Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Preparació del Consell de Ministres d'Economia i Finances, Luxemburg, 14 2014 octubre

COMPARTIR:

publicat

on

YrH2W + P70sol6wA2fIICDA ==El consell de ministres d’economia i finances de la UE (ECOFIN) tindrà lloc a Luxemburg el dimarts 14 d’octubre a les 11:30. La Comissió Europea estarà representada per Jyrki Katainen, vicepresident responsable dels afers econòmics i monetaris i de l'euro, Michel Barnier, vicepresident responsable del mercat interior i serveis, fiscalitat, duanes, auditoria, comissari antifrau i estadística Algirdas Šemeta i el comissari de planificació financera i pressupostos, Jacek Dominik.

Fiscalitat: intercanvi automàtic d'informació obligatori (ET)

S'espera que els estats membres arribin a un acord polític sobre la revisió de la Directiva de cooperació administrativa (vegeu IP / 13 / 530 i MEMO / 13 / 533), que garantirà l’abast més ampli d’intercanvi automàtic d’informació a la UE. Aquesta proposta és fonamental per lluitar contra l'evasió fiscal i garantirà que la UE tingui una base legislativa sòlida per aplicar l'estàndard mundial d'intercanvi automàtic d'informació de comptes financers. Estats membres tenir va discutir la proposta a nivell tècnic i it està prou avançat, inclosa la incorporació de garanties de protecció de dades, per buscar un acord polític i acordar un data d’implementació.

impostos sobre l'energia (ET)

Els ministres mantindran un debat d’orientació per veure si poden ajudar a avançar els debats a nivell tècnic sobre la revisió de la Directiva sobre fiscalitat de l’energia. El 2011, la Comissió va presentar una proposta per revisar les normes sobre la fiscalitat dels productes energètics i l'electricitat a la Unió Europea (vegeu IP / 11 / 468). Un element clau de la proposta era que l'impost sobre l'energia reflectiria tant el CO2 emissions del combustible i el seu contingut energètic. L'objectiu era també reestructurar la forma en què tributen els productes energètics i l'electricitat, de manera que es garanteixin condicions de joc equitatives per a les fonts d'energia.

Durant les negociacions del Consell, es van presentar moltes esmenes a la proposta, però cap de les versions esmenades i reduïdes de la proposta no va rebre el suport unànime necessari. Tot i les intenses negociacions, no hi ha hagut signes d'un compromís polític que fins i tot modernitzaria lleugerament les normes existents i les alinearia més amb els objectius de la política energètica i climàtica de la UE. La Comissió creu que els recents compromisos produïts pel Consell ja no estan en línia amb els objectius originals de la proposta de la Comissió i són decebedors en comparació amb els objectius originals de reformar la fiscalitat energètica.

Mesures de suport a la inversió (SOC)

anunci

Després del debat a la reunió informal dels ministres de Finances a Milà, la Comissió i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) informaran sobre la primera reunió del grup de treball per desenvolupar un projecte de gasoducte a la UE, que es reunirà el dia abans del Consell. S'ha creat un grup de treball especial per atendre les necessitats d'infraestructura reforçant la identificació i el desenvolupament de projectes com a mesura clau per promoure la inversió a Europa. El grup de treball està copresidit per la Comissió i el BEI i també està format per representants de tots els estats membres. 

El grup de treball busca crear un fòrum productiu que millori la compartició d’experiències i coneixements. Cobrirà àmbits clau com ara el coneixement i l’economia digital, el transport, la Unió energètica, la infraestructura social i els recursos i el medi ambient.

El grup de treball proporcionarà una visió general de les principals tendències i necessitats d'inversió en aquests sectors; analitzar les principals barreres i obstacles de la inversió; recopilar inversions estratègiques amb valor afegit de la UE que es puguin dur a terme a curt termini; i fer recomanacions per desenvolupar un gasoducte creïble i transparent a mitjà i llarg termini. El grup de treball elaborarà un informe per al Consell Europeu de desembre.

Comunicació de la Comissió sobre recerca i innovació com a fonts de creixement renovat (SOC)

Els ministres intercanviaran opinions sobre la Comunicació sobre recerca i innovació (R&I) com a fonts de creixement renovat que la Comissió va publicar al juny. La Comissió va destacar la importància de les inversions i reformes en R&I per a la recuperació econòmica a la UE i va fer propostes per ajudar els estats membres de la UE a maximitzar l'impacte dels seus pressupostos en un moment en què molts països encara s'enfronten a limitacions de despesa.

L’augment de la inversió en R + I és un motor de creixement provat, mentre que millorar l’eficiència i la qualitat de la despesa pública en R + I també és fonamental si Europa vol mantenir o assolir una posició de lideratge en molts camps del coneixement i tecnologies clau.

La Comissió s’ha compromès a donar suport als estats membres a l’hora de dur a terme reformes d’I + D més adequades a les seves necessitats, inclosa la prestació de suport polític, dades de nivell mundial i exemples de bones pràctiques.

Per més informació, feu clic aquí.

Follow-up to the G20 Finance Ministers and Governors’ meeting on 9-10 October 2014 and Annual meetings of the IMF and World Bank Group on 10-12 October 2014 in Washington (SOC)

La Presidència i la Comissió oferiran un resum de la reunió ministerial del G20 i de les reunions anuals del FMI i del Banc Mundial a Washington.

Contribucions bancàries en virtut de la Directiva de resolució i recuperació bancària / Reglament del mecanisme de resolució únic (SRM): Estat actual (CH)

La Unió Europea ha acordat noves normes de resolució per a tots els bancs de la UE (MEMO / 14 / 294). Ara és fonamental fer els fons nacionals de resolució establerts per la Directiva de recuperació i resolució bancària (BRRD) (MEMO / 14 / 297) i el Fons Únic de Resolució (SRF) establert pel Reglament del Mecanisme Únic de Resolució (MEMO / 14 / 295) una realitat.

La Comissió Europea està facultada per adoptar un acte delegat en les contribucions als fons de resolució nacionals sota BRRD i una proposta d'acte d'execució del Consell relativa als bancs dels bancs contribucions al Fons sola resolució en el marc del Reglament Mecanisme sola resolució (SRM). Tots dos actes tindran aclarir com i quant els bancs individuals pagaran cap als fons per tal de complir amb els nivells objectius fixats per la legislació.

Els serveis de la Comissió estan en procés de finalització dels textos, elements dels quals s'han discutit amb els experts del Parlament Europeu i els estats membres en reunions periòdiques. Aquest treball es va complementar amb una consulta pública de totes les parts interessades (see IP / 14 / 706).

El vicepresident Barnier informarà el Consell dels avenços realitzats amb la finalitat de concloureis un treball important el més ràpidament possible. Una finalització ràpida permetria una aplicació oportuna de tot el marc de resolució BRRD el gener de 2015.

Per més informació, feu clic aquí.

pressupost de la UE

El comissari de pressupostos, Jacek Dominik, subratllarà la necessitat d’abordar amb urgència els aspectes pressupostaris de la UE. Com the budgetary authority has adopted annual budgets below the European Commission’s estimates of what is actually needed in recent years, there are more and more bills that the EU budget cannot cover. It reached €26bn at the end of 2013 (out of a total budget of €136bn). Jacek Dominik will urge member states to honour their commitment to pay invoices for EU funded projects that they selected and managed themselves, and he will recall the spirit of the agreement for the 2014-2020 financial period, which foresees compensation for lower payment ceilings through full use of the available ceilings and of all flexibility instruments in the EU’s annual budgets (see MEMO / 14 / 550).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències