Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Preparació del Consell de Ministres d'Economia i Finances, Luxemburg, 14 2014 octubre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

YrH2W + P70sol6wA2fIICDA ==El consell de ministres d’economia i finances de la UE (ECOFIN) tindrà lloc a Luxemburg el dimarts 14 d’octubre a les 11:30. La Comissió Europea estarà representada per Jyrki Katainen, vicepresident responsable dels afers econòmics i monetaris i de l'euro, Michel Barnier, vicepresident responsable del mercat interior i serveis, fiscalitat, duanes, auditoria, comissari antifrau i estadística Algirdas Šemeta i el comissari de planificació financera i pressupostos, Jacek Dominik.

Fiscalitat: intercanvi automàtic d'informació obligatori (ET)

S'espera que els estats membres arribin a un acord polític sobre la revisió de la Directiva de cooperació administrativa (vegeu IP / 13 / 530 MEMO / 13 / 533), que garantirà l’abast més ampli d’intercanvi automàtic d’informació a la UE. Aquesta proposta és fonamental per lluitar contra l'evasió fiscal i garantirà que la UE tingui una base legislativa sòlida per aplicar l'estàndard mundial d'intercanvi automàtic d'informació de comptes financers. Estats membres tenir va discutir la proposta a nivell tècnic it està prou avançat, inclosa la incorporació de garanties de protecció de dades, per buscar un acord polític i acordar un data d’implementació.

anunci

impostos sobre l'energia (ET)

Els ministres mantindran un debat d’orientació per veure si poden ajudar a avançar els debats a nivell tècnic sobre la revisió de la Directiva sobre fiscalitat de l’energia. El 2011, la Comissió va presentar una proposta per revisar les normes sobre la fiscalitat dels productes energètics i l'electricitat a la Unió Europea (vegeu IP / 11 / 468). Un element clau de la proposta era que l'impost sobre l'energia reflectiria tant el CO2 emissions del combustible i el seu contingut energètic. L'objectiu era també reestructurar la forma en què tributen els productes energètics i l'electricitat, de manera que es garanteixin condicions de joc equitatives per a les fonts d'energia.

Durant les negociacions del Consell, es van presentar moltes esmenes a la proposta, però cap de les versions esmenades i reduïdes de la proposta no va rebre el suport unànime necessari. Tot i les intenses negociacions, no hi ha hagut signes d'un compromís polític que fins i tot modernitzaria lleugerament les normes existents i les alinearia més amb els objectius de la política energètica i climàtica de la UE. La Comissió creu que els recents compromisos produïts pel Consell ja no estan en línia amb els objectius originals de la proposta de la Comissió i són decebedors en comparació amb els objectius originals de reformar la fiscalitat energètica.

anunci

Mesures de suport a la inversió (SOC)

Després del debat a la reunió informal dels ministres de Finances a Milà, la Comissió i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) informaran sobre la primera reunió del grup de treball per desenvolupar un projecte de gasoducte a la UE, que es reunirà el dia abans del Consell. S'ha creat un grup de treball especial per atendre les necessitats d'infraestructura reforçant la identificació i el desenvolupament de projectes com a mesura clau per promoure la inversió a Europa. El grup de treball està copresidit per la Comissió i el BEI i també està format per representants de tots els estats membres. 

El grup de treball busca crear un fòrum productiu que millori la compartició d’experiències i coneixements. Cobrirà àmbits clau com ara el coneixement i l’economia digital, el transport, la Unió energètica, la infraestructura social i els recursos i el medi ambient.

El grup de treball proporcionarà una visió general de les principals tendències i necessitats d'inversió en aquests sectors; analitzar les principals barreres i obstacles de la inversió; recopilar inversions estratègiques amb valor afegit de la UE que es puguin dur a terme a curt termini; i fer recomanacions per desenvolupar un gasoducte creïble i transparent a mitjà i llarg termini. El grup de treball elaborarà un informe per al Consell Europeu de desembre.

Comunicació de la Comissió sobre recerca i innovació com a fonts de creixement renovat (SOC)

Els ministres intercanviaran opinions sobre la Comunicació sobre recerca i innovació (R&I) com a fonts de creixement renovat que la Comissió va publicar al juny. La Comissió va destacar la importància de les inversions i reformes en R&I per a la recuperació econòmica a la UE i va fer propostes per ajudar els estats membres de la UE a maximitzar l'impacte dels seus pressupostos en un moment en què molts països encara s'enfronten a limitacions de despesa.

L’augment de la inversió en R + I és un motor de creixement provat, mentre que millorar l’eficiència i la qualitat de la despesa pública en R + I també és fonamental si Europa vol mantenir o assolir una posició de lideratge en molts camps del coneixement i tecnologies clau.

La Comissió s’ha compromès a donar suport als estats membres a l’hora de dur a terme reformes d’I + D més adequades a les seves necessitats, inclosa la prestació de suport polític, dades de nivell mundial i exemples de bones pràctiques.

Per més informació, feu clic aquí.

Seguiment de la reunió de ministres i governadors de finances del G20 del 9 al 10 d'octubre de 2014 i de les reunions anuals del FMI i del Grup del Banc Mundial del 10 al 12 d'octubre de 2014 a Washington (SOC)

La Presidència i la Comissió oferiran un resum de la reunió ministerial del G20 i de les reunions anuals del FMI i del Banc Mundial a Washington.

Contribucions bancàries en virtut de la Directiva de resolució i recuperació bancària / Reglament del mecanisme de resolució únic (SRM): Estat actual (CH)

La Unió Europea ha acordat noves normes de resolució per a tots els bancs de la UE (MEMO / 14 / 294). Ara és fonamental fer els fons nacionals de resolució establerts per la Directiva de recuperació i resolució bancària (BRRD) (MEMO / 14 / 297) i el Fons Únic de Resolució (SRF) establert pel Reglament del Mecanisme Únic de Resolució (MEMO / 14 / 295) una realitat.

La Comissió Europea està facultada per adoptar un acte delegat en les contribucions als fons de resolució nacionals sota BRRD i una proposta d'acte d'execució del Consell relativa als bancs dels bancs contribucions al Fons sola resolució en el marc del Reglament Mecanisme sola resolució (SRM). Tots dos actes tindran aclarir com i quant els bancs individuals pagaran cap als fons per tal de complir amb els nivells objectius fixats per la legislació.

Els serveis de la Comissió estan en procés de finalització dels textos, elements dels quals s'han discutit amb els experts del Parlament Europeu i els estats membres en reunions periòdiques. Aquest treball es va complementar amb una consulta pública de totes les parts interessades (see IP / 14 / 706).

El vicepresident Barnier informarà el Consell dels avenços realitzats amb la finalitat de concloureis un treball important el més ràpidament possible. Una finalització ràpida permetria una aplicació oportuna de tot el marc de resolució BRRD el gener de 2015.

Per més informació, feu clic aquí.

pressupost de la UE

El comissari de pressupostos, Jacek Dominik, subratllarà la necessitat d’abordar amb urgència els aspectes pressupostaris de la UE. Com l'autoritat pressupostària ha adoptat pressupostos anuals inferiors a les estimacions de la Comissió Europea sobre el que realment es necessita en els darrers anys, cada cop hi ha més factures que el pressupost de la UE no pot cobrir. Va arribar als 26 milions d’euros a finals de 2013 (d’un pressupost total de 136 milions d’euros). Jacek Dominik instarà els estats membres a respectar el seu compromís de pagar les factures dels projectes finançats per la UE que van seleccionar i gestionar ells mateixos, i recordarà l’esperit de l’acord per al període financer 2014-2020, que preveu una compensació pels límits de pagament més baixos ús dels sostres disponibles i de tots els instruments de flexibilitat en els pressupostos anuals de la UE (vegeu MEMO / 14 / 550).

Bancari

#SustainableFinance: el grup d'experts de la Comissió demana retroalimentació sobre el sistema de classificació a tota la UE

publicat

on

L' Grup d'experts tècnics sobre finances sostenibles creat per la Comissió al juliol, 2018 ha presentat una crida a comentaris sobre l'acció de la UE per desenvolupar un sistema de classificació unificat -o la taxonomia- per a activitats econòmiques mediambientalment sostenibles.

L'anunci prové de la UE Pla d'Acció Financera Sostenible que la Comissió va publicar el mes de març 2018 i seguiu les instruccions del Proposta legislativa de la Comissió sobre una taxonomia de la UE presentat el maig del 2018. Pas a pas, la Comissió identificarà activitats que es considerin "sostenibles", tenint en compte les pràctiques i iniciatives de mercat existents i recorrent als consells del grup d'experts tècnics.

En una primera iniciativa, el grup comparteix els seus resultats preliminars sobre com es podria establir aquest sistema de classificació, alhora que demana informació tècnica de les parts interessades i dels experts. Els participants seran convidats a comentar les primeres activitats proposades que contribueixen substancialment a la mitigació del canvi climàtic i a respondre preguntes sobre la usabilitat de la taxonomia.

anunci

L'objectiu final és desenvolupar un sistema que proporcioni a les empreses i als inversors una claredat sobre quines activitats es consideren sostenibles perquè prenguin decisions més informades. També es preveu una sèrie de tallers per recollir l'experiència tècnica de les parts interessades. La invitació per a comentaris hauria d'ajudar al grup d'experts tècnics a participar amb una àmplia gamma de grups d'interès i experts i es tancarà a 22 February 2019.

Més informació disponible aquí.

anunci
Seguir llegint

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

#ECOFIN - La Comissió celebra els avenços assolits en el camí cap a un sistema reformat de l'IVA de la UE

publicat

on

La Comissió Europea ha acollit amb beneplàcit els progressos realitzats pels estats membres sobre les millores necessàries per a què funciona la UE a l'Impost sobre el valor afegit (IVA).

La reunió dels ministres de finances de la UE a Luxemburg va veure acords sobre diversos arxius en aquest camp, tots els quals haurien d'ajudar en el funcionament quotidià d'un sistema de l'IVA de la UE que necessita urgentment una reforma de gran envergadura.

"Les noves xifres publicades per la Comissió fa poques setmanes mostren que els estats membres segueixen perdent 150 milions d'euros d'IVA cada any. Els acords d'avui són un pas més cap a la resolució d'aquest problema i el canvi de les normes de l'IVA per a millor. Ara és el moment d'aprofitar l'impuls i acordar solucions per als problemes més fonamentals que afronta el sistema avui en dia ", va dir el comissari d'Afers Econòmics i Financers, Tributari i Duanes, Pierre Moscovici després dels acords.

anunci

Les mesures acordades inclouen:

- Noves normes per millorar el funcionament dia a dia del sistema actual de l'IVA fins que no s'hagi implementat l'estratègia global de reforma de l'IVA. Aquestes anomenades "solucions ràpides" haurien de reduir els costos de compliment i augmentar la seguretat jurídica de les empreses. Un cop el Parlament Europeu hagi publicat el seu informe sobre aquest fitxer, les noves normes haurien de ser aplicables el 2020.

- Una nova mesura per permetre als estats membres alinear els tipus d’IVA que estableixen per a les publicacions electròniques, que actualment tributen al tipus estàndard a la majoria d’estats membres, amb el règim més favorable actualment vigent per a les publicacions impreses tradicionals. La decisió és l’últim pas per garantir que el tractament desigual dels dos productes (paper contra digital) esdevingui una cosa del passat. Aquest acord és de bon auguri per a les properes discussions sobre l'última proposta de la Comissió per garantir que els estats membres tinguin més flexibilitat per fixar els tipus de l'IVA com considerin oportú.

anunci

- Adopció formal de noves normes per intercanviar més informació i fomentar la cooperació en matèria de frau penal de l'IVA entre les autoritats fiscals nacionals i les autoritats policials. La informació i la intel·ligència de l'IVA sobre les bandes organitzades implicades en els casos més greus de frau en l'IVA ara es compartiran sistemàticament amb els òrgans de control de la UE. La millora de la coordinació de la investigació entre els propis estats membres i els organismes de la UE garantirà que es faci un seguiment i una resposta més ràpida i eficaç de l’activitat criminal en moviment ràpid.

Per separat, avui els ministres han adoptat formalment normes reforçades per controlar els fluxos de caixa il·lícits dins i fora de la UE, una mesura clau en la lluita contra el finançament del terrorisme. L’adopció formal d’avui ho farà estrenyeu els controls d'efectiu a les persones que entren o surten de la UE amb 10,000 € o més en efectiu, permetrà a les autoritats actuar amb imports inferiors al llindar de declaració de € 10,000 on hi ha sospites d'activitat delictiva i estendre els controls duaners als efectius enviats en paquets postals o enviaments de mercaderies, targetes prepagament i productes preciosos com l'or. Una vegada que el Parlament Europeu també ha ratificat les normes acordades, la legislació es publicarà al Diari Oficial de la Unió Europea i entrarà en vigor els dies 20 més tard.

Fons

El sistema comú de l’impost sobre el valor afegit (IVA) juga un paper important al mercat únic europeu. L’IVA és una font d’ingressos important i creixent a la UE, ja que va augmentar més d’un bilió d’euros el 1, que correspon al 2015% del PIB de la UE. Un dels recursos propis de la UE també es basa en l’IVA. S'han indicat estudis recents que al voltant de € 150 mil milions en ingressos de l'IVA es perd cada any a causa de problemes amb la recollida de l'IVA i el frau de l'IVA.

Les mesures acordades avui en endavant sobre la Pla d'Acció de l'IVA cap a una sola àrea de l'IVA de la UE presentada a l'abril 2016 i la Propostes de la Comissió per a una reforma profunda del sistema de l'IVA de la UE presentat a l'octubre 2017.

Ara els estats membres haurien de seguir endavant i acordar el més aviat possible la reforma molt més àmplia per reduir el frau de l'IVA al sistema de la UE, tal com va ser proposat l'any passat per la Comissió. El reinici milloraria i modernitzaria el sistema tant per a governs com per a empreses, fent que el sistema sigui més robust i senzill d'utilitzar per a les empreses.

Al mateix temps, la Comissió ha proposat aquest any també noves reformes per permetre als estats membres establir els tipus d'IVA que considerin oportuns.

Més informació

Paquet del mercat únic digital IVA

Pla d'Acció de l'IVA

Nota de premsa sobre cooperació administrativa

Nota de premsa sobre les correccions ràpides

Seguir llegint

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Acord sobre tres impostos importants que s'espera de l'últim #Ecofin de la presidència estoniana de la UE

publicat

on

Els ministres de Finances de la UE es reuneixen a Brussel · les per aprovar les conclusions del Consell de la UE sobre els impostos de l'economia digital, adoptar un paquet de l'IVA de comerç electrònic i confirmar la llista de jurisdiccions no cooperatives sobre qüestions fiscals.

Aquests fitxers han estat totes les prioritats de la presidència de l'ajuntament d'Estònia. El Consell Ecofin també és l'últim de la presidència estoniana de la UE.

Toomas Tõniste, ministre d'Hisenda d'Estònia, va presidir la reunió, va destacar la importància de les conclusions sobre la tributació dels beneficis en l'era de l'economia digital.

anunci

"La fiscalitat de l'economia digital no és només un canvi més en les normes fiscals, sinó que busquem un consens innovador que porti les normes tributàries a l'era digital", va dir Tõniste. "Estònia ha deixat clar que és una de les nostres prioritats i esperem que la Comissió Europea i l'OCDE puguin avançar sobre la base de les conclusions d'avui. El que necessitem a continuació és un enfocament global ".

També hi ha a l’agenda dos temes fiscals més: la llista de jurisdiccions que no cooperen i el paquet d’IVA de comerç electrònic transfronterer. "La llista de jurisdiccions és una crida clara perquè tothom segueixi les normes internacionals acordades sobre una fiscalitat justa", va dir Tõniste.

S'espera que el paquet de l'IVA del comerç electrònic s'adopti sense discussió. Els principals objectius del paquet són facilitar el comerç electrònic a distància per a les petites i mitjanes empreses i garantir una competència lleial a la UE.

anunci

Els ministres també discutiran dos informes d'unió bancària i es lliuraran a la presidència búlgara entrant. També es troben en l'ordre del dia temes relacionats amb el procés semestral europeu i les polítiques pressupostàries de Romania i del Regne Unit.

Més informació.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències