Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els països de la UE estan desmantellant les barreres al mercat únic europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140605PHT49003_originalDes de l’estiu passat, els països de la UE han intensificat els seus esforços per facilitar la vida, la feina o el negoci en un altre país de la UE, segons l’última edició del Quadre de puntuació del mercat únic publicat per la Comissió Europea avui (17 de juliol).

El quadre de puntuació indica fins a quin punt els estats membres i els països de l’Espai Europeu de Lliure Comerç (EFTA) implementen les normes de la UE que ajuden els ciutadans a prosperar al mercat únic; com cooperen els estats membres en diversos camps polítics on la coordinació és essencial; i quanta informació i assistència proporcionen als ciutadans i a les empreses sobre les seves oportunitats a Europa.

El quadre de puntuació proporciona informació específica per país i analitza detalladament el funcionament i les polítiques de determinades eines de governança que s’apliquen a cada país. L’abast del quadre de puntuació del mercat únic s’ha ampliat a dues àrees específiques de la política: contractació pública i serveis postals.

anunci

Principals conclusions

Un gràfic "semàfor" mostra d'un cop d'ull el rendiment dels estats membres en termes d'eines de governança i àrees polítiques controlades, inclosa la correcta transposició de directives de la UE, procediments d'infracció, xarxes de cooperació administrativa i diversos serveis d'informació i resolució de problemes. La Comissió ha donat "targetes" vermelles, grogues i verdes en funció del seu rendiment en els camps indicats.

Dels 11 països de la UE que van tenir un rendiment millor que la mitjana de la UE en totes les àrees controlades, el resultat més impressionant el van aconseguir Estònia (8 "targetes verdes") i Finlàndia (7 "targetes verdes"). 31 vegades el rendiment dels estats membres va ser inferior a la mitjana, cosa que va donar lloc a "targetes vermelles".

anunci

Els països de la UE han millorat significativament el seu rendiment des de l’última edició del marcador (IP / 14 / 205). Ara la Comissió ha donat 109 targetes verdes (en comparació amb les 99 del febrer del 2014), 106 grogues (enfront de les 94 del febrer del 2014) i 20 vermelles (menys del 30 del febrer del 2014). Això no inclou les xifres de contractació pública ja que es publiquen per primera vegada.

Transposició

Durant els darrers sis mesos, el dèficit mitjà de transposició –el percentatge de directives del mercat únic que no s’han transposat a la legislació nacional a temps– s’ha mantingut sense canvis en el 0.7%. Tot i haver entrat a la UE recentment, Croàcia obté els millors resultats amb només el 0.1%, mentre que Itàlia va assolir el seu millor resultat (0.7%) a la meitat del dèficit anterior. Grècia, Finlàndia i el Regne Unit també van assolir el millor resultat de la història. Com a aspecte negatiu, cinc estats membres es mantenen per sobre de l’objectiu de l’1%.

infraccions

En els procediments d'infracció relacionats amb el mercat únic, el nombre mitjà de casos pendents a la UE ha augmentat per primera vegada des del novembre del 2008, cosa que demostra que, després d'una constant disminució d'aquest nombre global (principalment a causa de l'establiment de sistemes de resolució de problemes primerencs com SOLVIT EU-Pilot), la situació sembla que s’ha estabilitzat. Les principals preocupacions continuen essent principalment les àrees del medi ambient, la fiscalitat i el transport.

Contractació pública

La Comissió ha comparat diversos aspectes de la contractació pública als països de l’Espai Econòmic Europeu (EEE). Es va examinar la taxa de participació dels licitadors, que dóna una indicació dels nivells de competència i de la burocràcia; l'accessibilitat de les ofertes als licitadors; i l’eficiència dels procediments de contractació. Els millors intèrprets de la UE en aquest sentit van ser Suècia, Luxemburg i Finlàndia; els pitjors van ser Itàlia, Grècia i Xipre. En general, a les àrees analitzades, 8 dels 12 estats membres de la UE que es van adherir a la UE el 2004 i el 2007 tendeixen a tenir un rendiment inferior. Els resultats també posen de manifest diferències significatives en la qualitat dels informes per part dels estats membres.

Serveis postals

En el camp dels serveis postals es pot observar que els temps de trànsit postal nacionals són encara més ràpids a l'oest i al sud d'Europa que a l'est. El correu prioritari transfronterer de vegades pot costar el doble que l'equivalent nacional.

Els preus del correu nacional i transfronterer són força divergents en gairebé tots els estats membres. Finlàndia és l'únic país que no fa cap diferència entre el preu de l'enviament dins del país o cap a un altre estat membre de la UE.

Més informació

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències