Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

l'ajuda de recerca de feina de la UE per als extreballadors en la drassana finlandès i l'escorxador Francès

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

2013-02-27T173948Z_1_APAE91Q1D2E00_RTROPTP_3_OFRTP-FRANCE-ABATTOIRS-GAD-20130227La UE hauria de proporcionar ajuts per valor de 2.35 milions d’euros per ajudar a trobar o crear nous llocs de treball per als treballadors acomiadats pels constructors navals STX Finland Oy i l’escorxador GAD a França, va recomanar dijous (20 de novembre) el Comitè de Pressupostos. L’ajut del Fons Europeu d’ajust a la Globalització (FEG) encara ha d’ésser aprovat pel Parlament en general i pel Consell de Ministres.

Drassana finlandesa: €
1.43m for treballadors 565

L’ajut del FEG ajudarà a 565 treballadors acomiadats a la drassana STX Finland Oy de Rauma, al sud-oest de Finlàndia. La quota de mercat mundial de la UE en construcció naval va caure del 13% el 2007 al 5% el 2013, a causa principalment de la dura competència dels patis xinesos, sud-coreans i japonesos amb costos laborals més baixos. La majoria dels antics treballadors de STX són ancians i no tenen qualificacions per a nous llocs de treball en una àrea que tradicionalment depèn del treball del metall pesat. L'ajut del FEG, d'1.43 milions d'euros, es destina principalment a ajudar els treballadors a traslladar-se a nous llocs de treball, iniciar els seus propis negocis o assistir a la formació.GAD a França: 0.92 milions d’euros per a 760 treballadors

L'escorxador francès i l'empresa de processament de carn GAD es va veure obligada a acomiadar 760 treballadors quan les vendes de carn de porc van caure a tota la UE. En general, el consum de carn de porc va caure de 43 kg per persona el 2007 a 39 kg el 2013. La demanda del consumidor va quedar deprimida per l'augment del preu del porc, a causa de la duplicació del cost de l'alimentació del porc i per les retallades de despesa de les llars a causa de la crisi. Com a conseqüència, GAD, una vegada una empresa rendible, va produir una pèrdua de 65 milions d’euros entre el 2010 i el 2013.

anunci

L’ajut del FEG de 0.92 milions d’euros és per pagar un equip de consultoria per assessorar els treballadors acomiadats. Els eurodiputats del Comitè Pressupostari van demanar a les autoritats franceses que proposessin una gamma més àmplia de mesures per ajudar els treballadors a trobar feina.

Que segueix?

El Parlament en el seu conjunt votarà les sol·licituds a la sessió plenària de novembre II i s’espera que el Consell les voti el 25 de novembre.

anunci

Fons

El Fons europeu d’ajust a la globalització es va crear per proporcionar suport addicional als treballadors acomiadats com a conseqüència de canvis estructurals importants en els patrons comercials mundials a causa de la globalització o la crisi financera i per ajudar-los a trobar nous llocs de treball. Entre 2014 i 2020, el límit anual del fons és de 150 milions d’euros.

S'ofereix als treballadors acomiadats mesures com a suport a la creació d'empreses, ajuda a la recerca de feina, orientació laboral i diversos tipus de formació. En la majoria dels casos, les autoritats nacionals ja han començat a prendre mesures i la UE els reemborsarà els seus costos quan s’aprovin definitivament les seves sol·licituds.

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

"Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta al terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de Team Europe. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en millors condicions per perseguir la nostra ambició mundial en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

La informació d'antecedents

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Permet finançar a llarg termini una inversió sòlida per contribuir als objectius de la política de la UE.

Visió general dels projectes aprovats pel Junta del BEI.

Seguir llegint

Negocis

Reporter de la UE atacat

publicat

on

La setmana passada un article a la publicació Europa política va al·legar això Reporter de la UE s'havia dedicat al "lobby europeu disfressat de periodisme" perquè la nostra literatura de màrqueting diu: "Utilitzeu EU Reporter per influir".

Reporter de la UE rebutja totalment aquesta acusació de lobby encobert, que va ser un atac de Europa política sobre una publicació rival més petita però reeixida i el seu editor.

Ens van donar poques hores per respondre a aquestes acusacions mal fonamentades, basades principalment en un arrossegament a través d’històries que hem publicat durant els darrers deu anys, per defensar el nostre ben merescut bon nom.

anunci

Per tranquil·litzar el nostre públic, hem demanat a l'organització independent de control de notícies NewsGuard, per supervisar la nostra producció a partir d’ara i fer públics els seus resultats.

Reporter de la UE creu Politico EUL'atac contra nosaltres és un intent cínic per assolir el domini del mercat i convida els nostres lectors a veure el Politico Brussels Playbook d'avui, que ofereix:

“POLITICO Media Solutions proporciona a les marques les solucions per crear, convocar i connectar amb reproductors avançats. Creem oportunitats perquè les marques puguin connectar amb el nostre públic influent ”

anunci

Un cas de gent en cases de vidre que llença pedres potser?

Seguir llegint

Pesca

Mar Mediterrània i Negre: la Comissió proposa possibilitats de pesca per al 2022

publicat

on

La Comissió ha adoptat una proposta d’oportunitats de pesca per al 2022 al Mediterrani i als mars Negres. La proposta promou la gestió sostenible de les poblacions de peixos a la Mediterrània i el mar Negre i compleix els compromisos polítics adquirits a la Mediterrània MedFish4Ever Declaracions de Sofia. Reflecteix l'ambició de la Comissió per aconseguir una pesca sostenible en aquestes dues conques marines, en línia amb la recentment adoptada Estratègia 2030 de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM).

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La gestió sostenible de la pesca a totes les conques marines de la UE és el nostre compromís i responsabilitat. Tot i que hem vist algunes millores en els darrers anys al Mediterrani i als mars Negres, encara estem lluny d’assolir nivells sostenibles i cal fer més esforç per assolir aquest objectiu. Per tant, estem fent avui la nostra proposta de captures de peixos a les dues conques marines basant-nos plenament en els consells científics ”.

Al mar Adriàtic, la proposta de la Comissió implementa el pla de gestió plurianual de la CGPM mediterrània per als estocs demersals i el seu objectiu d’assolir la sostenibilitat d’aquests estocs el 2026 mitjançant una disminució de l’esforç pesquer. La proposta d'avui també implementa el pla de gestió plurianual (MAP) de la Mediterrània occidental per als estocs demersals amb l'objectiu de reduir encara més la pesca, d'acord amb els consells científics. Al Mar Negre, la proposta inclou límits de captura i quotes de turbot i espadat. La proposta es completarà en una fase posterior, basada en els resultats de la sessió anual de la CGPM (2-6 de novembre de 2021) i la disponibilitat d’assessorament científic. Més informació a el comunicat de premsa.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències