Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els negociadors del Parlament i del Consell accepten l'acord pressupostari de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

euroEls negociadors del Parlament i del Consell van arribar a un acord provisional sobre el pressupost de la Unió Europea per al 2015 i els mitjans per resoldre els projectes de llei impagats més urgents d’aquest any. el dilluns (9 de desembre). L'acord encara ha de ser aprovat tant pel ple del Parlament com pel Consell. Per als pagaments, els eurodiputats van aconseguir 4.8 milions d’euros més per pagar factures del 2014 al 2015. Per al 2015, els negociadors van acordar un compromís de 145.3 milions d’euros en compromisos i 141.2 milions d’euros en pagaments.

Els pagaments

"La liquidació d'un munt de projectes de llei impagats ha estat l'objectiu per excel·lència del Parlament. No podem continuar facturant any rere any per manca de recursos, només veient com pateixen els contractistes amb efectiu i la UE perd la seva credibilitat, ja que un soci fiable ", va dir el president de la Comissió de Pressupostos, Jean Arthuis (ALDE, FR), que va dirigir la delegació parlamentària. "Coneixem les dificultats dels estats membres, però van ser els mateixos membres els que van acordar celebrar contractes que cal pagar. Les factures de la UE també formen part del seu deute", va afegir.

 

L'import total de les reclamacions pendents va passar de 5 milions d'euros el 2010 a 23.4 milions d'euros al començament d'aquest any i, sense la recàrrega per la qual va lluitar el Parlament, augmentaria encara més, amenaçant un eventual col·lapse del pressupost.

 

Un pla per acabar amb la pila de reclamacions impagades

anunci

 

"La Comissió, basada en les estimacions dels estats membres, va demanar 4.8 milions d'euros i vam donar suport a aquesta petició", va dir Gérard Deprez (ALDE, BE), que va dirigir les converses sobre la recàrrega del pressupost per al 2014. "Però hem de saber de quina manera la Comissió vol acabar amb el retard per al 2016 ", va afegir.

Els negociadors del Parlament van acordar el pressupost del 2015 amb la condició que la Comissió presentés un pla per reduir l'import de les factures pendents a un nivell sostenible el 2016.

Una mica més per al creixement

"Vam aconseguir una quantitat substancial per alleujar la pressió per als contractistes, com les petites i mitjanes empreses, col·lectius locals i agents no governamentals. No obstant això, això és lluny del que volíem. Cal tenir present que, tot i que el pressupost de la UE és només l’un per cent del PIB de la UE, ha d’actuar com un imant per animar altres inversors a participar-hi ”, va dir Eider Gardiazábal Rubial (S&D, ES), la principal ponent sobre el pressupost del 2015.

El Parlament va negociar 45 milions d'euros més per al programa de recerca i desenvolupament de la UE Horizon 2020 i 16 milions d'euros més per al programa d'intercanvi d'estudiants Erasmus +. Per a la política exterior, el pressupost s’ha incrementat en 32 milions d’euros. Les agències de supervisió bancària i Frontex també van rebre més finançament.

Fons

El pressupost de la UE per al 2015 es compromet amb un cent per cent més de diners per a projectes que l'any anterior i n'hi ha prou amb lliurar un cent per cent més de pagaments que el 2014. El noranta-quatre per cent d'aquesta quantitat es gasta als Estats membres i als seus països, i només s'utilitza el 6% per dirigir la UE. El projecte de pressupost és presentat per la Comissió i esmenat pel Consell i el Parlament.

Propers passos

Per segellar el compromís assolit en les converses pressupostàries, el Consell ha d'aprovar el text acordat, seguit de la Comissió de Pressupostos i el ple del Parlament. Aquestes dues últimes votacions tindran lloc a la darrera sessió plenària del Parlament d'aquest any a Estrasburg, el dia 15-18 desembre.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències