Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Unió Europea fixa els drets d'importació per sobre de zero per al blat de moro, la melca i sègol

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

foto-sorgo-aliments-modificats-genèticament-d'ÀfricaLa Comissió Europea ha anunciat avui (16 de juliol) que el dret a la importació de blat de moro, sorgo i sègol s’ha de fixar en 5.32 EUR / tona. La decisió es basa en el Reglament bàsic i respon a la situació dels mercats mundials de blat de moro i als preus baixos resultants. A més, el blat de moro, el sorgo i el sègol no estan subjectes a devolucions a l'exportació.

Després d’una previsió de producció mundial de blat de moro el 2014 estimada pel Consell Internacional de Cereals en fins a 963 milions de tones, és a dir, la segona més alta després del nivell rècord de l’any passat, el trasllat de les existències mundials de blat de moro a finals del 2014/2015 la campanya de màrqueting hauria d’augmentar de 13 milions de tones a 180 milions de tones, el nivell més alt en cinc anys, inclosos els principals països exportadors i, en particular, als Estats Units.

Com a resultat d’aquesta previsió de collita de blat de moro el 2014 a tot el món, però particularment als Estats Units, els preus del blat del mercat mundial van caure bruscament i, a l’1 de juliol de 2014, se situaven en 203 $ / tona FOB , un preu que no es veia des de l'agost de 2010. A l'1 de juliol de 2013, la cotització era de 304 $ / tona.

anunci

Drets d'importació

La UE té obligacions obligades per a tots els cereals establerts en l’acord del GATT. No obstant això, per a alguns cereals, les taxes aplicades són diferents. El sistema s’origina a l’Acord de Blair House entre els Estats Units i la UE i implica establir aranzels sobre la base de preus mundials de referència individuals per a tipus de cereals específics. El mecanisme s'activa automàticament. El dret es fixa sobre la base de la diferència entre el preu efectiu d’intervenció de la UE per als cereals multiplicat per 1.55 i el preu d’importació CIF representatiu (és a dir, cost, assegurança i transport) d’aquests cereals al port de Rotterdam.

Durant molts mesos (des del 17 d'agost de 2010), el dret resultant per al blat de moro s'ha fixat en 0 EUR / tona. El deure per al sorgo i el sègol també s’ha fixat en 0 EUR / t des del 19 d’octubre de 2010.

anunci

Des de l’1 de juliol de 2011 (campanya de comercialització 2011/2012), el preu representatiu d’importació cif de sorgo i sègol ha estat igual al preu representatiu d’importació cif de blat de moro1. Per tant, des d’aquesta data, el dret d’importació del sorgo i del sègol ha estat igual al dret d’importació del blat de moro.

La mesura no afecta els contingents tarifaris individuals. L’277,988 de gener s’obre cada any una quota lliure d’impostos de 1 tones de blat de moro, dividides en dos trams iguals oberts a tots els països que no pertanyen a la UE. Fins al 4 de juliol de 2014, la quota s’havia ocupat completament.

En el sector dels cereals, que complementava el suport polític i financer que la UE ha decidit proporcionar a Ucraïna, el 8 d'abril de 2014 es va adoptar un Reglament de la Comissió que obria contingents aranzelaris per a les importacions de cereals d'Ucraïna. El Reglament obrirà el mercat comunitari fins al 31 d'octubre de 2014 per a 400,000 tones de blat de moro subjectes a un dret d'importació zero. El 4 de juliol de 2014 s’havia ocupat el 8% de la quota.

Les importacions de blat de moro i sorgo a Espanya i Portugal han estat sotmeses a drets d’importació reduïts des que aquests dos països van ingressar a la UE. Un acord entre la UE i els Estats Units permet importar una quantitat fixa de blat de moro / sorgo de tercers països, si és necessari amb un impost reduït ("reducció"), per compensar els Estats Units per la pèrdua dels seus mercats de la península Ibèrica. L’acord actual cobreix 2 milions de tones de blat de moro i 300,000 tones de sorgo que s’importaran a Espanya cada any. Aquestes quantitats es redueixen per qualsevol quantitat de substituts del gra (per exemple, residus de midó, pinso de gluten de blat de moro i polpa de cítrics) importats a Espanya el mateix any. També s'ha acordat una quota aranzelària de 500,000 tones de blat de moro per importar a Portugal (impost fixat en un màxim de 50 euros per tona per garantir el ple ús de la quota). Per al 2014, les quotes, per a Espanya i Portugal, s'han omplert ràpidament. Al 4 de juliol de 2014, ja s’havia aprovat l’11% de la quota de sorgo per a Espanya. Tenint en compte el dret calculat a 0 EUR / t i el ritme sostingut de les importacions de blat de moro, no es va concedir cap reducció el 2014.

Durant els darrers anys, les quantitats importades, expressades en tones, són les següents:

 

Any de comercialització 2011/2012

Any de comercialització 2012/2013

Any de comercialització 2013/2014

Blat de moro

6.3

11

14.2

Sorgo

0.1

0.3

0.3

Rye

0.3

0.1

0.1

1 :

Reglament d’execució (CE) núm. 643/2011 que modifica el Reglament (UE) núm. 642/2010 pel que fa als drets d’importació de sorgo i sègol (DO L 175 de 2.7.2011, p. 1)

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències