Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La Comissió no ha supervisat adequadament el "procés de desacoblament" per al suport agrícola de la UE, diuen els auditors

COMPARTIR:

publicat

on

Harvest_home,_BrickhallUn informe publicat avui (9 de juliol) pel Tribunal de Comptes Europeu (TCE) revela que la Comissió no va supervisar adequadament els estats membres per al càlcul dels drets de pagament per a l'ajuda agrícola de la UE en el marc del règim de pagament únic durant el període 2010-2012. La distribució del suport disponible per part dels estats membres no sempre era coherent amb els principis i els objectius polítics de la UE i, de vegades, els drets de pagament es calculaven incorrectament.

“El règim de pagament únic (SPS), introduït el 2005, va substituir la majoria dels pagaments directes anteriors vinculats a la producció agrícola. La revisió de la reforma de la PAC de 2003 l'any 2008, coneguda com a "control de salut", va ampliar el RPU als sectors agrícoles on el sistema fins ara no s'havia introduït o només s'havia introduït parcialment. Els estats membres tenien un marge de discrecionalitat considerable a l'hora d'assignar i calcular els drets de pagament; no obstant això, la Comissió conserva la responsabilitat final dels pagaments de l'ajuda de la UE als agricultors. El Tribunal va considerar que la Comissió no va adoptar normes d'aplicació clares i no ha supervisat adequadament els estats membres quan van distribuir entre els seus agricultors el suport disponible. of uns 4.2 milions d'euros durant el període 2010-2012. Com a conseqüència, els criteris que definien els estats membres de vegades no respectaven els principis de la UE, especialment els de la igualtat de tracte dels agricultors, la proporcionalitat i la bona gestió financera, i els drets de pagament dels agricultors es calculaven de vegades incorrectament,dit Augustyn Kubik, membre de l'ECA responsable de l'informe."Això també pot tenir un impacte important en els nous sistemes de pagament per als agricultors a partir del 2015".

La desvinculació del suport directe als agricultors de la producció i la introducció de l'SPS van ser elements essencials en el procés de reforma de la PAC l'any 2003. L'objectiu principal de l'SPS era canviar l'orientació política del suport al mercat a l'ajuda desacoblada a la renda als agricultors, per tant Millorar l'orientació dels agricultors al mercat i aconseguir una major descentralització. El SPS fins ara s'ha introduït en 18 estats membres i comptes El 54% del pressupost total de la UE per a l'agricultura i el desenvolupament ruralSuport sota tEl SPS és independent (desacoblat) de la producció agrícola real, però els agricultors han de tenir drets de pagament i terres elegibles per rebre l'ajuda SPS. L'SPS continua vigent fins a finals de 2014. A partir de 2015, se substituirà per un nou règim de pagament bàsic que també es basarà en els drets de pagament. En determinades condicions, els estats membres poden transferir el valor actual dels drets de pagament al nou sistema. Per tant, el càlcul dels drets de pagament SPS pot tenir un efecte sobre els futurs pagaments als agricultors fins al 2021.

L'informe especial (núm. 8/2014), titulat Ha gestionat la Comissió de manera efectiva la integració del suport acoblat en el règim de pagament únic?, va avaluar com la Comissió va gestionar la integració del suport de la UE unit a quantitats específiques de producció agrícola (p. ex. terres conreades o nombre d'animals) al Règim de pagament únic (SPS) després del control de salut de la Política Agrària Comuna (PAC) de 2008. Més concretament, els auditors de la UE van examinar si la Comissió va supervisar i verificar adequadament el càlcul dels drets de pagament als estats membres, si la legislació dels estats membres complia les condicions i principis establerts a la legislació de la UE i si les autoritats competents havien fet controls efectius. garantir el càlcul i l'assignació correctes dels drets de pagament.

L'ECA va constatar que la Comissió no va utilitzar el seu mandat per garantir que els criteris aplicats per a la distribució de l'ajuda disponible fossin sempre coherents amb els principis de la UE, en particular els de no discriminació dels agricultors i proporcionalitat, tant si seguien els principis de bona finançament. gestió o condicions de mercat potencialment afectades.

Tot i que els estats membres havien utilitzat, en la seva major part, correctament les dades de referència dels agricultors, els auditors de la UE van trobar debilitats importants en l'aplicació correcta de les regles i principis de càlcul. El marc establert per la Comissió tampoc no aclareix prou quins controls han de dur a terme els estats membres per garantir el càlcul correcte dels drets de pagament i els sistemes de control dels estats membres variaven en qualitat. També hi va haver debilitats en la manera com la Comissió va controlar el respecte dels límits aplicables, va comprovar el compliment dels estats membres amb la legislació aplicable de la UE i va fer complir la correcció d'errors.

Els auditors de la UE recomanen que la Comissió:

anunci
  • Assegura una implementació coherent de les mesures de la PAC per als futurs nous sistemes de pagament directe, establint directrius clares al nivell adequat i exigint als estats membres que demostrin que els criteris adoptats són objectius i no discriminatoris, evitant així la distorsió del mercat o de la competència;

  • supervisa de manera eficaç el compliment dels límits màxims aplicables i adopta un enfocament més complet per a les inspeccions d'autorització de conformitat que presta atenció als riscos específics associats a un esquema de suport basat en drets i accelera el seguiment dels casos de no conformitat;

  • imposa la correcció dels drets de pagament els valors dels quals no s'han calculat d'acord amb les normes aplicables i la recuperació dels drets de pagament assignats indegudament i els pagaments SPS indeguts, en particular els errors sistemàtics, i;

  • preveu l'adopció de procediments clars per part dels organismes pagadors per incloure controls efectius sobre la fiabilitat de les dades subjacents als càlculs i sobre l'exactitud dels drets de pagament assignats pels estats membres.

Hi ha una breu entrevista en vídeo amb el membre de l'ECA responsable de l'informe disponible aquí.

Vegeu també un informe de l'ECA relacionat: Règim de pagament únic (SPS): qüestions que cal abordar per millorar la seva bona gestió financera

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències