques;

 2. que sigui més fàcil de fer-se amb la informació a través d'una una finestreta única per obrir les dades a tota la UE, recolzat per la connectar Europa;

 3. normes mapa en les àrees de dades grans, com la salut, el transport, el medi ambient, el comerç minorista, manufactura, serveis financers - per donar suport a la interoperabilitat de dades en tots els sectors;

 4. crear una incubadora de dades obertes, dins 2020 Horizon to help SMEs set up supply chains, get access to cloud computing and to legal advice. Further support, investment advice and funding for SMEs and young companies is available through the Commission’s D'inici Europa programa per a la web i la tecnologia empresaris;

 5. dissenyar una xarxa europea de centres d'excel·lència per augmentar el nombre de professionals qualificats de dades a Europa. Paral·lelament, la Comissió donarà suport al desenvolupament de programes de formació i programes d'estudi per als bibliotecaris de dades, operadors d'infraestructures electròniques i altres noves funcions que donaran suport a investigadors, professors i estudiants en l'economia basada en les dades, i;

 6. més dades sobre dades. A new data-market monitoring tool will measure and map Europe’s data economy.

4. Confiança i seguretat

L'economia basada en les dades només es farà realitat si els negocis i els individus tenen accés a la computació en el núvol flexibles i tenir la confiança que les seves dades estan segurs:

 1. El EU paquet de reforma de la protecció de dades – currently being discussed by member states – is the espina dorsal reglamentari de l'economia basada en dades. Quan s'apliqui, les regles van a construir un marc únic, modern, fort, coherent i global de protecció de dades que millorarà la seguretat jurídica i enfortir la confiança i la confiança de les persones en l'entorn digital.

 2. Sobre la base d'aquestes normes de la UE, la Comissió col·laborarà amb els Estats membres i les parts interessades per garantir que les empreses reben orientació sobre l'anonimització de dades i l'ús de apòcrifs, personal data risk analysis, and tools and initiatives to enhance consumer awareness. It will also invest into the search for related technical solutions that are privacy-enhancing ‘by design’.

 3. Seguiment de l'informe de la Núvol de confiança Europa i consultar sobre les futures opcions polítiques (legislatives i coregulació) per 2015;

 4. Produir directrius sobre bones pràctiques per a l'emmagatzematge segur de dades, Per ajudar a prevenir els atacs cibernètics.

 5. Launch a consultation and set up an expert group on “propietat de les dades” and liability of data provision, in particular for data gathered through the Internet de les Coses.

 6. Consulteu en el concepte d'usuari controlada per tecnologies basades en el núvol per a l'emmagatzematge i l'ús de les dades personals.

Vegeu també IP / 14 / 769

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències