Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

Preparació del Consell de Ministres d'Economia i Finances (ECOFIN)

COMPARTIR:

publicat

on

d'Economia i FinancesEl 9 de desembre a Brussel·les, la vicepresidenta Georgieva, la vicepresidenta Katainen, el comissari Hill i el comissari Moscovici participaran a la reunió del Consell de Ministres d'Economia i Finances de la UE.

A l'ordre del dia hi ha diverses propostes legislatives en l'àmbit fiscal: el Consell ha d'arribar a un acord polític sobre la clàusula antiabús de la Directiva de filials matrius i decidirà l'intercanvi obligatori d'informació en l'àmbit fiscal. També s'informarà als ministres dels treballs sobre l'impost comú sobre les transaccions financeres. Es demanarà al Consell que acordi un projecte de reglament que determini les contribucions que han de pagar els bancs al fons únic de resolució de la UE. Pel que fa a les activitats no legislatives, la Comissió presentarà al Consell el Pla d'Inversions per a Europa, així com el treball del grup de treball conjunt Comissió-Banc Europeu d'Inversions creat al setembre per identificar projectes d'inversió potencialment viables.

La Comissió també presentarà al Consell l’Enquesta anual de creixement 2015 i l’Informe sobre el mecanisme d’alerta 2014, que marquen, respectivament, el llançament del semestre europeu i el llançament del cicle de control dels desequilibris macroeconòmics. També es presentarà als ministres l'informe anual del Tribunal de Comptes sobre l'execució del pressupost de la UE per al 2013. Una conferència de premsa conclourà l’acte.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències