Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les regions més pobres que lluiten per posar-se al dia en les economies avançades, diu l'OCDE

COMPARTIR:

publicat

on

gràfic de la versió petitaEls nivells de vida continuen divergint en molts països econòmicament avançats a mesura que les regions més pobres lluiten per posar-se al dia amb les més riques. Segons una nova investigació de l'OCDE, la meitat dels 34 països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha vist com la diferència d'ingressos entre les seves regions més pobres i les més pobres s'havia ampliat des de la crisi del 2008.

El Perspectives regionals de l'OCDE 2014 mostra que en deu països de l'OCDE, més del 10% de l'augment nacional de l'atur des de la crisi es va concentrar en una regió.

Algunes de les desigualtats d’ingressos més fortes apareixen a les grans ciutats. L’OCDE recomana una millor gestió de les zones urbanes, on viuen dues de cada tres persones, com a forma de millorar la prosperitat i reduir les desigualtats. Les ciutats ben gestionades poden millorar l’eficiència i la productivitat dins dels seus límits i a les zones circumdants reduint els temps de desplaçament, fent més segurs els carrers, reduint la contaminació atmosfèrica i millorant l’accés als serveis públics.

"El motor de convergència regional s'ha estancat des de la crisi. Les persones que viuen a diferents regions no senten els estàndards nacionals de benestar per igual ", va dir el secretari general de l'OCDE, Angel Gurría, presentant dos nous informes sobre les regions al 12th Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les. "Una inversió pública més intel·ligent, especialment a les ciutats, i reformes d'estructures de govern local obsoletes ajudarien a solucionar-ho".

L'àrea de l'OCDE compta amb més de 140,000 governs subnacionals, sovint organitzats en estructures centenàries que condueixen a la fragmentació i a les ineficiències. Abordar aquests problemes podria ajudar a impulsar el creixement a nivell nacional i reduir les desigualtats regionals.

Un segon informe de l'OCDE, Com està la vida a la vostra regió, revela grans diferències en el benestar general entre 362 regions dels països de l'OCDE en examinar àrees que van des de la qualitat de l'aire i l'esperança de vida fins als ingressos per càpita, l'ocupació i l'accés a Internet. Mostra que:

  • Espanya i Itàlia presenten la disparitat regional més àmplia per desocupació i els Països Baixos, la menys. L’atur juvenil varia més a Itàlia.
  • La desigualtat regional en els ingressos de les famílies és més baixa a Àustria i més alta a Austràlia.
  • Les diferències regionals en l’esperança de vida han crescut a 18 de 30 països des del 2000. El nombre d’anys que una persona pot esperar viure a Portugal varia de gairebé quatre anys d’una regió a una altra. A Grècia, la variació és de només 11 mesos.
  • El sud-est d’Anglaterra es troba en el 20% superior de les regions de l’OCDE en ocupació, mentre que el nord-est d’Anglaterra es troba en el 30% inferior.
  • La regió francesa de la Baixa Normandia es troba entre el 20% més segur de les regions de l’OCDE, mentre que Còrsega es troba en el 10% inferior.
  • Més del 40% de les regions dels Estats Units tenen una quarta part de la seva població en risc de caure en la pobresa, en comparació amb menys d'una dècima de regions en economies europees comparables.

Variació regional de la taxa d’atur, 2013 

anunci

Podeu llegir més aquí sobre el treball de l'OCDE sobre les regions i podeu comparar nou indicadors de benestar a diferents regions de l'OCDE a la Web de benestar regional de l’OCDE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències