Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Mesurar els resultats de la despesa de la UE, no només els errors de pagament, com diuen els eurodiputats del control pressupostari

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

belgaimage-60326960_euroControl pressupostari

Els comptes de la UE haurien de mesurar els èxits dels projectes finançats per la UE i no només els errors de pagament, segons els eurodiputats del Comitè de Control Pressupostari que debaten l'informe anual sobre la despesa de la UE del Tribunal de Comptes Europeu (CEA) dimecres (5 de novembre). Les dades dels estats membres sobre com gasten els fons de la UE són massa sovint poc fiables, van afegir. La presentació de l'ECA marca l'inici de l'exercici de "descàrrega" del 2013 en què el Parlament controla la despesa. La taxa d’error global el 2013 va ser del 4.7%, lleugerament a la baixa respecte al 2012.

"Les irregularitats de pagament en un projecte solen ser només la punta de l'iceberg. Molt probablement també hi ha problemes subjacents en el seu rendiment", va dir Ingeborg Grässle (PPE, DE), el diputat europeu encarregat de verificar la despesa en àrees per a les quals el La Comissió va ser responsable.

anunci

Tot i que la taxa d’error global estimada va caure del 4.8% el 2012 al 4.7% el 2013, encara està molt per sobre del llindar del 2% sota el qual l’ECA podria classificar els pagaments com a lliures d’errors.

Tot i que la Comissió Europea és legalment responsable de les despeses en general, aproximadament el 80% de tot el finançament de la UE és gestionat i pagat localment pels estats membres i les seves autoritats. Aquesta despesa serà reemborsada posteriorment per la UE.

Comproveu quins diners de la UE compra

anunci

Els eurodiputats van subratllar la necessitat de verificar el resultat real dels programes finançats per la UE. "Els sistemes s'estableixen per garantir el compliment de les normes, però hem de mirar més a fons què es fa realment amb els diners", va assenyalar Petri Sarvamaa (PPE, FI).

Les taxes d’error més altes encara es mantenen en la despesa regional i agrícola

Les àrees més propenses a errors continuen sent la política regional (6.9% el 2013, enfront del 6.8% el 2012) i el desenvolupament rural (6.7% el 2013, inferior al 7.9% del 2012). Les dues àrees són gestionades pels propis estats membres.

En la despesa en desenvolupament rural, per al qual el pressupost era de 13.7 milions d’euros, la majoria d’errors es van deure a incompliments dels requisits d’elegibilitat, mentre que en la política regional, amb un pressupost de 43.6 milions d’euros, es van produir greus errors en la contractació pública, va informar la CEA. La taxa d’error en la despesa en agricultura, per a la qual el pressupost era de 45 milions d’euros el 2013, va ser del 3.6%.

Es necessiten millors controls nacionals

"Si els estats membres haguessin fet el que haurien de tenir per evitar que es presentessin sol·licituds de reemborsament irregulars, la taxa d'error hauria estat molt inferior en moltes àrees", va dir el president de l'ECA, Vítor Manuel da Silva Caldeira. Els eurodiputats també van assenyalar que les dades proporcionades pels estats membres sobre la seva despesa sovint no són fiables.

Fons

La presentació de l'informe anual de la CEA marca el llançament formal del procediment de "descàrrega", mitjançant el qual el Parlament avalua si els diners de la UE es gasten correctament. Els errors són errors involuntaris en l’administració, que no s’han d’equiparar amb fraus.

El procediment de 2013 conclourà amb una votació plenària a l'abril de 2015. Els eurodiputats encarregats d'avaluar la despesa de les diverses institucions són els següents:

  • Ingeborg Grässle (PPE, DE) - Comissió Europea
  • Martina Dlabajová (ALDE, CZ) - Fons europeu de desenvolupament
  • Gilles Pargneaux (S&D, FR) - Parlament Europeu
  • Ryszard Czarnecki (ECR, PL) - Consell Europeu, Consell, Servei Europeu d'Acció Exterior, Tribunal de Justícia, Tribunal de Comptes, Comitè Econòmic i Social, Comitè de les Regions, Defensor del Poble Europeu, Supervisor Europeu de Protecció de Dades, agències
  • Ryszard Czarnecki (ECR, PL) i el senyor Anders Primdahl Vistisen (ECR, DK): empreses conjuntes

A la cadira: Ingeborg Grässle

Informe anual ECA 2013
Pàgina ECA sobre la presentació de l'informe

Comissió de Control Pressupostari

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències