Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Declaració de la Comissió Europea i el Banc Central Europeu després de la conclusió de la segona missió de supervisió posterior al programa a Irlanda

COMPARTIR:

publicat

on

euroEls equips de personal de la Comissió Europea i el Banc Central Europeu (BCE) van visitar Irlanda per dur a terme la segona missió de vigilància posterior al programa (PPS) els dies 17 i 21 de novembre. Això es va coordinar amb la segona missió de seguiment posterior al programa (PPM) de l'FMI. El Mecanisme Europeu d'Estabilitat també va participar en les reunions sobre aspectes relacionats amb el seu Sistema d'Alerta Precoç.

La situació econòmica ha continuat millorant a Irlanda des del final del programa d’assistència financera UE / FMI, i la recuperació s’ha ampliat. El creixement econòmic es va recuperar fortament en la primera meitat de 2014, i els comptes nacionals s'han reconciliat amb el flux positiu anterior d'indicadors d'alta freqüència, especialment al mercat laboral. Mentre que les exportacions van repuntar notablement en el primer semestre d'aquest any, encara hi ha una certa incertesa sobre si aquesta fortalesa és sostenible. L’ampliació de la recuperació es reflecteix tant en la confirmació d’un reforçament gradual del consum privat com en l’expansió de la inversió. El flux recent de dades d’alta freqüència augura bona part de l’activitat econòmica durant el segon semestre d'aquest any. Al mercat de l'habitatge, l'augment de la demanda i el baix nivell de la nova construcció han augmentat ràpidament els preus, especialment a Dublín. En general, el creixement real del PIB de 4.6% i 3.6% es projecta per a 2014 i 2015 respectivament. Els principals riscos negatius per a les perspectives a curt termini estan relacionats amb un debilitament de l'impuls econòmic a la zona de l'euro i la sostenibilitat d'un elevat creixement de les exportacions.

Els últims indicis apunten que el dèficit de les administracions públiques el 2014 és probable que sigui lleugerament per sobre de la previsió pressupostària més recent de les autoritats del 3.7% del PIB, que es troba molt dins del sostre inicial del 5.1%, i per sota del 5.7% del PIB del 2013. La millora reflecteix diversos factors, en particular la recuperació econòmica més forta del que s'esperava, els ingressos més elevats dels beneficis del banc central, una certa moderació de la despesa i la revisió a l'alça del PIB juntament amb la nova metodologia de comptabilitat nacional (SEC 2010). Tot i així, els desbordaments en el sector sanitari van augmentar respecte a l'any passat. Es preveu que el dèficit caigui per sota del 3% del PIB l'any vinent. Uns objectius de dèficit més ambiciosos per al 2015 i el 2016 ajudarien a portar la ràtio deute públic/PIB encara molt elevada en un camí ferm a la baixa. El govern ha d'estar disposat a adoptar mesures addicionals per abordar els possibles riscos fiscals futurs.

Les condicions de finançament han millorat notablement. (...) És essencial aprofitar al màxim les condicions de finançament molt favorables actualment per tornar a un entorn financer normal.

El rendiment dels bancs nacionals irlandesos continua avançant amb una rendibilitat creixent. Amb la publicació dels resultats de l'avaluació exhaustiva del BCE, ara es pot avançar encara més la reestructuració, la recapitalització i l'alienació restants de la participació de l'Estat en els tres principals bancs nacionals. (…) En l'entorn actual de tipus d'interès baixos, la transmissió de tipus baixos de finançament a l'economia real és clau per mantenir el creixement econòmic i crear llocs de treball. Les iniciatives governamentals per impulsar el finançament de les pimes són benvingudes, però caldrà avaluar-les acuradament, especialment en el context de la feble demanda de finançament de les petites empreses. Les reformes estructurals avancen a ritmes variables. Les reformes per a l'educació i la formació continua avançant ara, tot i que passarà temps abans que la nova configuració institucional i els programes siguin completament eficaços per abordar els desajustaments d'habilitats. La implementació del programa Job Path hauria de proporcionar un suport d'activació addicional als aturats de llarga durada a partir del segon semestre de 2015. Les reformes clau de l'assistència sanitària estan avançant, però caldran avenços addicionals per obtenir guanys d'eficiència addicionals i controlar millor la salut. despesa sense comprometre l'assistència sanitària. L'aprovació del projecte de llei de regulació dels serveis jurídics no es durà a terme tal com estava previst el 2014 i l'establiment de pràctiques multidisciplinàries s'enfronta a una incertesa més gran.

En conclusió, malgrat els avenços significatius, el procés d’ajust macroeconòmic ha de continuar i queden importants reptes. L'atur, sobretot a llarg termini i la desocupació juvenil, continua sent elevat. El descontrol de deutes públics i privats està avançant, però el desemborsament del deute continua sent un desafiament important per a l’economia, que demana una consolidació fiscal sostinguda i una reparació financera. La recuperació del sector bancari segueix en marxa.

La propera missió del PPS tindrà lloc a la primavera de 2015.

anunci

La missió vol agrair a les autoritats irlandeses i al FMI les seves discussions constructives i transparents.

El text complet està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències