Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La Comissió Europea adopta acord d'associació amb els Països Baixos sobre l'ús de Fons Estructurals i els Fons d'Inversió per al creixement i l'ocupació en 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

belgaimage-60326960_euroLa Comissió Europea ha adoptat un acord de col·laboració amb els Països Baixos que estableix l'estratègia per a un ús òptim dels fons estructurals i d'inversió europeus a tot el país. L'acord d'avui obre el camí per invertir 1.4 milions d'euros en finançament total de la política de cohesió sobre 2014-2020 (preus actuals, inclosos els fons de cooperació territorial europea i l'assignació per a la Iniciativa per a l'ocupació juvenil). Els Països Baixos també reben 607 milions d’euros per al desenvolupament rural i 102m d’EUR per a la pesca i el sector marítim.

Les inversions de la UE ajudaran a afrontar l’atur i impulsaran la competitivitat i el creixement econòmic mitjançant el suport a la innovació, la formació i l’educació a les ciutats, ciutats i zones rurals. També fomentaran l’emprenedoria, lluitaran contra l’exclusió social i ajudaran a desenvolupar una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient.

El estructural i de Fons d'Inversió (ESIF) són:

• El Fons Europeu de Desenvolupament Regional

• El Fons Europeu de Pesca Marítima i

anunci

• El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural

Comentant l’adopció, el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: “Avui (22 d'agost) hem adoptat un pla d'inversió estratègic i vital que estableix Els Països Baixos en el camí cap a llocs de treball i creixement per als propers anys 10. Aquest acord de col·laboració reflecteix la Comissió Europea i Holanda' determinació conjunta per fer un ús més eficient del finançament de la UE. Les nostres inversions han de ser estratègiques, segons la nova política de cohesió, centrada en l'economia real, en el creixement sostenible i la inversió en les persones. Però la qualitat i la velocitat no són l’objectiu primordial i en els pròxims mesos ens dediquem plenament a negociar el millor resultat possible per a les inversions dels fons estructurals i d’inversió europeus a 2014-2020. Cal un compromís de totes les parts per assegurar la posada en marxa de programes de bona qualitat. "

Als Països Baixos, Hahn va afegir: "Aquesta estratègia d'inversió es basa en la contribució important Els Països Baixos ja està fent per ajudar la UE a complir els seus objectius de creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu. Els Països Baixos Ara té una base ferma en aquest Acord de col·laboració que cobreix tots els fons estructurals i d'inversió i dóna una orientació estratègica als futurs programes que serviran de palanca per desenvolupar encara més el potencial innovador de les pimes holandeses i ajudaran a preparar el camí per a un canvi cap a un l’economia del carboni i, per tant, contribueixen La competitivitat global dels Països Baixos. Els fons de l'IES estan ajudant Holandès regions i ciutats per afrontar aquests reptes".

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va afegir: "Vull felicitar els Països Baixos per l’adopció del seu Acord de col·laboració. Per augmentar encara més la seva taxa d’ocupació, els Països Baixos han d’utilitzar el seu potencial laboral no utilitzat. Això significa ajudar els grups més vulnerables, com ara els discapacitats i els immigrants, així com els joves i les dones, a integrar-se al mercat laboral. Per tant, estic especialment satisfet que, després de negociacions constructives, les autoritats holandeses hagin decidit dedicar 71% del Fons Social Europeu a 2014-2020, és a dir, 361m sobre un total de 507m €, amb aquest objectiu. Les eines més importants seran la reconversió, les rutes de treball a treballar i el coaching individual. 101m €, o 20% de l'ESF, donarà suport a les empreses i empleats amb l'objectiu de crear un entorn de treball que permeti als treballadors més grans mantenir-se actius durant més temps."

Dacian Cioloş, comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, va dir: “L'acord d'associació holandès recentment adoptat representa un veritable pas endavant, ja que aborda amb èxit les necessitats específiques de les zones rurals i indica com assolir els objectius marcats. Estic encantat de veure que la millora de la sostenibilitat, l'enfortiment de la competitivitat i la millora de la innovació són el nucli de l'estratègia dels Països Baixos per al desenvolupament del sector agrícola i les zones rurals. Celebro el fet que les autoritats holandeses hagin posat èmfasi en la simplificació i el desenvolupament de la innovació també orientada a l'energia, el clima, el medi ambient i la sostenibilitat quan preparen el seu programa de desenvolupament rural 2014-2020. Això garantirà que els mitjans necessaris es concentrin en les prioritats i hauria de fer més eficaç la implementació del programa.

Maria Damanaki, comissària d'Afers Marítims i Pesca, va dir:

"El Fons Europeu Marítim i de Pesca té com a objectiu invertir en activitats econòmiques que crearan llocs de treball a les comunitats locals. La Comissió celebra molt que els Països Baixos hagin optat per centrar-se en la innovació: el país és un dels líders europeus pel que fa a la innovació en energia oceànica, mineria d'aigües profundes, biotecnologia blava i protecció costanera. Els Països Baixos també estan promovent tècniques de pesca innovadoresper fer la pesca més respectuosa amb el medi ambient. Aquests sectors poden desbloquejar el tipus de creixement i ocupació que Europa necessita. I Brussel·les no prescriurà com s’hauria de gastar cada centau: aquells que coneguin millor el seu ofici, la seva indústria i les seves regions haurien de decidir on i com s’hauria de gastar el finançament per a un futur sostenible.".

Tots els estats membres han presentat els seus acords de col·laboració a la Comissió. L’adopció d’aquests acords s’aplicarà després d’un procés de consulta.

Més informació

MEMO en els acords d'associació i els programes operatius
Política de cohesió i Països Baixos
Acord de col·laboració entre la Comissió Europea i els Països Baixos i resum

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències