Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

El president Lebrun celebra els esforços per accelerar els fons estructurals, però està profundament preocupat per les possibles retallades o reprogramacions dels recursos de la política de cohesió

COMPARTIR:

publicat

on

?????????????????????Després del resultat del Consell d'Afers Generals (GAC), el president del Comitè de les Regions (CoR), Michel Lebrun (A la foto) ha celebrat els esforços realitzats pel Consell de la UE i la Comissió Europea per accelerar l'adopció i la implementació dels acords de col·laboració i dels programes operatius de la política de cohesió. No obstant això, el president Lebrun va expressar la seva preocupació pels possibles canvis en les assignacions pressupostàries de la UE 2014-2020 per a la política de cohesió que poguessin estar relacionades amb el finançament del futur Paquet d'inversió de 300 milions de la Comissió Europea.

"Donem suport de tot cor a les crides del GAC a la Comissió i als estats membres perquè acceleren l'adopció d'acords d'associació i programes operatius, ja que és el nostre deure compartit convertir aquests plans en oportunitats de creixement concretes per a les nostres comunitats", va dir el president Lebrun. També ha subratllat que els retards actuals estan desafiant la capacitat de les autoritats regionals i locals per planificar i implementar els Fons d'Inversió Estructurals Europeus 2014-2020. "Aquesta situació requereix una cooperació plena i estable entre la Comissió Europea, els governs nacionals, les regions i les ciutats, en cas contrari, la nostra inversió podria arribar a terra massa tard".

En referència a les assignacions financeres, el president Lebrun va dir: "Hi ha una manca de claredat creixent sobre la qüestió clau dels recursos. És preocupant que el GAC senti la necessitat d'"explorar totes les possibilitats per preservar la disponibilitat de recursos financers dins del pressupost de la UE". Això podria significar que aquesta disponibilitat ja no estigui assegurada, malgrat que la Unió Europea es va comprometre a invertir 350 milions d'euros en creixement sostenible i inclusiu a través de la seva política regional. A més, s'ha suggerit que la política de cohesió contribuirà al paquet d'inversió de 300 milions d'euros que es posarà en marxa al desembre. Aquestes dues qüestions obertes ofereixen una gran incertesa en el mateix moment en què les regions i les ciutats mobilitzen totes les seves energies per planificar i oferir programes operatius per al període 2014-2020”.

Finalment, el president Lebrun va reiterar la crida del CDR per excloure el cofinançament nacional i regional dels projectes de política de cohesió del Pacte d'Estabilitat i Creixement: “El GAC es va centrar a fer el millor ús de la flexibilitat que permeten les normes del Pacte. Ho hem sentit una i altra vegada durant els últims dos anys, però no hi ha una comprensió clara del que es pot fer amb aquesta flexibilitat. Les regions i les ciutats encara s'enfronten a greus problemes per garantir l'aplicació oportuna dels fons estructurals a causa dels límits de despesa indiferenciats”. En aquest sentit, ha subratllat com "un vincle estret entre els objectius financers i fiscals i la política de cohesió podria debilitar l'aplicació de les mesures de cohesió territorial".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències