Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Les regions més pobres que lluiten per posar-se al dia en les economies avançades, diu l'OCDE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

gràfic de la versió petitaEls nivells de vida continuen divergint en molts països econòmicament avançats a mesura que les regions més pobres lluiten per posar-se al dia amb les més riques. Segons una nova investigació de l'OCDE, la meitat dels 34 països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha vist com la diferència d'ingressos entre les seves regions més pobres i les més pobres s'havia ampliat des de la crisi del 2008.

L' Perspectives regionals de l'OCDE 2014 mostra que en deu països de l'OCDE, més del 10% de l'augment nacional de l'atur des de la crisi es va concentrar en una regió.

Algunes de les desigualtats d’ingressos més fortes apareixen a les grans ciutats. L’OCDE recomana una millor gestió de les zones urbanes, on viuen dues de cada tres persones, com a forma de millorar la prosperitat i reduir les desigualtats. Les ciutats ben gestionades poden millorar l’eficiència i la productivitat dins dels seus límits i a les zones circumdants reduint els temps de desplaçament, fent més segurs els carrers, reduint la contaminació atmosfèrica i millorant l’accés als serveis públics.

anunci

"El motor de convergència regional s'ha estancat des de la crisi. Les persones que viuen a diferents regions no senten els estàndards nacionals de benestar per igual ", va dir el secretari general de l'OCDE, Angel Gurría, presentant dos nous informes sobre les regions al 12th Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les. "Una inversió pública més intel·ligent, especialment a les ciutats, i reformes d'estructures de govern local obsoletes ajudarien a solucionar-ho".

L'àrea de l'OCDE compta amb més de 140,000 governs subnacionals, sovint organitzats en estructures centenàries que condueixen a la fragmentació i a les ineficiències. Abordar aquests problemes podria ajudar a impulsar el creixement a nivell nacional i reduir les desigualtats regionals.

Un segon informe de l'OCDE, Com està la vida a la vostra regió, revela grans diferències en el benestar general entre 362 regions dels països de l'OCDE en examinar àrees que van des de la qualitat de l'aire i l'esperança de vida fins als ingressos per càpita, l'ocupació i l'accés a Internet. Mostra que:

anunci
  • Espanya i Itàlia presenten la disparitat regional més àmplia per desocupació i els Països Baixos, la menys. L’atur juvenil varia més a Itàlia.
  • La desigualtat regional en els ingressos de les famílies és més baixa a Àustria i més alta a Austràlia.
  • Les diferències regionals en l’esperança de vida han crescut a 18 de 30 països des del 2000. El nombre d’anys que una persona pot esperar viure a Portugal varia de gairebé quatre anys d’una regió a una altra. A Grècia, la variació és de només 11 mesos.
  • El sud-est d’Anglaterra es troba en el 20% superior de les regions de l’OCDE en ocupació, mentre que el nord-est d’Anglaterra es troba en el 30% inferior.
  • La regió francesa de la Baixa Normandia es troba entre el 20% més segur de les regions de l’OCDE, mentre que Còrsega es troba en el 10% inferior.
  • Més del 40% de les regions dels Estats Units tenen una quarta part de la seva població en risc de caure en la pobresa, en comparació amb menys d'una dècima de regions en economies europees comparables.

Variació regional de la taxa d’atur, 2013 

Podeu llegir més aquí sobre el treball de l'OCDE sobre les regions i podeu comparar nou indicadors de benestar a diferents regions de l'OCDE a la Web de benestar regional de l’OCDE.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències