Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els països de la UE estan desmantellant les barreres al mercat únic europeu

COMPARTIR:

publicat

on

20140605PHT49003_originalDes de l'estiu passat, els països de la UE han intensificat els seus esforços per facilitar la vida, treballar o fer negocis en un altre país de la UE, segons l'última edició del Quadre de puntuació del mercat únic publicat per la Comissió Europea avui (17 de juliol).

El quadre de comandament indica fins a quin punt els estats membres i els països de l'Àrea Europea de Lliure Comerç (AELC) implementen les normes de la UE que estan allà per ajudar els ciutadans a prosperar en el mercat únic; com els estats membres cooperen en una sèrie d'àmbits polítics on la coordinació és essencial; i quanta informació i assistència proporcionen als ciutadans i les empreses sobre les seves oportunitats a Europa.

El marcador proporciona informació específica del país i analitza amb detall com funcionen determinades eines de govern i s'apliquen polítiques a cada país. L'abast del quadre de comandament del mercat únic s'ha ampliat a dues àrees polítiques específiques: la contractació pública i els serveis postals.

Principals conclusions

Un gràfic de "semàfor" mostra d'un cop d'ull el rendiment dels diferents estats membres pel que fa a les eines de governança i els àmbits polítics supervisats, inclosa la correcta transposició de les directives de la UE, els procediments d'infracció, les xarxes de cooperació administrativa i diversos serveis d'informació i resolució de problemes.. La Comissió ha atorgat "targetes" vermelles, grogues i verdes en funció del seu rendiment en els camps indicats.

Dels 11 països de la UE que van tenir un rendiment millor que la mitjana de la UE en tots els àmbits monitoritzats, el resultat més impressionant el van aconseguir Estònia (8 "targetes verdes") i Finlàndia (7 "targetes verdes"). El rendiment dels estats membres va ser 31 vegades inferior a la mitjana, cosa que va provocar "targetes vermelles".

Els països de la UE han millorat significativament el seu rendiment des de l'última edició del Quadre de resultats (IP / 14 / 205). La Comissió ha donat ara 109 targetes verdes (en comparació amb les 99 del febrer del 2014), 106 grogues (en comparació amb les 94 del febrer del 2014) i 20 vermelles (des de les 30 del febrer del 2014). Això no inclou les xifres de contractació pública, ja que es publiquen per primera vegada.

anunci

Transposició

Durant els últims sis mesos, el dèficit mitjà de transposició -el percentatge de directives del mercat únic que no s'han transposat a temps a la legislació nacional- s'ha mantingut sense canvis en el 0.7%. Tot i haver-se adherit a la UE fa poc, Croàcia és la millor amb només un 0.1%, mentre que Itàlia va assolir el seu millor resultat (0.7%) reduint a la meitat el seu dèficit anterior. Grècia, Finlàndia i el Regne Unit també van aconseguir el seu millor resultat mai. En el costat negatiu, cinc estats membres es mantenen per sobre de l'objectiu de l'1%.

infraccions

Pel que fa als procediments d'infracció relacionats amb el mercat únic, la mitjana de la UE de casos pendents ha augmentat per primera vegada des del novembre de 2008, la qual cosa demostra que, després d'una disminució constant d'aquest nombre global (principalment a causa de l'establiment de sistemes de resolució de problemes primerencs com ara SOLVIT i EU-Pilot), la situació sembla que s'ha estabilitzat. Les principals preocupacions continuen sent principalment en els àmbits del medi ambient, la fiscalitat i el transport.

Contractació pública

La Comissió ha comparat diversos aspectes de la contractació pública als països de l'Espai Econòmic Europeu (EEE). Va examinar la taxa de participació dels licitadors, que dóna una indicació dels nivells de competència i burocràcia; l'accessibilitat de les licitacions als licitadors; i l'eficiència dels procediments de contractació. Els millors resultats de la UE en aquest sentit van ser Suècia, Luxemburg i Finlàndia; els pitjors van ser Itàlia, Grècia i Xipre. En conjunt, en els àmbits analitzats, 8 dels 12 estats membres de la UE que es van incorporar a la UE el 2004 i el 2007 tendeixen a tenir un rendiment inferior. Els resultats també posen de manifest diferències significatives en la qualitat dels informes dels estats membres.

Serveis postals

En l'àmbit dels serveis postals es pot observar que els temps de trànsit postal nacional són encara més ràpids a l'oest i el sud d'Europa que a l'est. El correu prioritari transfronterer de vegades pot costar el doble que l'equivalent nacional.

Els preus del correu nacional i transfronterer són força divergents a gairebé tots els estats membres. Finlàndia és l'únic país que no fa cap diferència entre el preu del lliurament dins del país o a un altre estat membre de la UE.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències