Connecteu-vos amb nosaltres

Demografia

Dinamarca i Alemanya, els majors guanyadors de la integració europea des de la creació del mercat únic de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

euro-llampL'economia alemanya presenta un augment anual de 37 milions des de la formació del mercat únic el 1992 (tots els països fundadors se’n beneficien), una integració més profunda suposa majors beneficis.

Des del 1992, l’augment de la integració europea al mercat únic de la UE ha tingut un impacte positiu en el creixement econòmic de tots els països fundadors. Això és especialment cert per a Alemanya. Entre 1992 i 2012, la convergència europea ha ajudat a que el producte interior brut (PIB) real a Alemanya augmenti una mitjana de 37 milions per any. Això es tradueix en un augment anual dels ingressos de 450 per càpita. Dinamarca va ser l'únic país que va experimentar un augment més fort durant el mateix període. L'impacte del mercat únic en el creixement varia considerablement d'un país a un altre. Per exemple, en funció del grau de desenvolupament de les relacions comercials o de la capacitat d'adaptació de l'economia nacional als desenvolupaments econòmics de la UE. Com a regla general, com més profunda és la integració, més beneficis econòmics veiem. Aquests són els resultats d’un estudi recent realitzat per Prognos AG per al Bertelsmann Stiftung.

Les taxes més altes de creixement del PIB relacionat amb la integració de tots els països fundadors del mercat únic de la UE van ser a Dinamarca, amb 500 per càpita a l'any. Alemanya ocupa el segon lloc, seguida d’Àustria (280), Finlàndia (220) i després Bèlgica i Suècia (tots dos 180). No obstant això, els països del sud de la UE van experimentar un creixement significativament inferior. L'augment mitjà anual dels ingressos que es pot atribuir a una integració europea més profunda és 80 per càpita a Itàlia, 70 tant a Espanya com a Grècia, i 20 a Portugal. La convergència europea va ajudar sobretot aquells països que tenen vincles econòmics molt estretos amb la resta de països de la UE i que, per tant, també han experimentat fluctuacions econòmiques que estan en línia amb la mitjana a tota la UE.

anunci

Un mercat únic basat en la lliure circulació de mercaderies, persones, serveis i capitals té un paper vital en la integració europea. Aquestes quatre llibertats fonamentals eliminen les barreres comercials entre els països implicats i abaratixen les importacions, cosa que al seu torn augmenta el poder adquisitiu dels consumidors. D’aquesta manera, el mercat únic permet a les empreses produir per a un mercat més gran i reduir encara més els preus gràcies a la producció en massa. A més, la mobilitat transfronterera de treballadors i capital significa que es poden desplegar factors de producció en zones on poden tenir un valor més gran, proporcionant de nou un estímul de creixement addicional.

L’objectiu principal de la creació d’un mercat comú era aconseguir una major prosperitat econòmica dels ciutadans. El nostre mercat comú ha assolit aquest objectiu. "El mercat únic de la UE és el cor de la integració europea i impulsa el creixement econòmic en tots els estats membres de la UE", va dir Thieß Petersen, expert en economia de Bertelsmann Stiftung. Els efectes positius d’una major integració de la UE, que demostra l’estudi a llarg termini, haurien d’encoratjar la UE a aprofundir encara més en el mercat únic.

Hi ha perspectives per estimular un nou creixement, en particular ampliant els mercats de serveis i de treball europeus. El mercat comú de béns ja funciona molt bé, mentre que el sector serveis deixa molt a desitjar. Tot i que actualment els serveis representen el 70% del PIB europeu, només representen el 20% del comerç transfronterer entre països de la UE. Les mesures adequades per estimular la prestació de serveis transfronterers a la UE serien una millor estandardització dels serveis i la plena aplicació de la Directiva de serveis. A més, un reconeixement ràpid i no burocràtic de les titulacions i títols del país d’origen, una millor informació transfronterera sobre les ofertes de feina i una millor portabilitat de les prestacions de seguretat social podrien augmentar la mobilitat laboral a la UE.

anunci

Metodologia d’estudi

Per tal de quantificar l'impacte del mercat únic europeu en el creixement, l'estudi va mesurar la integració europea basant-se en el seu propi índex. Això va demostrar que els vincles econòmics són estrets entre els diferents països. L'índex es va calcular per al període comprès entre 1992 i 2012, per a 14 estats membres de la UE-15 (no ha estat possible construir un índex fiable per a Luxemburg a causa de les grans mancances de dades). Mitjançant l’anàlisi de regressió, aquest estudi va dur a terme una avaluació economètrica de l’impacte que els increments de l’índex d’integració podrien haver tingut sobre les taxes de creixement del PIB real per càpita. La fase posterior va consistir en calcular com s’hauria desenvolupat el PIB per càpita dels 14 països, si la integració europea no hagués progressat des del 1992.

Demografia

Els diputats europeus insten els estats membres a que arribin a un acord sobre la lluita contra les crisis de migració

publicat

on

Els diputats diputats diuen que ha arribat el moment que els líders de la UE prenguin una decisió sobre la qüestió ardent de la reforma de la política de migració de la UE.

En un debat que avalua els resultats de la darrera cimera de la UE del març, en presència del president del Consell Europeu, Donald Tusk i del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, els eurodiputats van insistir en la necessitat de tornar al paquet de migració de la UE a l’ordre del dia de les properes cimeres. demaneu als líders de la UE que assoleixin un gran avenç i defineixin una posició comuna

Entre altres mesures, els diputats europeus van demanar una millor protecció de les fronteres externes de la UE, introduint quotes nacionals per rebre immigrants i va reiterar la idea d'un pla Marshall per a l'Àfrica.

anunci

Els diputats també van destacar la necessitat de continuar amb la reforma de la zona euro, completant la Unió Bancària de la UE, incorporant el mecanisme europeu d’estabilitat en el marc comunitari, treballant cap a la capacitat fiscal de la zona euro i introduint un mecanisme per controlar la corrupció i l’estat de dret Països de la UE. Alguns eurodiputats volen que la situació a Hongria i Polònia es posi sobre la taula al Consell Europeu per a un debat entre els caps d’Estat o de govern.

Podeu veure el debat al ple aquí.

Feu clic als noms per veure vídeos de declaracions individuals

anunci

Donald Tusk, per al Consell

Jean-Claude Juncker, per a la Comissió

Manfred Weber (EPP, DE)

Maria João Rodrigues (S&D, PT)

Syed Kamall (ECR, Regne Unit)

Guy Verhofstadt (ADLE, BE)

Sven Giegold (Verds / ALE, DE)

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, EL)

Nigel Farage (EFDD, Regne Unit)

Harald Vilimsky (ENF, AT)

Tancament de Jean-Claude Juncker

Tancament de Donald Tusk

Seguir llegint

Demografia

#Migration I seguretat fronterera: Com Parlament està ajudant a mantenir a Europa segura

publicat

on

20160708PHT36567_width_600La crisi migratòria va mostrar que no es pot tenir una zona de Schengen de lliure circulació sense fronteres externes forts. Segons l'última enquesta de l'Eurobaròmetre, 71% dels europeus volen que la UE ha de fer més per protegir aquestes fronteres. Parlament està treballant en una sèrie d'iniciatives per reforçar els controls.

El que el Parlament està treballant en

Els eurodiputats van aprovar al juliol 6 plans per establir una sistema de control de fronteres de la UE, Que reuneix Frontex i la gestió de les fronteres nacionals autoritats de l'Agència de fronteres de la UE. Les autoritats nacionals seguiran gestionar les seves fronteres en una base del dia a dia, però, si les seves fronteres exteriors de la UE estan sota pressió, que serà capaç d'obtenir ajuda de la frontera Europea i l'Agència de guardacostes de desplegar ràpidament els equips de guàrdia de fronteres van agrupar per a aquells fronteres. Un cop Consell aprova la proposta, que podria entrar en vigor aquesta tardor.

anunci

membre de PPE de Letònia Artis Pabriks, que s'encarrega de dirigir els plans a través del Parlament, va dir: "El Reglament de la Guàrdia Costera i de Fronteres garantirà que les fronteres externes de la UE siguin més segures i millor gestionades. No es tracta d'una bala de plata que pugui resoldre la crisi migratòria que la UE s’enfronta avui o restaura totalment la confiança a l’espai Schengen, però és molt necessari el primer pas ”.

A més Parlament està negociant amb el Consell perquè viatjar a l'estranger amb fins terroristes un delicte en tots els països de la UE. Això inclouria activitats com la formació o ser entrenat, la incitació al terrorisme o el finançament activitats terroristes.

El Parlament també està negociant amb el Consell una proposta per tenir els detalls de tots els ciutadans de la UE controlades amb bases de dades de documents perduts o robats a les fronteres aèries, marítimes i terrestres exteriors.

anunci

Sobre l'enquesta

L'enquesta es va realitzar entre les persones 27,969 de tots els països de la UE entre abril i 9 18 abril. Es va crear per a ser representatiu de la població com un tot.

A nivell de la UE, el 71% dels enquestats volia que la UE treballés més en la protecció de les fronteres exteriors en comparació amb 67% a Irlanda i 67% al Regne Unit. Marqueu aquí per esbrinar els resultats per a altres països.

Més informació

Seguir llegint

Demografia

#Eurostat: més de 5.1 milions de nadons nascuts el 2014: les dones van esdevenir primeres mares amb gairebé 29 anys de mitjana

publicat

on

a prova de nadons-1

En 2014, 5.132 milions de nadons han nascut a la Unió Europea, en comparació amb 5.063 milions en 2001.

Entre els estats membres, França va continuar registrant el major nombre de naixements (819 300 en 2014), per davant del Regne Unit (775 900), Alemanya (714 900), Itàlia (502 600), Espanya (426 100) i Polònia ( 375 200).

anunci

De mitjana a la UE, les dones que van donar a llum al seu primer fill a 2014 es van envellir gairebé 29 28.8 (anys). A l'altra banda dels estats membres, les mares primerenques són els més joves a Bulgària i el més antic d'Itàlia.

En general, la taxa de fecunditat a la UE va augmentar de 1.46 en 2001 1.58 que al 2014. Es va variar entre els estats membres de 1.23 a Portugal per 2.01 a França en 2014. Una taxa de fecunditat total de naixements entorn 2.1 vius per dona es considera que és el nivell de reemplaçament en els països desenvolupats: en altres paraules, el nombre mitjà de fills nascuts vius per dona requerit per mantenir constant en l'absència de migració cap a dins o cap a fora mida de la població.

Aquesta informació prové d'un article publicat per Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. Els indicadors de fertilitat es presenten en aquest comunicat de premsa mostren només una petita part de la gran quantitat de dades relacionades amb la demografia disponible a Eurostat.

anunci

 

eurostat

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències