Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Fiscalitat: La Comissió presenta opcions per al règim d'IVA més simple i més robust futur

COMPARTIR:

publicat

on

shutterstock_182908907Idees sobre com assegurar un sistema d'IVA a prova de frau més simple, més eficaç i més adaptada al mercat únic de la UE s'han descrit en un article publicat avui per la Comissió (30 d'octubre). L'objectiu és crear un règim definitiu de l'IVA, per reemplaçar el sistema de l'IVA temporal i fora de data, que ha estat en vigor a la UE des de fa més de dues dècades. El futur règim de l'IVA ha de satisfer millor les necessitats de les empreses en el mercat únic i ser menys susceptible al frau que el sistema actual és. El document dels serveis de la Comissió, que segueix a àmplies consultes amb els estats membres i les parts interessades, estableix cinc opcions per a la configuració del futur règim d'IVA.

Comissionat dels impostos Algirdas Šemeta va dir: "En els últims anys, la Comissió ha impulsat moltes millores en el sistema de l'IVA. Hem proposat mesures per fer-les més fàcils de negoci i protegir-les millor contra el frau. No obstant això, arriba un punt en què és hora de comprar un cotxe nou, en comptes de fer-ho amb recanvis. Necessitem redissenyar el sistema de l'IVA de la UE des de zero, i avui hem presentat les primeres idees sobre com es podria fer ".

Quan el mercat únic es va crear a 1992, el pla era crear un sistema d'IVA per al comerç dins de la UE que reflecteixi la forma en què els béns es graven a nivell nacional, donant suport així el concepte d'una veritable unió sense fronteres. No obstant això, vista polític i tècnic, que no era possible en aquell moment per crear un sistema d'IVA de la UE que reflectia les pràctiques fiscals nacionals (és a dir, la imposició en origen). Per tant, es va establir un règim transitori, fins que una estructura permanent de l'IVA, basat en la imposició en origen, podria ser acordat. Aquest règim - que encara està en el seu lloc sobre 20 anys posteriors - eximeix la provisió transfronterera de mercaderies procedents d'IVA a la UE, tot i que gravar les compres dins de la UE a l'Estat membre d'adquisició. No obstant això, aquest sistema ha demostrat ser propensos al frau i molt complicat per a les empreses transfrontereres. Per tant, el desenvolupament d'un nou règim definitiu de l'IVA, que s'adapta a l'economia moderna i favorable per al comerç dins de la UE, és una alta prioritat per la Comissió.

Fons

Després de molta consulta política i tècnica, s'ha observat que un sistema basat en l'origen no és assolible i el consens és que qualsevol règim definitiu es basa en el principi de destinació és a dir, l'IVA s'ha d'abonar en el punt de destí de la mercaderia. No obstant això, hi ha moltes maneres en què això pot ser dissenyat i implementat per als subministraments de béns B2B. El document publicat avui estableix el que la Comissió considera que es 5 opcions viables. Aquests són:

  • El proveïdor serà responsable de la càrrega i pagar l'IVA, i materials de construcció seria gravat segons el lloc on es lliuren les mercaderies;

  • el proveïdor serà responsable de la càrrega i pagar l'IVA, i materials de construcció seria gravada d'acord a on s'estableix el client;

    anunci
  • el client - en lloc del proveïdor - seria responsable de l'IVA i els impostos es duria a terme en el client que es basa (Reverse Charge);

  • el client - en lloc del proveïdor - seria responsable de l'IVA i els impostos tindria lloc en què es lliuren els béns, i;

  • l'statu quo es mantindrà, amb algunes modificacions.

El document també dóna una breu explicació de les opcions. La Comissió està portant a terme una avaluació en profunditat per determinar l'impacte de cadascuna de les opcions per a les empreses i per als estats membres. Sobre la base dels seus resultats, es presentarà el possible camí a seguir a la primavera de 2015.

Més informació

El document està disponible aquí.  (Sacció ee n ° 25 en la secció “Seguiment de la comunicació”).
Per obtenir més informació, consulteu les nostres PMF: MEMO / 14 / 607
Pàgina d'inici del Comissari Šemeta

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències