Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El grup d'interessos en medicina personalitzada dels eurodiputats llança la convocatòria de normes per "mantenir-se al dia amb la ciència"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

35ecc3f"El ritme de canvi en la salut és impressionant ", Tapani Piha (A la foto), de la DG Sanco de la Comissió Europea, va dir aquesta setmana a una reunió d'alt nivell al Parlament Europeu de Brussel·les.

El funcionari de la Comissió va ser un dels diversos oradors que es va dirigir el 10 de desembre, un taller sobre afers reguladors de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM).

El taller també va actuar com el llançament oficial del grup d'interessos dels eurodiputats STEPs de l'Aliança, format per 15 membres de diversos partits.

anunci

STEPs significa Tractament especialitzat per a pacients europeus, una campanya EAPM que s’ha desenvolupat amb èxit durant l’últim any.

En representació dels eurodiputats del grup d’interès hi havia Nessa Childers, Phillipe De Backer, Kay Swinburn i Cristian Busoi, que van pronunciar discursos sobre temes que van des del semestre de la UE fins a la investigació i el ‘Big Data’.

La reunió va ser oberta per l’ex-comissari de salut i assumptes del consumidor David Byrne, copresident d’EAPM, que va explicar que des dels seus dies al Berlaymont hi ha hagut moltes coses que han canviat en l’àmbit de la salut i sobretot de la medicina personalitzada.

anunci

L'ex fiscal general d'Irlanda també va impressionar a la reunió que els marcs legals i les regulacions havien de reflectir aquests canvis i mantenir-se al dia amb la ciència.

Byrne va afegir: "El camp dels assumptes reguladors a la Unió Europea és, per la seva naturalesa, complex. Potser en cap altre lloc sigui més complex que en l'àmbit de la salut, i certament aquest és el cas a l'hora de legislar sobre els emocionants avenços. i les expectatives creixents provocades per la medicina personalitzada.

"Les qüestions i les normes relacionades, per exemple, amb els dispositius de diagnòstic in vitro i la protecció de dades són laberíntiques. Tot i la complexitat, cal abordar aquests temes de manera ràpida i eficaç si volem donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat, alhora que s’ofereix un accés igualitari al millor tractament disponible ".

En declaracions als periodistes després de la reunió, l’uròleg amb seu a Estrasburg i el tresorer de l’EAPM, Didier Jacqmin, va dir: “És vital que totes les parts interessades en la medicina personalitzada col·laborin directament amb els eurodiputats i, per descomptat, amb la Comissió Europea per transmetre els seus punts al parlament, la DG Sanco. i altres direccions generals connectades.

"Per exemple, els enormes problemes morals, ètics i legislatius que envolten la protecció de dades i els dispositius mèdics de diagnòstic in vitro són actualment temes de debat a Europa. Tallers com aquest permeten als grups d'interès i als legisladors interaccionar directament entre ells ".

Jacqmin va afegir: "Només treballant junts, Europa pot avançar i acostar la medicina personalitzada als pacients i, per tant, crear una UE més sana. Aquest taller està dissenyat per ser un pas en aquesta direcció i el seguiran molts més al Parlament d'Eiropeia que tractaran els temes que tracten els grups de treball d'EAPM, que inclouen diversos eurodiputats ".

Sobre Big Data, Jacqmin va afegir: "La majoria dels pacients compartiran les seves dades mèdiques (dins dels límits acordats), però algunes regulacions poden ser massa prudents i crear barreres. Els reguladors han de trobar un equilibri entre protegir la privadesa del pacient i permetre un flux d'informació vital que pugui beneficiar la societat en general ".

La reunió també va ser abordada per Anastassia Negrouk de l'EORTC, així com per Paolo Casali de l'ESMO, Céline Bourguignon de Johnson & Johnson (en representació d'EDMA), Mario Romao de INTEL i Mark Lawler de la Queen's University de Belfast.

Vídeo de reunions d'alt nivell.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències