Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Obtenció de la Iniciativa Europea de Joves per lliurar treballs

COMPARTIR:

publicat

on

ideawebEls estats membres de la UE han de fer un ús més eficient de 6 bilions d’euros en fons de la UE per facilitar la transició de l’educació als llocs de treball per a joves i fomentar l’emprenedoria, va instar els eurodiputats al debat de dimecres (17 de setembre) sobre la Iniciativa Europea per a la Joventut. Alguns van defensar la simplificació dels procediments de finançament, l’ús compartit de les millors pràctiques i la promoció d’aprenentatges, mentre que d’altres van instar els estats membres a fer més per explotar el potencial de creació d’ocupació de les noves tecnologies d’estalvi energètic i ecològiques.

"La Iniciativa Europea per a la Joventut té un potencial per trencar el cicle negatiu de l'atur entre els joves", va dir David Casa (MT) del grup PPE. Va lamentar que els fons no s'haguessin desplegat anteriorment i va instar els estats membres de la UE a utilitzar-los de manera eficient per crear llocs de treball. "La UE també pateix una cultura empresarial deficient: també s'hauria d'animar els joves a crear empreses i, finalment, a convertir-se en empresaris", va afegir.

"Els estats membres s'enfronten a obstacles en la implementació dels plans de treball, ja que els procediments de finançament són massa complicats", va subratllar Jutta Steinruck (DE) per al grup S&D. També va demanar "una millor visió general de com es gasten els diners, amb una estratègia que s'allargui almenys fins a l'any 2016" i va emfatitzar la necessitat de centrar-se en llocs de treball dignes, especialment en el sector "verd".

"No hi ha una solució única per al problema de l'atur juvenil a la UE. El paper de la Comissió no hauria de ser proporcionar una solució, sinó compartir idees i bones pràctiques", va dir Anthea McIntyre (Regne Unit), per el grup ECR. També va demanar més ànims a les pimes per emprar joves reduint les contribucions socials.

"Hem d'abordar la qüestió de la mobilitat dels joves treballadors. Els joves estan preparats per buscar feina en un altre lloc de la UE? Els empresaris també haurien de contractar fora dels seus propis estats membres", va dir Martina Dlabajová (CZ) del grup ALDE, suggerint que les empreses "haurien d'oferir als joves treballadors aprenentatges i formació professional permanent".

"Aquí tornem, parlant dels mateixos problemes antics i que res no canvia", va dir Inês Cristina Zuber (PT) en nom del GUE / NGL.

"Els joves són destruïts pel deute, no tenen perspectives que ocupar llocs de treball precaris: hem de crear llocs de treball adequats amb els drets laborals adequats", va insistir. "Un milió de joves a la UE no estan en formació, educació ni cap mena de tipus estan en camí de ser exclosos de la societat. Hem d’invertir 3 milions per crear llocs de treball en transició energètica i no oblidar els joves, perquè això suposaria oblidar el futur ", va instar Karima Delli (FR) per al grup Verds / EPT.
Jane Collins (Regne Unit), del grup EFDD, va dir que la UE "està fallant i el pla de treball també fracassarà". També va dir que "necessitaríem 21 milions, no només 6 mil milions ”, afegint que“ mantenir les portes obertes a la immigració fa que els joves puguin competir per obtenir feina ”.
Comissió i Consell

 

anunci

El comissari László Andor va dir que l’esquema estava en bon camí i donava resultats. Dels 34 programes, 26 ja havien estat adoptats el 2014; Aquest any s’han de comprometre 6.4 milions d’euros addicionals 4 milions estarien disponibles el 2015, va dir, i va afegir que la Iniciativa Europea per a la Joventut hauria de ser recolzada per millorar les condicions macroeconòmiques per obtenir millors resultats. implementant l’esquema, però els ministres són conscients que haurien de fer més. També va argumentar que molts problemes econòmics que afecten les taxes d'atur són cíclics.


Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències