Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Pobresa: la Comissió adopta el programa romanès per destinar més de 441 milions d'euros del Fons d'Ajut Europeu als més desfavorits

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

pobresaLa Comissió Europea ha aprovat el programa operatiu romanès per utilitzar el nou Fons d'ajuda europea als més desfavorits (FEAD). Romania rebrà més de 441 milions d’euros (en preus actuals) durant el període 2014-2020 per proporcionar aliments a les persones que ho necessitin més, així com material escolar als nens en dificultats. El finançament de la UE es complementarà amb més de 75 milions d’euros procedents de recursos nacionals.

La comissària d'Ocupació, Afers Socials, Habilitats i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va dir: "Acull amb satisfacció l'adopció del programa FEAD per a Romania. Ara que el lliurament d'aliments està previst abans de l'hivern, el fons oferirà un suport essencial a aquells que tinguin els problemes més difícils També m'alegro que el programa se centri en nens vulnerables, de manera que les seves oportunitats d'aprenentatge no es redueixen per la manca de recursos de les seves famílies ".

Està previst que el lliurament d’aliments comenci aquest hivern i, a partir del 2015, es farà dues vegades a l’any. Els beneficiaris seran persones que viuen d’assistència social, pensionistes amb pensions baixes i persones amb ingressos inferiors al 45% del salari mínim nacional.

Els paquets d’aliments es complementaran amb mesures destinades a la inclusió social, com ara higiene i educació nutricional, ajuda a l’accés a serveis mèdics o assessorament jurídic, orientació als serveis socials i orientació i suport per trobar feina.

anunci

En el cas de material escolar, a partir del 2015 es lliurarà un cop a l’any. S'oferirà a nens de famílies amb ingressos mensuals inferiors al 50% del salari mínim nacional.

Es proporcionarà menjar i material escolar a través dels municipis i les escoles. Les ONG també participaran en el lliurament d’aliments a les persones amb dificultats de mobilitat i en el subministrament de mesures d’inclusió social.

Fons

anunci

Romania té un dels nivells de pobresa més alts de la UE, amb gairebé el 30% de la població que pateix de privacions materials greus. El Programa Operatiu adoptat avui ajudarà el país a avançar cap al seu objectiu de treure de la pobresa 580,000 persones.

Llançada al gener de 2014, el Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) és un potent símbol de la solidaritat europea. El seu principal objectiu és trencar el cercle viciós de pobresa i privació, proporcionant ajuda no financera a alguns dels ciutadans més vulnerables de la UE. El FEAD té un valor real de 3.8 milions d’euros en termes reals durant el període 2014-2020.

El Fons contribuirà a reforçar la cohesió social mitjançant la mitigació de les pitjors formes de pobresa. També contribuirà a satisfer la objectiu d'Europa 2020 de reduir el nombre de persones en o en risc de pobresa i exclusió social almenys 20 milions per 2020.

El FEAD donarà suport a les accions dels 28 estats membres per proporcionar una àmplia gamma d'assistència no financera a les persones més desfavorides, ja siguin persones, famílies, llars o grups d'aquestes persones. Aquesta ajuda pot incloure menjar, roba i altres articles essencials per a ús personal com sabates, sabó i xampú. També es pot utilitzar per a accions que fomentin la integració social.

Cada estat membre definirà el grup objectiu de les "persones més desvalgudes" al seu programa operatiu nacional. Els estats membres poden triar quin tipus d’assistència volen proporcionar (aliments o béns bàsics o una combinació d’ambdós) i el seu model preferit per adquirir i distribuir els aliments i els béns, segons la seva pròpia situació i preferències.

Els de la UE Programa de distribució d'aliments per a les persones més necessitades (MDP) va ser a partir del 1987 una important font de provisions per a les organitzacions que treballaven en contacte directe amb les persones menys afortunades que els proporcionaven menjar. Es va crear per aprofitar bé els excedents agrícoles de llavors. Amb l’esgotament previst dels estocs d’intervenció i la seva elevada imprevisibilitat durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la Política Agrària Comuna, el MDP es va suspendre a finals del 2013, sent substituït des de llavors pel FEAD.

Més informació

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències