Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

El comissari Jonathan Hill celebra el nou paper del Banc Central Europeu com a supervisor únic de la unió bancària

COMPARTIR:

publicat

on

main_Lord_HillAvui (4 de novembre), el Banc Central Europeu (BCE) assumeix la plena responsabilitat com a supervisor únic a la unió bancària. Comentant, comissari Jonathan Hill (A la foto) Va dir: “Avui marca el següent pas cap a una unió bancària plenament operativa. Basant-se en els resultats de les proves d’estrès de la setmana passada que van posar en relleu la credibilitat del BCE, el supervisor únic garantirà ara la vigilància quotidiana dels bancs de la zona euro, ajudant a mantenir el sector bancari europeu segur i mantenint alerta davant dels nous riscos emergents. Una major confiança en els bancs europeus fomentarà els préstecs assequibles a l’economia en general, a les llars i a les pimes.

“També hem de completar la Unió Bancària amb el Mecanisme Únic de Resolució: la Comissió ha fet propostes per al Fons Únic de Resolució i s'està constituint la Junta Única de Resolució. L'èxit de l'SRM és vital perquè els bancs insolvents es puguin resoldre de manera ordenada, sense que els contribuents hagin de pagar la factura".

Fons

Després d’un període de transició d’un any per permetre al BCE preparar-se i dur a terme una avaluació exhaustiva i exhaustiva, el BCE assumeix les seves responsabilitats com a supervisor únic el 4 de novembre de 2014. Els resultats de l’avaluació completa realitzada pel BCE i un les proves d'estrès realitzades en cooperació amb l'Autoritat Bancària Europea (ABE) van ser publicades pel BCE i l'ABE el 26 d'octubre de 2014 (DECLARACIÓ / 14 / 336).

La unió bancària també inclourà un mecanisme únic de resolució (MRS) que consisteix en una junta única de resolució i un fons únic de resolució, basat en un llibre de normes únic. La Junta única de resolució estarà operativa a partir de l’1 de gener de 2015.

Principals elements del mecanisme de supervisió únic:

  • El MSU s'aplica a tots els estats membres de la zona euro i està obert a la participació de la resta d'estats membres.
  • Dins del MSU, el BCE és responsable de la supervisió de 3600 bancs (directa i indirectament). En particular:
    • Garantirà l'aplicació coherent i coherent del Reglament únic a la zona de l'euro;
    • supervisa directament els bancs amb actius superiors a 30 milions o que constitueixin almenys el 20% del PIB del seu país d'origen o que hagin sol·licitat o rebut ajuda financera pública directa de l'EFSF (European Financial Stability Facility) o del MEDE. El 4 de setembre el BCE va publicar la llista definitiva de 120 bancs que supervisarà directament i;
    • supervisarà la supervisió dels supervisors nacionals de bancs menys significatius. El BCE pot decidir en qualsevol moment supervisar directament una o més d’aquestes entitats de crèdit per garantir una aplicació coherent d’uns estàndards de supervisió elevats. El treball dels supervisors nacionals s’integra en el MSU: per exemple, el BCE enviarà instruccions als supervisors nacionals, i els supervisors nacionals tenen el deure de notificar al BCE les decisions de supervisió de conseqüència material.
  • L’estructura de govern del BCE consisteix en un consell de supervisió independent, amb el suport d’un comitè de direcció, el consell rector del BCE i un grup de mediació per resoldre els desacords que puguin sorgir entre les autoritats nacionals competents i el consell rector. Es garanteix una clara separació entre les tasques monetàries i les tasques de supervisió del BCE.
  • Per als bancs transfronterers actius tant dins com fora dels estats membres que participen en el MSU, continuen existint els procediments de coordinació existents de supervisors de casa / hoste, tal com ho fan avui en dia. En la mesura que el BCE ha assumit tasques de supervisió directa, realitza les funcions de l'autoritat d'origen i d'acollida per a tothom estats membres participants.

Comentant l'establiment del Mecanisme de Supervisió Única (MSU) per als bancs de la zona euro, el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va dir: "L'establiment del Mecanisme de Supervisió Únic, dins del Banc Central Europeu (BCE), és un pas crucial cap a la construcció de la Unió Bancària. . Com que els mercats financers són transfronterers, és fonamental unificar la supervisió dels bancs europeus. Dono la benvinguda a aquest important desenvolupament que el Parlament Europeu defensa des de fa anys.

anunci

"Aquesta nova autoritat de control europea, eficaç i independent augmenta considerablement la capacitat de resiliència del sistema bancari davant de crisis econòmiques, millorant així també la protecció dels ciutadans europeus.

"El supervisor únic del BCE supervisarà els 130 bancs més grans dels 18 països de la zona euro, però també serà, en última instància, el responsable del sistema de supervisió de la zona euro. Permetrà pràctiques bancàries harmonitzades i millorades, essencials per a una major estabilitat i més inversió en l'economia.

“Separar la supervisió dels grans grups bancaris dels estats membres on tenen la seu social contribuirà a una vigilància més independent i justa que afavorirà el bé comú.

"Aquesta autoritat, encapçalada per Danièle Nouy, ​​treballarà estretament amb els supervisors nacionals i també amb l'Autoritat Bancària Europea.

"Encara calen altres passos per completar la unió bancària, en particular la implementació del Mecanisme Únic de Resolució el 2016. La reformulació de la directiva sobre sistemes de garantia de dipòsits és un altre pas decisiu".

Més informació

Nota de la unió bancària
Enllaç al lloc web del BCE
Enllaç al vídeo

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències