Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

GMB exigeix ​​restricció de Carillion i altres dels contractes públics fins que es compensen en la llista negra 583 treballadors escocesos

COMPARTIR:

publicat

on

GMB-grim-segador1Opinió

L'oferta de compensació d'entre 15 i 20 milions de lliures és totalment insuficient per a les empreses amb beneficis abans d'impostos de 1.04 mil milions de lliures que han de posseir, netejar i pagar i, fins que ho facin, no haurien de treballar més a Escòcia, diu GMB.

GMB, el sindicat per a treballadors de la construcció, intensifica la campanya perquè Carillion i altres empreses quedin excloses de la licitació per a qualsevol altre contracte del sector públic a Escòcia fins que compensin els 582 treballadors a Escòcia que van incloure a la llista negra.

Aquest següent pas de la campanya GMB segueix una carta recent a les empreses de construcció escoceses del govern escocès que demanava la seva ajuda per donar a conèixer les directrius del govern escocès sobre llistes negres en relació als contractes del sector públic. Vegeu les notes als editors 1 per obtenir una còpia de la carta.

La carta diu que la "guia deixa clar que les empreses que s'han involucrat en llistes negres han comès un acte de mala conducta professional greu i haurien de ser excloses de la contractació pública, tret que puguin demostrar les mesures correctives adequades".

GMB planeja informar aquells que s’ocupen de la licitació de contractes públics que ni Carillion ni les altres empreses que han inclòs a la llista negra encara no han pagat cap indemnització i que, segons aquestes directrius, han d’estar excloses de la contractació pública fins que no ho facin. La llista negra va sortir a la llum quan el 2009 l’ICO va apoderar-se d’una base de dades de 3,213 treballadors de la construcció i activistes mediambientals de l’Associació Consultora, utilitzada per 44 empreses per buscar nous reclutes i mantenir-se fora de l’ocupació dels activistes sindicals i de seguretat i salut.

El juliol de 2014, Leigh Day, que actuava per GMB, va iniciar una acció al Tribunal Suprem de Londres per demanar una indemnització per a 122 membres de GMB a la llista negra de Carillion i altres empreses. A les reclamacions de GMB se sumen 449 reclamacions d'altres sindicats i partits.

anunci

Al juny de 2014, les converses entre GMB i advocats que representaven vuit empresaris de la construcció sobre un pla de compensació per a 3,213 treballadors de la llista negra es van trencar al juny per la quantitat de diners que els empresaris van ingressar al pla. Els vuit empresaris de la construcció són Balfour Beatty, Carillion, Costain, Kier, Laing O'Rourke, Sir Robert McAlpine, Skanska UK i VINCI PLC.

Després del trencament de les converses, aquests empresaris van anunciar que seguiran unilateralment un pla que les estimacions de GMB costaran a aquests empresaris entre 15 i 20 milions de lliures esterlines. Això suposa menys del 2% dels beneficis combinats de les vuit empreses constructores de les converses.

Fins ara 1,724 dels 3,213 de la llista saben que estan a la llista negra. 467 van ser identificats per ells mateixos pels seus sindicats. 570 casos estan coberts per reclamacions al Tribunal Superior. L'ICO va contactar directament amb altres 1,257 i d'aquests 776 se'ls ha enviat una còpia dels seus fitxers. Això deixa 1,489 encara per rastrejar. Encès 15th abril l'ICO va dir: "No tenim previst escriure a cap altra gent, ja que creiem que hem escrit a tothom a qui podem estar segurs de tenir informació actualitzada".

Harry Donaldson, secretari de GMB Scotland, va dir: "Els diners públics no haurien d'anar a empreses com Carillion que s'han involucrat en llistes negres fins que hagin depurat la seva culpa.

El govern escocès ha pres un fort lideratge en demostrar que les empreses que figuren a la llista negra no mereixen l'oportunitat de licitar contractes públics.

La llei actual permet als governs i les autoritats locals prohibir aquestes empreses de les llistes de licitació. La Directiva de contractació de la UE de 2014 només reforçarà la seva posició. La posició del govern escocès afegeix un greu pes al fet que la inclusió en llistes negres es considera una "inconducta greu" a la llei de contractació.

Tot el que no sigui treure aquestes empreses de les llistes de licitacions a Escòcia és impensable fins que facin una oferta decent per compensar les que van incloure a la llista negra.

Carillion i la resta d’empreses encara no han compensat les que van incloure a la llista negra. Es troben davant de l’alt tribunal de Londres al novembre, mentre els treballadors els sol·liciten danys i perjudicis.

Es calcula que la indemnització total que van oferir al juny és d'entre 15 i 20 milions de lliures esterlines. Això suposa menys de 3 milions de lliures per empresa. Això és totalment inadequat per fer front als devastadors danys infligits a les persones a la seva vida laboral i a la colossal invasió de la seva intimitat.

Les empreses haurien de serioses i restituir-se adequadament i tancar el llibre sobre aquest vergonyós capítol.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències