Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Instrument per a pimes de la UE: anunciats els primers 155 guanyadors de subvencions

COMPARTIR:

publicat

on

eu-financing-innovationLa Comissió Europea ha publicat avui (18 de setembre) un document llista de les 155 petites i mitjanes empreses (pimes) que seran les primeres a beneficiar-se del seu nou instrument per a pimes de 3 milions d’euros. 155 pimes de 21 països rebran cadascuna 50,000 € per finançar estudis de viabilitat dels seus projectes, i també es poden beneficiar de fins a tres dies de coaching empresarial. Després d'això, els seus projectes es podran considerar per obtenir un suport financer de la Comissió per valor de fins a 2.5 milions d'euros.

Recerca, Innovació i Ciència Máire Geoghegan-Quinn va dir: “Les pimes innovadores ajudaran a recuperar l'economia europea, creant ocupació duradora i productes i serveis excel·lents. Aquest nou instrument s'adreça a projectes realment innovadors, amb una forta oportunitat de negoci i un concepte sòlid per portar-los al mercat”.

L'instrument per a les pimes es va llançar en el marc de l'Horizon 2020, el nou programa de finançament de la recerca de 80 milions d'euros de la UE, per ajudar les petites empreses innovadores a aconseguir projectes innovadors del laboratori al mercat. S'hi poden presentar pimes d'estats membres o països associats a Horitzó 2020.

La resposta a la primera ronda de selecció va ser notable, amb 2662 propostes dels països participants a Horizon 2020 (IP / 14 / 876). L'avaluació realitzada per experts independents va mostrar que 317 de les propostes complien l'estàndard d'avaluació. D'aquests, el 155, o el 49%, han estat seleccionats per finançar-se.

Les pimes seleccionades es troben en una bona posició per tenir èxit a la segona fase del programa, en què els sol·licitants poden rebre entre 0.5 i 2.5 milions d’euros per finançar activitats d’innovació com demostració, proves, pilotatge, ampliació i miniaturització. Els beneficiaris també desenvoluparan el seu pla de negoci.

El 645 s’haurien de finançar al voltant de 2014 projectes en total. Aquest nombre pujarà a 670 el 2015. La convocatòria de propostes està oberta constantment i els propers terminis d’avaluació són el 24 de setembre i el 17 de desembre de 2014 per a la fase 1 i el 9 d’octubre i el 17 de desembre 2014 per a la fase 2.

Fons

anunci

Amb un pressupost de prop de 80 milions d'euros durant set anys, Horitzó 2020 és el programa de recerca i innovació més gran de la UE i preveu un finançament rècord per a les pimes. Es preveu que almenys un 20%, o gairebé 9 milions d'euros dels pilars "lideratge en tecnologies industrials" i "repte social" d'Horitzó 2020, beneficiïn directament les pimes en forma de subvencions, fins i tot mitjançant l'instrument SME.

A través de l’Instrument per a les pimes, la Unió Europea vol finançar les petites empreses més innovadores amb un alt potencial de creixement. L’Instrument val uns 3 milions d’euros en set anys i ofereix subvencions ràpides i senzilles per a estudis de viabilitat d’innovació empresarial (fase 1) i projectes de demostració (fase 2). Els conceptes madurs per a la inversió poden beneficiar-se, a més, d’assessorament en desenvolupament de negoci i altres serveis de suport (fase 3). El procés de sol·licitud és fàcil, però només els millors projectes poden esperar rebre finançament. Apte temes s’inclouen al programa de treball Horitzó 2020 sobre “Innovació en pimes”.

A més, la Comissió Europea i el Grup del Banc Europeu d’Inversions s’uneixen per animar els bancs i altres intermediaris financers a prestar o proporcionar recursos propis a empreses impulsades per la innovació a través d’InnovFin - Finances de la UE per als innovadors IP / 14 / 670). Altres empreses poden trobar accés al finançament sota COSME (vegeu IP / 14 / 851).

Més informació

Llista i mapa dels beneficiaris de l’Instrument per a Pimes
Instrument PIME
Sol·liciteu el finançament de l’Instrument per a pimes
Twitter @ EU_H2020

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències