Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

2T 2014: taxa de vacants laborals de la zona euro estable: 1.7%, UE28 estable: 1.6%

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

euro_europeLa taxa de borsa de treball1 a la zona euro2 (EA18) va ser de l’1.7% el segon trimestre del 2014, sense canvis respecte al trimestre anterior, però va augmentar respecte a l’1.5% del segon trimestre del 2013, segons les xifres publicades per Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea. La taxa de borsa de treball a la UE282 va ser de l’1.6% el segon trimestre del 2014, també sense canvis respecte al trimestre anterior i va augmentar de l’1.5% del segon trimestre del 2013.

Fig1

* Dades de la UE27 fins al quart trimestre del 2009, dades de la UE4 del primer trimestre del 28. Les diferències entre les dues zones són molt inferiors a 2010 punts percentuals.

anunci

Al zona euro, la taxa de borsa de treball del segon trimestre del 2014 va ser de l’1.0% a la indústria i la construcció i del 2.2% als serveis. A la EU28 la taxa va ser de l'1.1% a la indústria i la construcció i del 2.1% als serveis.

Els estats membres

Entre els estats membres per als quals és comparable4 hi ha dades disponibles, es van registrar els índexs més elevats de vacants del segon trimestre del 2014 Germany (2.8%), Bèlgica (2.4%) i el Regne Unit (2.3%) i el més baix de Letònia (0.4%), Polònia (0.5% el primer trimestre del 2014), Portugal Espanya (tots dos un 0.6%).

anunci

Fig2

* Les dades de Grècia i Polònia es refereixen al primer trimestre del 2014.

Entre els estats membres per als quals hi ha dades disponibles per al segon trimestre del 20145, la taxa de vacants va augmentar en quinze, es va mantenir estable en quatre i es va reduir en set en comparació amb el segon trimestre del 2013. Els majors augments es van registrar a Xipre i la Regne Unit (ambdós +0.4 punts percentuals), el República Txeca, Germany Luxemburg (tots +0.3 pp), i la major disminució en Espanya (-0.3 pp) i Àustria
(-0.2 pp).

  1. L' taxa de vacants laborals (JVR) mesura la proporció del total de llocs vacants, expressada en percentatge:

JVR = (nombre de llocs de treball) / (nombre de llocs ocupats + nombre de llocs de treball).

A oferta d'ocupació es defineix com un lloc remunerat (de nova creació, desocupat o a punt de quedar vacant) per al qual l’empresari està prenent mesures actives per trobar un candidat adequat de fora de l’empresa en qüestió i està preparat per fer més passos i que l’empresari té la intenció d’ocupar immediatament o en un futur proper. Segons aquesta definició, una borsa de treball hauria d’estar oberta a candidats de fora d’una empresa. Tot i això, això no exclou la possibilitat que l’empresari contracti un candidat intern per al càrrec. Un lloc vacant que només estigui obert a candidats interns no hauria de ser tractat com una borsa de treball.

An lloc ocupat és un lloc remunerat dins d’una organització a la qual s’ha assignat un empleat.

Les taxes de vacants ocupen les seccions A a O de NACE Rev. 1 fins al quart trimestre del 2008 i les seccions B a S de NACE Rev. 2 des del primer trimestre del 2009. Aquests agregats es denominen "Economia sencera" per simplificar, fins i tot si s’exclouen l’agricultura, les activitats de les llars com a empresaris i les activitats d’organitzacions extraterritorials. Les seccions B a S de NACE Rev. 2 inclouen els sectors de la indústria (B a E), la construcció (F) i els serveis (G a N) juntament amb els serveis (principalment) no comercials (O a S).

  1. L’EA18 inclou Bèlgica, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Xipre, Letònia, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Àustria, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia i Finlàndia.

La UE28 inclou Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Croàcia, Itàlia, Xipre, Letònia, Lituània, Luxemburg, Hongria, Malta, els Països Baixos, Àustria, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia, Suècia i el Regne Unit.

Les taules també inclouen dades de Noruega, Suïssa i l'antiga República Iugoslava de Macedònia.

  1. Les taxes de vacants laborals dels agregats de la UE i de la zona euro es basen en dades dels estats membres, incloses les estimacions dels períodes recents quan encara no hi ha valors disponibles. Si només hi ha dades nacionals disponibles per a una subpoblació, per exemple, excloent unitats més petites o algunes activitats (vegeu la nota al peu de pàgina 4), aquesta subpoblació s’utilitza en el càlcul de la taxa de vacants laborals dels agregats.
  2. Això exclou Dinamarca, França, Itàlia i Malta per a les quals les ofertes de feina no cobreixen tota l'economia. A França i Itàlia, només s’enquesten unitats de negoci amb 10 empleats o més. A més, en el cas de l'administració pública, l'educació i la salut humana (NACE Rev. 2 seccions O, P i Q), les institucions públiques no estan cobertes. A Dinamarca, només s’enquesten les unitats de l’economia empresarial (NACE Rev 2, seccions B a N). A Malta, només s’enquesten unitats amb 10 empleats o més. França proporciona dades anuals amb una cobertura estesa a unitats amb menys de deu empleats dins dels sectors proporcionats. Les darreres dades disponibles (any de referència 10) indiquen una taxa de vacants de l’2012% per a l’economia coberta.
  3. Això exclou Grècia i Polònia.

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències