Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La Comissió Europea anuncia mesures de suport d'emergència per al sector de la llet

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

MelkkarussellLa Comissió Europea ha anunciat avui (28 d’agost) que obrirà ajuts a l’emmagatzematge privat de mantega, llet desnatada en pols (SMP) i determinats formatges per tal de pal·liar l’impacte de les restriccions russes a les importacions de productes lactis de la UE i limitar els efectes negatius al mercat interior. La Comissió també ha confirmat que el període d'intervenció pública de mantega i SMP s'estendrà fins a finals d'any.

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Cioloș, ha explicat: “Els senyals de preus al mercat lacti europeu mostren que la prohibició russa comença a afectar aquest sector. En diversos estats membres s’estan perdent els ingressos per exportació i cal trobar nous punts de venda. El sector lacti europeu necessita temps i ajuda per adaptar-se, de manera que anuncio avui un suport específic al mercat, que se centrarà en la llet en pols, la mantega i els formatges exportats. Si cal, seguiran altres mesures".

El comissari va continuar dient:En els propers dies presentaré també als estats membres i al Parlament Europeu una primera anàlisi completa de l’impacte a curt i mitjà termini d’aquesta prohibició russa en tots els principals sectors agroalimentaris europeus, juntament amb una visió general de les opcions polítiques. De nou, el meu missatge als productors de la UE avui és clar: on apareguin riscos materials de desestabilització del mercat, continuaré utilitzant la nova PAC per actuar preventivament per estabilitzar el mercat".

anunci

La Comissió proporcionarà ajudes per a l’emmagatzematge privat de mantega i SMP per cobrir els costos diaris d’emmagatzematge d’aquests productes durant 3-7 mesos. La setmana que ve es presentarà al Comitè un projecte d’acta d’aplicació per a una votació formal.

Atesa la importància de certs formatges en el valor de les exportacions de la UE a Rússia (per valor de prop de 1 milions d’euros el 2013), la Comissió vol estendre aquesta mesura als formatges. Les normes sobre PSA per al formatge i l’ampliació del període d’intervenció es regularan mitjançant una llei delegada que la Comissió presentarà en un futur proper segons les normes de mercat d’emergència establertes a la reforma de la PAC de l’any passat.

Fons

anunci

L’ajut a l’emmagatzematge privat és una mesura prevista per a la mantega i el SMP segons les normes de mercat existents de la Política Agrària Comuna (PAC), mitjançant les quals la Comissió ajuda a finançar el cost de l’emmagatzematge temporal durant almenys 90 dies i no més de 210 dies. El CAP finança part del cost d’aquest emmagatzematge temporal (que inclou una tarifa fixa per tona, més una quantitat diària fixada per tona). Els productes en qüestió continuen sent propietat dels operadors, que són els responsables de vendre’ls quan surti d’emmagatzematge.

Atesa la importància de certs formatges en el valor de les exportacions de la UE a Rússia (per valor de prop de 1 milions d'euros el 2013), la Comissió vol estendre aquesta mesura als formatges. Atès que les normes de mercat existents en virtut de la PAC només preveuen el pagament de PSA per a formatges de mantega, SMP i DOP / IGP, caldrà mobilitzar mesures excepcionals per cobrir la varietat de formatges exportats a Rússia.

Les exportacions de productes lactis de la UE a Rússia l'any passat van valer 2.3 milions d'euros, sobretot en forma de formatge: 1 milions d'euros, però també per a preparacions alimentàries (CN 2106 90): 0.47 milions d'euros; butteroil de mantega: 0.14 mil milions d'euros; productes lactis frescos: 0.1 milions d'euros; productes acabats (1901 90): 0.09 milions d'euros; SMP: 0.07 milions d'euros; i sèrum en pols: 0.03 milions d’euros; 25 estats membres van exportar formatge a Rússia el 2013, però els principals exportadors de formatges de la UE a Rússia són NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR i LV.

Aquestes mesures per al sector lacti avui s’afegeixen a les mesures de suport al mercat d’emergència ja anunciades préssecs i nectarines l'11 d'agost (per valor de 32.7 milions d'euros) i fruites i verdures peribles (125 milions d’euros) el 25 d’agost.

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències