Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Pobresa: la Comissió adopta el programa romanès per destinar més de 441 milions d'euros del Fons d'Ajut Europeu als més desfavorits

COMPARTIR:

publicat

on

pobresaLa Comissió Europea ha aprovat el programa operatiu romanès per utilitzar el nou Fons d'ajuda europea als més desfavorits (FEAD). Romania rebrà més de 441 milions d’euros (en preus actuals) durant el període 2014-2020 per proporcionar aliments a les persones que ho necessitin més, així com material escolar als nens en dificultats. El finançament de la UE es complementarà amb més de 75 milions d’euros procedents de recursos nacionals.

La comissionada d'Ocupació, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va dir: "Dono la benvinguda a l'adopció del programa FEAD per a Romania. Ara que el lliurament d'aliments està previst abans de l'hivern, el fons oferirà un suport essencial a aquells que ho tenen més difícil. També estic content que el programa se centre en els nens vulnerables, de manera que les seves oportunitats d'aprenentatge no es vegin disminuïdes per la manca de recursos a les seves famílies”.

Està previst que el lliurament d’aliments comenci aquest hivern i, a partir del 2015, es farà dues vegades a l’any. Els beneficiaris seran persones que viuen d’assistència social, pensionistes amb pensions baixes i persones amb ingressos inferiors al 45% del salari mínim nacional.

Els paquets d’aliments es complementaran amb mesures destinades a la inclusió social, com ara higiene i educació nutricional, ajuda a l’accés a serveis mèdics o assessorament jurídic, orientació als serveis socials i orientació i suport per trobar feina.

En el cas de material escolar, a partir del 2015 es lliurarà un cop a l’any. S'oferirà a nens de famílies amb ingressos mensuals inferiors al 50% del salari mínim nacional.

Es proporcionarà menjar i material escolar a través dels municipis i les escoles. Les ONG també participaran en el lliurament d’aliments a les persones amb dificultats de mobilitat i en el subministrament de mesures d’inclusió social.

Fons

Romania té un dels nivells de pobresa més alts de la UE, amb gairebé el 30% de la població que pateix de privacions materials greus. El Programa Operatiu adoptat avui ajudarà el país a avançar cap al seu objectiu de treure de la pobresa 580,000 persones.

anunci

Llançada al gener de 2014, el Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) és un potent símbol de la solidaritat europea. El seu principal objectiu és trencar el cercle viciós de pobresa i privació, proporcionant ajuda no financera a alguns dels ciutadans més vulnerables de la UE. El FEAD té un valor real de 3.8 milions d’euros en termes reals durant el període 2014-2020.

El Fons contribuirà a reforçar la cohesió social mitjançant la mitigació de les pitjors formes de pobresa. També contribuirà a satisfer la objectiu d'Europa 2020 de reduir el nombre de persones en o en risc de pobresa i exclusió social almenys 20 milions per 2020.

El FEAD donarà suport a les accions dels 28 estats membres per oferir una àmplia gamma d'assistència no financera a les persones més desfavorides, ja siguin individus, famílies, llars o grups d'aquestes persones. Aquesta assistència pot incloure aliments, roba i altres béns essencials per a ús personal, com ara sabates, sabó i xampú. També es pot utilitzar per a accions que fomenten la integració social.

Cada estat membre definirà el grup objectiu de les "persones més desvalgudes" al seu programa operatiu nacional. Els estats membres poden triar quin tipus d’assistència volen proporcionar (aliments o béns bàsics o una combinació d’ambdós) i el seu model preferit per adquirir i distribuir els aliments i els béns, segons la seva pròpia situació i preferències.

La UE Programa de distribució d'aliments per a les persones més necessitades (MDP) va ser a partir del 1987 una important font de provisions per a les organitzacions que treballaven en contacte directe amb les persones menys afortunades que els proporcionaven menjar. Es va crear per aprofitar bé els excedents agrícoles de llavors. Amb l’esgotament previst dels estocs d’intervenció i la seva elevada imprevisibilitat durant el període 2011-2020, com a conseqüència de les successives reformes de la Política Agrària Comuna, el MDP es va suspendre a finals del 2013, sent substituït des de llavors pel FEAD.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències