Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Prioritats esbiaixades de la Comissió: cal afegir l'estímul a la part inferior, diu Unconditional Basic Income Europe

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1559362_682484765135666_8293519_oopinió emesa per Renda bàsica incondicional Europa

L' El paquet d'inversió de 315 milions de dòlars presentat aquesta setmana per Jean-Claude Juncker és massa complex i no està dirigit a aquells que més ho necessiten. Els sistemes de renda bàsica a escala europea serien molt més eficients.

El pla d’inversions de Juncker no només està mal dissenyat, sinó que és una cortina de fum per a un major endeutament.

anunci

En recórrer a un esquema de fons apalancats en lloc de donar prioritat a l’elusió fiscal i l’harmonització fiscal, la Comissió de la UE s’està dedicant als interessos privats.

Es basa en la inversió privada, principalment en forma de préstecs avalats per les garanties de la UE, per obtenir més de 15 vegades el 5 mil milions de diners inicialment aportats pel BEI. Aquest enfocament no només és poc probable que es realitzi íntegrament, en centrar-se en els llocs de treball, subestima el problema de la pobresa laboral i no fa res per millorar la mala qualitat de molts llocs de treball.

Prioritats equivocades

anunci

Mentrestant, la pobresa infantil augmenta a la Unió Europea (1) i més del 25% de la població corre el risc de pobresa (2). En aquest context, els europeus necessiten mesures audaces que alleugin directament la pobresa i augmentin el benestar.

Juncker i la Comissió Europea farien millor per tancar les llacunes que permetin a les empreses evitar impostos i proporcionar a tots els europeus una renda bàsica. Això llançaria un estímul molt més eficaç per a l'economia europea i també alleugeriria la misèria que senten milions, que amenaça amb separar la UE.

"El desplegament d'un pla tan complex i de dalt a baix per estimular les empreses europees quan l'emergència social assoleix nivells crítics, revela la manca d'imaginació i les prioritats esbiaixades de la nova Comissió", va dir Barb Jacobson, president d'UBI-Europa.

Construir un sistema de benestar sense la burocràcia

"Hem d'abordar els problemes de la UE directament, sense recórrer al tipus d'esquema complex que en el passat va patir una mala assignació, si no una corrupció. A més, en aquest cas hi ha una gran quantitat de pensaments desitjosos. En aquest sentit, la renda bàsica és una idea més pràctica, tot i que seria ambiciosa ", va afegir.

Un ingrés bàsic es distribuiria automàticament sense condicions a cada individu, garantint els mitjans de subsistència de les persones sense crear més burocràcia europea.

Un petit pas en aquesta direcció costaria menys. Per exemple, un estudi d’UNICEF (3) va demostrar que només es necessitarien 18 milions d’euros per finançar una renda bàsica mensual de 50 € per a cada nen de la UE de menys de 6 anys. Aquest sistema pot reduir la pobresa infantil com a mínim un 7% i constituiria un fort estabilitzador econòmic per a la zona euro.

UBI-Europa exigeix ​​a la Comissió de la UE que examini les possibilitats que realment beneficiarien aquells que més ho necessiten ara mateix. La renda bàsica seria una inversió real en el futur.

Referències:
(1) La pobresa infantil augmenta, fins i tot als països rics de la UE - Euractiv
(2) Més de 120 milions de persones en risc de pobresa o exclusió social el 2013 - Eurostat
(3) Simulació dels costos i beneficis d’un sistema d’ingressos bàsics per a nens a escala europea - UNICEF

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències