Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Semestre europeu: Llei en les seves promeses de política econòmica, els eurodiputats insten a països de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els països de la UE han de fer més per fer efectives les seves promeses de reforma de la política econòmica de la UE, especialment a la zona de l'euro, van instar els diputats del comitè d'assumptes econòmics i monetaris el 13 d'octubre. Assenyalant que només el 10% de les recomanacions de reforma específiques per país (RSC) de la Comissió Europea per al 2013 es van implementar íntegrament i que es va fer poc o cap progrés en el 45% d'elles, els eurodiputats també van pressionar la Comissió i el president de l'Eurogrup perquè vegessin que es posen en pràctica.

Responsabilitat nacional

Els membres del comitè creuen que actuar sobre les RSC –que els propis estats membres de la UE van aprovar en les converses de coordinació de la política econòmica del semestre europeu– és un requisit previ per aconseguir la convergència econòmica a la Unió Econòmica i Monetària (UEM) de la UE, i que aquesta convergència és al seu torn vital per garantir l’estabilitat financera i econòmica necessària per afavorir el creixement i la creació d’ocupació.

anunci

El comitè va aprovar un informe de Philippe de Backer (ALDE, BE) sobre la implementació de les prioritats de reforma del semestre europeu per al 2014, que recorda als estats membres els seus acords presos a Brussel·les i la seva responsabilitat nacional d’implementar les reformes estructurals necessàries.

"Hem de veure una agenda de reformes ambiciosa als estats membres i unes finances públiques sòlides. Aquesta és la forma més intel·ligent i sostenible de creixement i creació d'ocupació", va dir De Backer.

Informes periòdics

anunci

Els eurodiputats volen que faci la Comissió 1e9e645ce66d9e3ea372a89f8fad7245al Parlament sobre els avenços en la implementació de les RSC. També conviden els estats membres que queden enrere a venir al Parlament per explicar els motius del seu incompliment de les RSC. A més, el president de l'Eurogrup també hauria d'incloure un informe de progrés en la seva avaluació dels plans pressupostaris nacionals per al 2015, que es presentarà a mitjans d'octubre de 2014.

Impulsar el creixement

Els estats membres haurien de superar l'oposició política interna a la modernització de les seves economies, sistemes de seguretat social, sistemes de pensions i atenció sanitària per evitar imposar càrregues excessives a les generacions futures, segons l'informe. De cara a la propera ronda del semestre europeu, els eurodiputats diuen que la política de consolidació fiscal favorable al creixement hauria de continuar, però que s’hauria de posar més èmfasi en les polítiques i reformes que afavoreixin el creixement. "Hem de començar a invertir ara mateix, juntament amb el sector privat, perquè puguem obtenir un retorn de la inversió a llarg termini", va afegir De Backer. El programa d'inversió de 300 milions d'euros anunciat recentment pel president designat de la Comissió, Juncker, va ser ben rebut.

 

Recomanacions

 

Els membres del comitè reclamen un mercat laboral comú de la UE i una política d’immigració moderna i comuna. Recomanen simplificar els sistemes fiscals i prendre mesures urgents per combatre el frau fiscal i l'evasió fiscal. També demanen a la Comissió que completi el mercat únic, especialment en el camp dels serveis i el capital, i insten els estats membres de la UE a invertir en recerca i innovació tal com s’ha acordat a l’Estratègia Europa 2020.

Segons l'informe, el baix nivell actual d'inversió privada vital, i especialment la manca de finançament per a les petites i mitjanes empreses, suposa un enorme obstacle per al creixement. Els eurodiputats també subratllen la importància de complementar la unió bancària amb una unió d'assegurances i mercats i la necessitat d'integrar més joves a la força de treball.

Que segueix

L’informe s’ha de debatre i votar al ple d’octubre. Data i hora exactes TBC.

Presideix: Roberto GUALTIERI (S&D, IT)

#Europeansemester

Més informació 

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències