Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Pressupost de la UE 2014 i 2015: quin és el problema? Per què importa?

COMPARTIR:

publicat

on

168820636What is the ‘payments’ problem?

President Barroso’s letter to the Italian Presidency of the EU Council focuses on current and recurrent payments problems. The EU budget consists of commitment appropriations and payment appropriations. Broadly speaking, commitments are usually higher than payment appropriations and do not constitute ‘real money’; they could be compared to the amount mentioned in a contract any household or private company es compromet a pagar en finalitzar qualsevol obra. Els pagaments, en canvi, són diners reals; són el que ha de pagar el pressupost de la UE, de nou, igual que qualsevol empresa domèstica o privada ha de pagar als constructors un cop finalitzada qualsevol obra contractada. Els pagaments directes als agricultors europeus i els pagaments per projectes finançats per la UE en el marc de la política de cohesió representen més del 80% del pressupost total de la UE.

In recent years, the budgetary authority (Council and European Parliament) have adopted annual payment appropriations for the EU that are consistently below the European Commission’s estimate of what is actually needed, despite the fact that the Commission’s proposals for the EU budget are always based on estimates from Member States themselves (how many farmers will get direct payments next year, how many Cohesion Policy projects are to be completed in each country next year etc).

Com a resultat, a finals de 2011, la Comissió es va veure incapaç de pagar uns bons legítims per valor d’uns 11 milions d’euros (principalment de la política de cohesió) i va ajornar el pagament fins al gener de l’any següent. Tot i això, en fer-ho, el pressupost de la UE per al 2012, que ja no era suficient per cobrir totes les necessitats estimades de la Unió, va haver de pagar primer els 11 milions d'euros a partir del 2013 abans de començar a pagar les factures del 2014.

A finals de 2012, la Comissió va haver de revertir uns 16 milions d’euros de factures al 2013 i, el 2013, es van reportar 26 milions d’euros al 2014, reduint cada vegada més el que es podria fer amb un pressupost ja insuficient.

Why don’t you simply lower commitments? That would solve the problem.

Els crèdits de compromís són compromisos polítics per proporcionar finançament a les prioritats clau de la UE en els anys actuals i futurs. Els 28 estats membres han acordat invertir en diverses polítiques (investigació, desenvolupament rural, suport a les empreses) que són claus per a la recuperació econòmica i la prioritat ara ha de ser complir aquest acord. La reducció dels compromisos suposaria tornar al que ja s’ha acordat en un moment en què es necessita desesperadament la inversió. Per tant, el debat s’hauria de centrar a abordar el dèficit de crèdits de pagament, que són necessaris perquè els projectes, seleccionats i gestionats pels mateixos estats membres, que realment s’han completat correctament, es poden pagar.

anunci

Per què és un problema ara i no fa dos anys?

La Comissió Europea només pot fer molt per complir els seus compromisos legals si no té prou recursos. Durant més de dos anys, la Comissió no ha deixat cap pedra pressupostària pendent de pagar les factures incorregudes pels estats membres, investigadors, pimes, etc. a tot Europa, per exemple, posposant pagaments menys urgents, pressupostos rectificatius, reassignació interna de recursos i mesures de reducció de costos . Tot i això, això no és ni sòlid ni sostenible. Per tant, el nostre objectiu és estabilitzar l'import de les factures impagades a finals del 2014 i reduir gradualment aquest import en els propers anys.

Com es pot fer això?

El primer pas és adoptar el Consell i el Parlament Europeu la nostra proposta per al pressupost de la UE del 2015 as it stands, as well as a number of proposals to amend the 2014 EU budget. So far, the Council has called for a €2bn cut in our proposal for 2015 and has not adopted its position on various draft amending budgets, hence President Barroso’s letter to the Italian Presidency.

El projecte clau de pressupost rectificatiu (DAB3 / 2014) proposes a €4.7bn increase in the EU budget (but increases Member States’ GNI contributions to the budget by only just over €100 million) to face payment shortages in several programmes. In his letter, President Barroso recalls that his agreement to the 2014-2020 Multiannual Financial Framework was “conditional on (the Commission) being able to exploit the flexibility in the budget so as to make full use of the agreed amounts”. It is now time for member states to deliver on what they unanimously agreed upon with the consent of the European Parliament.

Alguns argumenten que la vostra proposta per al 2015 s’acosta perillosament als límits màxims de despesa del període 2014-2020, que no deixa espai per a la flexibilitat per a esdeveniments imprevistos.

Deixar marges entre els crèdits de pagament i els topalls de pagament era especialment necessari en el passat, quan pràcticament no hi havia instruments de flexibilitat en el pressupost de la UE. No obstant això, en el nou marc financer, el pressupost de la UE està equipat amb diversos instruments de flexibilitat (com ara el marge de contingència). Per tant, ja no és necessari disposar de grans marges, sempre que siguem capaços d’aprofitar al màxim la flexibilitat disponible. Aquest va ser un dels punts clau de l’acord sobre el marc financer plurianual 2014-2020: sostres més baixos que en el passat, però plena flexibilitat. Aquest era un tema important per a la Comissió i el Parlament Europeu, i era una condició per al seu acord. No necessitem marges per al 2015. Necessitem la quantitat total disponible per aturar la bola de neu cada vegada més gran de les factures impagades.

This sounds like a typical internal ‘Brussels’ issue: institutions wrangling among themselves on an issue that is far away from European taxpayers!

En realitat, això té conseqüències de gran abast a tota Europa. Com que només s’utilitza el 5-6% del pressupost de la UE per cobrir els costos corrents de les institucions de la UE, més del 90% del pressupost de la UE es remunta a regions europees, empreses privades, investigadors, estudiants, ONG i altres. Els beneficiaris més petits de fons de la UE inverteixen diners en projectes que poden abastar diversos anys, assegurant-se que la UE pagarà la seva quota acordada. Votant a la UE els pressupostos inferiors a l’avaluació objectiva de les necessitats de pagament perjudiquen els beneficiaris dels fons de la UE. No és just per als beneficiaris europeus que llancin projectes de bona fe i que, amb raó, esperen que la UE compleixi els seus compromisos. La UE sempre pagarà les seves factures, però el retard en el pagament (d’això estem parlant) pot perjudicar a les pimes, les ONG i altres: tret que s’adopti el projecte de pressupost rectificatiu clau i la nostra proposta de pressupost de la UE del 2015 sense retallades ni retards, subvencions a Els estudiants Erasmus es veuran afectats, l’escassetat de recursos a la política de cohesió perjudicarà els beneficiaris més vulnerables, els projectes de ciència i investigació estan bloquejats actualment a causa de la manca de crèdits de pagament i els projectes d’ajuda humanitària a tot Àfrica continuaran endarrerint-se.

I quins són els passos següents?

After the European Parliament’s adoption of its position on the 2015 budget, 21 days of conciliation will start between the Council, the Parliament and the Commission to reach an agreement on the 2015 EU budget and on the proposed various 2014 amending budgets.

Més informació

‘(not) Enough is (not) enough!’: Budget Commissioner Jacek Dominik’s speech on the budget’s payment shortages
Web de la DG BUDG
Carta del president Barroso a la presidència italiana del Consell de la UE sobre l'escassetat de pagaments pressupostaris de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències